ביום שני: אסטרואיד חלף 200 אלף ק"מ מכדור הארץ
האסטרואיד, שאורכו בין 15 ל-34 מטרים, חלף לידנו במהירות של 57.6 אלף קמ"ש. הוא אמור לשוב לאזורינו ב-28 בדצמבר
באתר CNET דווח כי אורכו של האסטרואיד היה בין 15 ל-34 מטרים, וכאשר חלף על פני כדור הארץ הוא עשה זאת במהירות של כ-16 קילומטרים לשנייה - כלומר 57.6 אלף קמ"ש. "מדובר בעצם שנע במהירות אדירה במרחק ממש לא רב מאיתנו", הסביר האסטרונום אריק פלדמן שעובד עם הטלסקטם הרובוטי Slooh, שתיעד את האסטרואיד שהגיח לסביבתנו ושידר ברשת את "הגיחה". "לאסטרואיד הזה ספציפית יש מסלול אליפטי. הוא למעשה חוצה את מסלולם של שני כוכבי לכת - נוגה וכדור הארץ", הוסיף פלדמן.
עוד הסביר החוקר כי גודלו של האסטרואיד דומה לגודלו של זה שהיכה ברוסיה ב-2013, וכי אם היה פוגע בכדור הארץ - התוצאות היו דומות. האסטרואיד צפוי שוב לחלוף על פני כדור הארץ ב-28 בדצמבר. באתר "ביזנס אינסיידר" דווח כי לא מדובר באירוע חריג במיוחד, וכי לא פחות מ-38 אירועים דומים של גופים בחלל שמתקרבים לכדור הארץ צפויים רק בחודש ינואר.
במשך שנים רבות מתמודדים מדענים עם השאלה הקשה של איך להתמודד עם איום של אסטרואיד שעשוי לפגוע בכדור הארץ ללא כל התראה, או עם התראה קצרה מאוד.
בסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) פועלים כל הזמן לאיתור סכנות בשמיים, והסוכנות כבר הצליחה למפות 90% מהעצמים הקרובים אלנו שקוטרם גדול מקילומטר – שזהו הגודל המינימלי, לפי מדענים, ליצירת נזק משמעותי לכדור הארץ באם יפגעו. עד כה התגלו יותר מ-15 אלף עצמים הנחשבים קרובים לכדור הארץ בחלל, כאשר 875 מהם הם בעלי קוטר של קילומטר ומעלה. סך של כ-1,700 עצמים בחלל נחשבים על ידי נאס"א כ"אסטרואידים בעלי סיכון אפשרי".