שתף קטע נבחר
 

הממשלה אישרה: ארבעה סופי שבוע ארוכים - במקום שישה

הממשלה קיבלה את המלצות ועדת המנכ"לים בראשות אלי גרונר, לפיה תחול עלייה הדרגתית בסופי השבוע הארוכים, בניגוד להצעה המקורית שדיברה על 6 סופי שבוע וזכתה להתנגדות מצד התעשיינים

הממשלה אישרה את המלצות ועדת המנכ"לים להחלת סוף שבוע ארוך בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, שהוצגו בפניה היום (א'). על פי המסתמן, תחול עלייה מדורגת ל-4 סופי שבוע ארוכים בשנה בלבד (מחמישי ועד חזרה לעבודה בשני), זאת בניגוד להצעת החוק המקורית של ח"כ אלי כהן (כולנו) שדיברה על שישה סופי שבוע וזכתה להתנגדות מצד התעשיינים.

 

שר האוצר תומך: חופש ביום ראשון פעם בחודש

סופ"ש ארוך: "לא להפיל הנטל על העובדים"

 

במקביל להצעת החוק, מקדם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מדיניות לקיצור שבוע העבודה ל-40 שעות שבועיות, בניגוד ל-43 הנהוגות כיום, בהתאם לנורמה הקיימת במדינות ה-OECD, בהן היקף שעות העבודה עומד על 40-35 שעות שבועיות. תוספת סופי השבוע הארוכים תקצר את שעות העבודה מ-43 שעות שבועיות ל-42, כך שגם לאחר החקיקה, היקף שעות העבודה בישראל יהיה מעל לרף של מדינות אלו.

 

ההתנגדות העיקרית להצעת החוק הגיעה מהתאחדות התעשיינים בשל העלויות למשק. לדבריהם, על פי תחשיבים של בנק ישראל, משרד האוצר והתאחדות התעשיינים, העלויות עלולות להגיע לכ-8 מיליארד שקל. הסתייגויות מגיעות גם מצד לשכת יועצי המס בנוגע למימון החוק.

האם נוכל לבלות יותר זמן לבלות עם המשפחה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם נוכל לבלות יותר זמן לבלות עם המשפחה?(צילום: shutterstock)

 

ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס אמר כי: "ימי ראשון חופשיים נשמעים נפלא, אם העובדים היו משלימים את כל שעות העבודה שהחסירו באותם ימים, פרוסים לאורך השנה. אבל כמו תמיד, מצופה, שמי שיממן את זה הם העסקים הקטנים והבינוניים, שכבר קורסים תחת נטל החקיקה, שמגדילה את עלויות השכר".  

התנגדות נשמעו בעבר מצד סגן נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים) אורי בארי, שהתריע מפני נטל על המעסיקים "שגם ככה קורסים מעודף רגולציה", לדבריו.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון ושר התיירות יריב לוין הביעו תמיכה בהצעת החוק, וארגונים עסקיים כולל איגוד לשכות המסחר בראשות עו"ד אוריאל לין והתאחדות המלונות בראשות אלי גונן הביעו את תמיכתם במהלך.

 

ימי החופשה יתווספו בתיאום עם שנת הלימודים, כך שמספר ימי הלימוד של התלמידים יוותר ללא שינוי. במסגרת החקיקה יוגדרו אילו עסקים ייפתחו בימי ראשון, כשהדגש יהיה על עסקים בתחום המסחר, התיירות, הפנאי והתרבות, וכן תפעל תחבורה ציבורית. בעניין זה, ייבחן השכר שישולם לעובדים באותם ימים שיהיה בשיעור של 125%-150%.

 

לדברי יוזם ההצעה, ח"כ אלי כהן, ההצעה להחלת סוף שבוע ארוך עלתה על רקע מספר השעות הגבוה במיוחד שעובד העובד הישראלי ביחס לעמיתיו בעולם. מלבד הפגיעה ברווחת העובדים וביכולתם לאזן בין העבודה לבין המשפחה והחיים הפרטיים, יש לכך גם השפעה שלילית על פריון העבודה בישראל, שנחשב לאחד מן הנמוכים במדינות ה-OECD. במדינות כדוגמת ארה"ב וגרמניה בהן שעות העבודה הן בין 38-40 שעות, רמת הפריון גבוהה משמעותית. החקיקה תעבור כעת לוועדת העבודה והרווחה לניסוח סופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים