צפו: מכות ואגרופים בפרלמנט הטורקי
במהלך הצבעה על הרפורמה בחוקה של ארדואן, שנועדה להפוך את המשטר לנשיאותי ולחזק את כוחו, פרצה תגרה בין מחוקקים מהאופוזיציה והקואליציה
קטטה בפרלמנט הטורקי
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן רוצה להפוך את המשטר בארצו לנשיאותי, אבל הדרך להשגת היעד לא קלה ואתמול (יום ד') הידרדרה לפסים אלימים במיוחד בבית הנבחרים באנקרה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מחוקקים ממפלגת השלטון "מפלגת הצדק והפיתוח" (AKP) ועמיתיהם ממפלגת האופוזיציה המרכזית "מפלגת העם הרפובליקנית" (CHP) החליפו ביניהם מהלומות ואגרופים במהלך דיון שנערך בנושא הרפורמה החוקתית בשלטון שנועדה בעיקר להרחיב את סמכויותיו של הנשיא ארדואן.
מפלגת השלטון הטורקית, שזוכה לתמיכת מפלגת MHP הלאומנית, דוחפת חקיקה שלטענת ארדואן תביא למדינה את המנהיגות החזקה שהיא זקוקה לה כדי למנוע חזרה לממשלות הקואליציה השבריריות של העבר.
מפלגות האופוזיציה CHP והמפלגה הפרו-כורדית HDP חוששות שהרפורמה החוקתית רק תגביר את השלטון האוטוריטרי במדינה המוסלמית.
הקטטה ההמונית בפרלמנט הטורקי פרצה במהלך הצבעה על סעיפי הרפורמה החוקתית, ולמרות כל המהומה ששררה במקום הצליחה מפלגת השלטון להעביר סעיפים 3, 4 ו-5 מתוך 18 סעיפים בהצעת חוק לתיקון החוקה שנועדה להפוך את המשטר הפרלמנטרי בטורקיה למשטר נשיאותי. הצעת החוק תעבור למשאל עם רק עם תקבל תמיכה של 330 מחוקקים לפחות מתוך 550 מחוקקים. משאל העם צפוי להיערך באביב. למפלגת השלטון הטורקית 316 צירים ואילו למפלגת האופוזיציה הגדולה 39 צירים בלבד. הסעיפים שאושרו במהלך הלילה בפרלמנט הטורקי זכו לאישור של 341 עד 343 צירים.
הרפורמה החוקתית תאפשר לארדואן בין היתר למנות ולהדיח שרי ממשלה, להשתלט מחדש על מפלגת AKP ולעמוד בראשה ולשלוט בטורקיה עד 2029. בהתאם לתוכנית של הנשיא הטורקי, הבחירות לנשיאות ולפרלמנט ייערכו ב-2019 וכהונת הנשיא תוגבל לשתי קדנציות של חמש שנים כל אחת. לכן, לא מן הנמנע שארדואן יישאר בשלטון בטורקיה עד 2029 במידה שתוחלף שיטת המשטר במדינה.
הקואליציה נגד האופוזיציה. מכות בפרלמנט הטורקי
צילום: MCT
מומלצים