שתף קטע נבחר

92 נשים נאנסות ביום. ההודיות יוצאות לרחובות

ארגוני נשים בהודו יערכו הפגנות ענק במדינה כדי למחות על התקיפות המיניות נגד נשים בבנגלור בערב השנה החדשה ועל פוליטיקאים שמאשימים נשים בתקיפתן. המועד: 21 בינואר - יום לאחר ההשבעה של טראמפ לנשיא ארה"ב

ארגוני נשים בהודו מתכננים לערוך ב-21 בינואר הפגנות ענק ברחבי המדינה כדי למחות על ההטרדות המיניות והתקיפות של המוני נשים בעיר בנגלור בערב השנה האזרחית החדשה. ההפגנות גם נועדו למחות על התגובות של פוליטיקאים במדינה שהאשימו את הנשים עצמן בביצוע הפשע.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ   

 

הפגנות המחאה המתוכננות בהודו, שעבורן נפתח ברשת החברתית ההאשטאג #IWillGoOut (אני אצא החוצה), ייערכו במקביל ל"צעדת מיליון הנשים" שתיערך בוושינגטון ב-21 בינואר, יום לאחר ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיא ארצות הברית.

 

הפגנת נשים בבנגלור נגד התקיפות בערב השנה האזרחית החדשה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת נשים בבנגלור נגד התקיפות בערב השנה האזרחית החדשה(צילום: EPA)

 

 

 

נשים רבות בעיר בנגלור טענו שהמון אדם ליטף אותן ברחוב מרכזי ועמוס ב-31 בדצמבר למרות הנוכחות הגבוהה של כוחות משטרה במקום. שר אחד אמר לרשתות טלוויזיה ש"תקריות כאלה קורות", ואילו פוליטיקאי אחר האשים את הנשים ההודיות שהן הולכות בעקבות "תרבות המערב", מתלבשות בצורה לא הולמת ונשארות מחוץ לבית עד שעה מאוחרת.

 

"יותר מטריד לראות את התגובה של הרשויות"

"שמשהו כזה יקרה בעיר כמו בנגלור, במקום ציבורי הומה אדם, זה מזעזע. זה היה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו", אמרה אלסה מארי ד'סילבה, מייסדת "עיר בטוחה", פרויקט מקוון שאוסף דיווחים על הטרדות נשים וממפה אזורים שאינם בטוחים לנשים. "יותר מטריד לראות את התגובות הללו של הרשויות שנועדו להגן עלינו", היא אמרה.

 

התקפות הנשים בבנגלור, שהזכירו את התקיפות שיוחסו בשנה שעברה למהגרים בגרמניה, זעזעו נשים רבות ברחבי המדינה האסייתית. הסיבה לכך היא שבנגלור, עיר שנחשבת למרכז טכנולוגי גדול שמושך אליו צעירים רבים, נתפשה כמקום בטוח יותר לנשים מאשר ניו דלהי, שנמצאת בין המובילות בהודו בכמות הדיווחים על מקרי אונס ופשעים אחרים נגד נשים.

 

הנוכחות המשטרתית הרבה לא עזרה בערב השנה האזרחית החדשה. מפקד משטרת בנגלור פראוון סוד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הנוכחות המשטרתית הרבה לא עזרה בערב השנה האזרחית החדשה. מפקד משטרת בנגלור פראוון סוד(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תגובותיהם של הפוליטיקאים ההודיים לאחר התקיפות בבנגלור הזכירו את התגובות שפורסמו מצד אנשי ציבור לאחר תקריות אלימות אחרות נגד נשים, בהן האונס הקבוצתי של סטודנטית צעירה בניו דלהי בדצמבר 2012. האונס הקבוצתי של הסטודנטית, שגם הוכתה ובסופו של דבר מתה מפצעיה, עורר מחאה גדולת ממדים בהודו ולהקשחת הענישה נגד אנסים ועברייני מין. הוא גם הוביל לקמפיין של ארגוני נשים תחת השם "למה לשוטט?" שעודד נשים ללכת בלילה ברחובות הערים שלהן ולצאת נגד גברים שטוענים שנשים לא צריכות להיות בחוץ בלילה בעקבות האונס בניו דלהי.

 

יותר מ-34 אלף מקרי אונס דווחו בהודו בשנת 2015. כך לפי נתוני הלשכה הלאומית לרישומי פשיעה. תקיפות רבות נוספות לא דווחו משום שנשים חששו מהסטיגמה השלילית שתדבוק בהן.

 

"צעדת מיליון הנשים" בוושינגטון קרמה עור וגידים בתגובה ליחס של טראמפ לנשים ובשל החששות שכהונתו בבית הלבן תחזיר את הנשים אחורה בזמן או תהרוס רבות מהזכויות שלהן. גם בהודו, כמו בארה"ב, מקווים בארגוני הנשים שהצעדות שייערכו בכתריסר ערים יפנו את אור הזרקורים לזכויות הנשים במדינה ולאורח המחשבה הפטריארכאלי שמאשים נשים ומפקפק בזכות שלהן לצאת החוצה מבתיהן, אמרה ד'סילבה, שמארגנת את צעדת המחאה במומבאי. "אנחנו לא מדברים מספיק על אלימות נגד נשים במדינה הזאת, ואנחנו גם לא עושים מספיק כדי למנוע אותה", היא אמרה. "אנחנו חייבים להמשיך ללחוץ על המוסדות שלנו למען הביטחון שלנו ולהמשיך לדחוף לשינוי בגישות ובהתנהגות כלפי נשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הפגנה בבנגלור נגד התקיפות המיניות בערב השנה האזרחית החדשה
צילום: EPA
מומלצים