שתף קטע נבחר

הצדק של אופק הקטן: הרופאים החשודים בגרימת נכותו - צפויים לעמוד לדין

מה שנראה היה כניתוח שגרתי עבור אופק בן השמונה חודשים, הפך לסדרה בלתי נתפסת של תקלות, שבשיאן חובר הפעוט לברז פחמן דו חמצני במקום לחמצן — ונגרמה לו פגיעה מוחית אנושה. הוריו של אופק, שסיפורם העצוב נחשף "בידיעות אחרונות", נחושים להמשיך להילחם: "מי שאחראים לרשלנות הפושעת לא ראויים לעסוק ברפואה"

פרקליטות מחוז ירושלים הודיעה אתמול למנהל בית החולים הדסה עין כרם ולשלושה רופאים בכירים ביותר בבית החולים כי היא שוקלת להעמידם לדין פלילי. זאת בעקבות ניתוח שבו נגרם נזק מוחי קשה ובלתי הפיך לתינוק בן שמונה חודשים, שהונשם בטעות בפחמן דו חמצני במקום בחמצן. התינוק שנפגע, היום

בן 7, נותר מאז במצב וגטטיבי.

 

המחדל הרפואי החמור הזה, שארע ב־2011, נחשף לראשונה במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות". התינוק היפהפה, שכבר זחל ומלמל מילים ראשונות, סבל ממום בליבו, ונזקק לניתוח לתיקונו. הוריו, רות ועמיעד טאוב, הנחשפים כאן לראשונה, בחרו לבצע אותו ב"הדסה עין כרם", אולם רצף של שינויים ותקלות הביא לסיומו המר. החמורה מכולן הייתה הנשמתו של התינוק המנותח פעמיים באמצעות מנשם שחובר לברז שהכיל פחמן דו חמצני, במקום לברז החמצן, דבר שגרם לו לפגיעה מוחית אנושה.

 

רות ועמיעד טאוב. "קרתה לנו הטרגדיה הגדולה ביותר" (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
רות ועמיעד טאוב. "קרתה לנו הטרגדיה הגדולה ביותר"(צילום: דנה קופל)

 

סכנת הברז הרעיל הייתה ידועה מראש. אחד המרדימים בהדסה התריע חודשים קודם על הדימיון בין הברזים, אולם גם אחרי האסון הנורא, לא הוסר הברז המסוכן. "למרות שכלל החשודים היו מודעים לשימוש המוטעה בברז הפחמן הדו חמצני במהלך הניתוח, נותר הברז מוצמד לקיר חדר הניתוח במשך כארבעה חודשים נוספים", נאמר בהודעת הפרקליטות.

 

בעקבות אירועי הניתוח, נותר התינוק במצב סיעודי. כיום הוא מוגדר כבעל 188 אחוזי נכות, מצוי בהכרה נמוכה, וזקוק לסיוע צמוד בכל שעות היממה.

 

לבקשת "ידיעות אחרונות" סיפרו אתמול הוריו על שיגרת חייהם מאז האסון. "זו התמודדות יום יומית קשה", אמר האב, עמיעד. "במקום התינוק הבריא שאשפזנו ב"הדסה" קיבלנו ילד במצב סיעודי. אין לנו שום תקשורת איתו".

 

"הם רצחו את הילד הבריא שלנו"

"קרתה לנו הטרגדיה הגדולה ביותר שיכולה לקרות לאדם", הוסיפה האם, רות. "הם רצחו את הילד הבריא שלנו, ונתנו לנו במקומו ילד נכה בצורה קשה. אסור שאף משפחה שמאשפזת את יקירה בבית חולים תסבול ככה".

 

הודעת הפרקליטות התקבלה אצל ההורים, שהקימו לאחר האסון את עמותת אופק חזרה לחיים, שמסייעת לילדים עם צרכים מיוחדים, ברגשות מעורבים. "בעוד שחיינו התהפכו, כל המעורבים ברשלנות הפושעת הזו המשיכו בחייהם כרגיל", אומר עמיעד. "לא מובן לנו למה למרות הנזק האדיר שנגרם, לא מתוכנן כתב אישום חריף יותר, שכולל את המחדלים שנעשו במכוון. ועדת בדיקה פירסמה החלטות קשות כנגד כל המעורבים, אולם עד היום לא נעשה דבר. מי שאחראים לרשלנות הפושעת הזו לא ראויים לעסוק ברפואה".

 

החשודים בתיק הם ד"ר יובל וייס, לשעבר מנהל בית חולים "הדסה עין כרם", פרופ' עוז שפירא, מנהל המחלקה לניתוחי לב-חזה, פרופ' צ'רלס וייסמן, מנהל אגף הרדמה, פרופ' יורם וייס, אשר שימש כמנהל מחלקת הרדמה והיום הוא המנהל הרפואי של הדסה עין כרם, פרופ' גיורא לנדסברג אשר שימש מרדים ראשי בניתוח, והאח יצחק קרא שתפקד כמנהל חדרי הניתוח.

 

מהדסה נמסר: "אנו מביעים שוב את התנצלותנו הכנה על הנזק שנגרם לילד ולמשפחתו. נלמדו כל הלקחים וננקטו כל השינויים המתחייבים על מנת שאירוע מסוג זה לא יישנה".

  

הכתבה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניתוח פשוט שהסתבך והותיר את התינוק נכה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים