מאיר בנאי הלך לעולמו בגיל 55
המוזיקאי, הזמר והיוצר מאיר בנאי, שחתום על להיטים רבים ביניהם "גשם", "שירו של שפשף" ו"כמה אהבה" והיה הראשון להתפרסם מקרב בני הדור השני של משפחת בנאי, מת בביתו לאחר שבתקופה האחרונה נאבק במחלת הסרטן. אחותו, אורנה בנאי: "הוא נלחם בסרטן והאמין שינצח, כתב שירים עד יומו האחרון. היום בתו ישבה לידו והשמיעה לו מוזיקה, עד שהשיב את נשמתו"
אבידה גדולה לעולם התרבות הישראלי: מאיר בנאי, מהיוצרים הוותיקים והפוריים במוזיקה הישראלית, הלך היום (ה') לעולמו בביתו שבמושב חמד לאחר שבתקופה האחרונה נאבק במחלת הסרטן. בנאי, אחיינו של חתן פרס ישראל יוסי בנאי ז"ל ואחיהם של אורנה ואביתר בנאי, חתום על כמה מהקלאסיקות הגדולות של העשורים האחרונים, ביניהן "שירו של שפשף", "תגידי אש תגידי מים", "אל תלכי מכאן", "כמה אהבה", "גשם", "וביניהם", "שער הרחמים" ורבות נוספות.
"הוא נלחם בסרטן עד הימים האחרונים שלו, והאמין שינצח", אמרה ל-ynet אחותו, אורנה בנאי. "הוא נפטר במיטתו, בימים האחרונים הוא היה חלש. אבל הוא כתב שירים עד יומו האחרון, רק אתמול הוא ישב לכתוב כאן שיר. הספקנו להיפרד ממנו. היום הבת שלו ישבה לידו והשמיעה לו את המוזיקה שהוא אוהב, עד שהשיב את נשמתו". בנאי יובא למנוחות מחר ב-12:00 בהר המנוחות בירושלים.
יובל בנאי נפרד על הבמה: "חבר, אח, אהוב לבי - מאיר לא איתנו"
בנאי גדל בבאר שבע, בנו הבכור של השופט בדימוס יצחק בנאי, והיה הראשון שהתפרסם מאנשי הדור השני של משפחת בנאי, שרבים מבניה ובנותיה ידועים בפועלם הענף בעולם הבידור הישראלי. עם סיום שירותו הצבאי זכה לדריסת רגל ראשונה, כשהתארח בתוכנית הטלוויזיה "זה הזמן".
ב-1982 הוציא במימון עצמי סינגל ראשון, שבו הופיעו השירים "אל המנוחה" ו"אביתר", אותו כתב על אחיו הקטן אביתר בנאי - לימים מוזיקאי מצליח בזכות עצמו. הסינגל הפך ללהיט גדול בתקופה, ובעקבותיו החתים נחום היימן את בנאי לחברת התקליטים העצמאית שלו.
אלבומו הראשון תחת הלייבל של היימן, שזכה לשם "מאיר בנאי", יצא ב-1984. בנאי כתב והלחין את כל השירים שהופיעו בו, מלבד השיר "זה חלום", אותו הלחין המפיק המוזיקלי של האלבום, אריק רודיך. בין שירי האלבום ניתן למנות את "מחפש את הכיוון", "כשהיום עולה" ו"אל המנוחה", שזכו להשמעות תכופות בתחנות הרדיו.
בהמשך אותה שנה הופיע בנאי לצד חני ליבנה, משה דץ וליזה קחטן, במופע משירי נחום היימן. שניים מהשירים שביצע במופע, "תפילת דייג" שכתב נתן יונתן ו"את שומעת" שכתב נתן אלתרמן, יצאו גם הם כסינגל נפרד. בסוף 1985 עלה גם לבמת הפסטיגל עם "שיר הצב", שהלחין למילים של הילדה אביטל וייס. השיר הגיע למקום התשיעי.
התנסותו הראשונה של בנאי בעולם הקולנוע הישראלי הגיעה ב-1985, אז השתתף כשחקן בסרטו של אבי נשר "שוברים", לצד סי היימן. בנאי גם הלחין וביצע את השיר "שירו של שפשף" מתוך הסרט, למילותיו של יאיר ניצני, והביצוע היה ללהיט גדול.
ב-1986 השתתף בנאי בסרט נוסף, "נאדיה" של הבמאי אמנון רובינשטיין, לצד הזמרת אמל מרקוס ובן דודו, סולן להקת משינה יובל בנאי. בנאי כתב, הלחין ושר את שיר הנושא של הסרט, "חלומות אחרים".
"שירו של שפשף", מתוך הסרט "שוברים"
"גשם", אלבומו השני של בנאי, יצא ב-1987 בהפקה מוזיקלית ועיבודים של מתי כספי. גם באלבום זה כתב והלחין בנאי את כל השירים, בהם בלטו "אצלך בעולם", "תגידי אש תגידי מים", "אל תלכי מכאן", "הלילה של אתי", "המסיבה שנגמרה" ושיר הנושא שהיה ללהיט ענק. תוך חודשים ספורים מצאתו הגיע האלבום למעמד אלבום זהב, על מכירות של 20 אלף עותקים, וזיכה את בנאי בהכרה ופופולריות רבה. בעקבותיו האלבום יצא בנאי לסיבוב הופעות מוצלח, שאף תועד ויצא ב-1988 באלבום "הופעה חיה".
לאורך הקריירה הענפה שלו הוציא בנאי שבעה אלבומי אולפן, האחרון שבהם, "שמע קולי", יצא ב-2007. הוא הרבה לשתף פעולה עם מוזיקאים אחרים, ביניהם בני דודיו, יובל ואהוד בנאי, ארקדי דוכין ולהקת החברים של נטאשה, שלום חנוך, אחינועם ניני, גידי גוב, דני בסן, אריק סיני, גלי עטרי ורבים נוספים. ב-2002 אף יצא במופע בידור ששילב שירה, ביחד עם אחותו הקטנה, השחקנית אורנה בנאי.
הוא הותיר אחריו את הוריו, יצחק ושמחה, שלושה אחים (אורנה, אביתר ואפרת בנאי) ושני ילדים, נועם ונגה.