שתף קטע נבחר

 

ניסוי בשמי רמאללה: המיקרו-בלון שמסמן חשודים

משקלו הנמוך מאפשר לשאת אותו בשטח, ביכולתו לעקוב אחר בני אדם ממרחק של 5 קילומטרים ואף לסייע באיתור מספרי כלי רכב חשודים. כך נראה בלון התצפית הזעיר החדש מתוצרת ישראל

  

 

בלון תצפית חדש שפותח בישראל    (צילום: דובר צה"ל)

בלון תצפית חדש שפותח בישראל    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בלון תצפית קטן שמזהה ספרות של לוחית רישוי: יצרנית בלוני התצפית הישראלית אר-טי שמפעלה ממוקם ביבנה, סיימה בחודשים האחרונים לפתח מיקרו-בלון תצפית מסוג סקאיי-סטאר 110. הוא נועד לאיסוף מודיעין חזותי של פרטים קטנים, המסייעים לאיתור מפגעים בשטח מצד יחידות לוחמות קטנות כמו פלוגה, מחלקה וצוות.

 

הבלון טרם נרכש על ידי צה"ל, אך גופי ביטחון בארץ ובעולם כבר הביעו התעניינות בשימוש בו, כך לפי החברה שמחכירה ומוכרת את בלוניה לצה"ל ולמשטרה.

בלון התצפית החדש - זעיר ומדויק  (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
בלון התצפית החדש - זעיר ומדויק (צילום: דובר צה"ל)
 

מזהה מכוניות (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מזהה מכוניות(צילום: דובר צה"ל)

וגם לוחיות רישוי (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
וגם לוחיות רישוי(צילום: דובר צה"ל)

הבלון שפותח קטן בהרבה מבלוני התצפית המוכרים ונמצאים בשימוש צה"ל ביהודה ושומרון ובגבולות עם עזה, לבנון וסיני. מזעור בלון התצפית מהווה חלק ממגמה גוברת בתעשיות הביטחוניות. גם בצה"ל כבר מנסים מיקרו מזל"טים ואמצעי איסוף וקבלת מידע על האויב בשטח, מצד הכוח הפלוגתי בגדוד המתמרן, ללא תלות בחיל האוויר, באמ"ן או בחיל האיסוף הקרבי.

 

למרות ממדיו - משקל כולל של כ-6 ק"ג, כולל עמדת השליטה הקרקעית הניידת - טווח הפעולה של הבלון מגיע לחמישה ק"מ לגילוי של אדם ופועל מגובה של עד 500 מטרים. ערכת הבלון מכילה מערכת ניווט ומפה דיגיטלית עם יכולת הצבעה וסימון של המטרות ביום ובלילה. זמן שהייה באוויר: עד 8 שעות. הורדת הבלון לצורך החלפת הסוללה והפרחתו מחדש נמשכות כמה דקות, וקיימת אופציה למערכת משודרגת שתאפשר לבלון לשהות 72 שעות באוויר.

 

בניגוד לבלוני תצפית גדולים שנמצאים בשימוש צה"ל והמשטרה, וחלקם מקובעים לעמדה "קשיחה" בקרקע, הסקאי סטאר 110 מתופעל כמערכת קומפקטית, כדי לאפשר למפקדים בשטח בפיגועים למשל - לקבל מידע חזותי בזמן אמת בשטח שלא מכוסה בתצפיות. המערכת הקלה ניתנת לנשיאה, תפעול ושיגור באמצעות שני לוחמים בלבד, על גבם או ברכב שטח. זמן ההרכבה וההפרחה לא נמשך מעבר ל-15 דקות.

 

יחידת הבקרה והשליטה הקרקעית שוקלת 2.5 ק"ג וניתנה לנשיאה על גבי אפוד אישי של לוחם. "לבלון יש מערכת קרקעית וכננת מתוחכמת המוגנת כפטנט", הסביר ל-ynet מנכ"ל חברת אר-טי, רמי שמואלי. "מצלמת הבלון מכילה עדשת זום מתקדמת שמשכללת את ביצועי המערכת בכך שהיא ממקסמת את יכולות התצפית והמעקב גם בחושך ומאפשרת מעקב אוטומטי אחר מטרה נייחת או ניידת". שמואלי הוסיף כי הבלון הקטן יעיל גם למשימות משטרתיות ולחילוץ והצלה. בלוני החברה, שנמצאים בשימוש עשרות גופי ביטחון בארץ ובעולם זה שנים, אבטחו אירועים בינלאומיים דוגמת ביקור האפיפיור באפריקה וצברו יותר ממיליון שעות פעולה מבצעיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
בלון תצפית חדש
צילום: דובר צה"ל
מומלצים