עלייה של מאות שקלים בשכר העובדים הסוציאליים
שר העבודה והרווחה חיים כץ יחתום על צו הרחבה המשווה את תנאי 7,000 העובדים הסוציאליים המעניקים שירות לממשלה לאלו העובדים ברשויות המקומיות. המשמעות: תוך חודש תצא לפועל תוספת של 800 שקל לבעלי ותק והכפלת ימי חופשה
בשורה לעובדים הסוציאליים: על פי צו ההרחבה עליו מתכוון לחתום שר העבודה והרווחה, חיים כץ, העובדים הסוציאליים המועסקים בעמותת פרטיות ומעניקים שירות למשרדי ממשלה יזכו להעלאת שכר על פי ותק, ימי חופשה והשתלמויות.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
כחלון: "מכונות מזל - מס לעניים"
סכסוך עבודה הוכרז בבית חולים הדסה
לא רק בישראל מבלים שעות בפקקים
כחלק מהתוכנית לצמצום העסקה פוגענית, אותה מובילים יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן ושר האוצר, משה כחלון, פרסם היום (ג') שר העבודה והרווחה, חיים כץ, את כוונתו לחתום על צו הרחבה, המשווה את התנאים של 7,000 העובדים הסוציאליים המועסקים בעמותת פרטיות לאלו העובדים ברשויות המקומיות ובמשרד הרווחה.
תוך חודש ימים מרגע פרסום הכוונה לחתום על הצו הוא ייכנס לתוקף ויחייב את המעסיקים בעמותות לשלם את שכר העובדים הסוציאליים, בהתאם להסכמים הקיבוציים במגזר הציבורי, אשר כוללים העלאות שכר על פי ותק. כך לדוגמא, עובד סוציאלי בעל שלוש שנות ותק ומעלה יקבל 8,000 שקל לחודש ולא 7,200 כפי שנהוג כיום. העובדים יזכו גם לתוספת בימי החופשה בתשלום - 22 ימי חופש במקום 10, לקרנות גמל ולימי השתלמות.
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר כי: "היום אנו יכולים לברך על הישג גדול במאבק לשינוי חברתי. יחד עם שר האוצר, משה כחלון, הצלחנו להביא בשורה לאלפי עובדים סוציאליים שבמסירות יוצאת דופן ממשיכים להיאבק מדי יום על כבודם האנושי ועל רווחתם של האנשים הכי מוחלשים במדינת ישראל".
"תנאים הדומים לעובדי קבלן"
שר האוצר, משה כחלון, אמר כי: "העובדים הסוציאליים נמצאים בחזית החברתית של המדינה במאבק בצמצום פערים. הם מגיעים לשכונות הכי הקשות ולציבורים הכי נזקקים בחברה הישראלית ומבצעים שם עבודת קודש. אנחנו חייבים להיות שם בשבילם והיום אנחנו עושים איתם צדק". שר העבודה והרווחה חיים כץ, ציין כי: "העובדים הסוציאליים הם חוד החנית בטיפול באוכלוסיות הנזקקות, עיגון זכויותיהם ושיפור תנאי העסקתם הם חובתנו".
יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, צפרא דוויק, תיארה: "צו ההרחבה הוא תיקון עוול רב שנים, לאלפי עובדות ועובדים סוציאליים. מאז שהתחילה מגמת ההפרטה של השירותים החברתיים, העובדים הסוציאליים המועסקים בהוסטלים ובפנימיות של הממשלה אך אינם עובדי מדינה, מצאו עצמם עובדים בתנאים דומים לעובדי קבלן.
"בהסכם שנחתם ב-2011, נקבע שיהיה שכר מינימום ענפי אך המינימום הפך למקסימום, והעובדים קיבלו את התנאים של המשק (ולא יותר - נ"י). עכשיו, לא תהיה להם סיבה לשנות את מקום העבודה, זהו לא רק שיפור לעובדים אלא גם לציבור".