בעזה חוגגים את שחרור "עובד האו"ם שסייע לחמאס"
חמישה חודשים לאחר שישראל עצרה את ואחיד בורש שטענה כי העביר משאבים מארגונו לחמאס הוא שוחרר. בארגון UNDP שאליו השתייך טוענים: "התוצאה מוכיחה שלא הייתה כוונת זדון, כפי שטענו מלכתחילה"
חגיגיות נרחבות בעזה לאחר שחרורו היום (ה') ממעצר של ואחיד בורש, עובד בתת ארגון של האו"ם, שנחשד בהעברת כספים של הארגון לטובת הקמת מעגנה של חמאס. בורש מג'בליה היה עצור במשל חודשים ובגזר דינו נקבע עונש של שמונה חודשים - והוא שוחרר היום, בין היתר על התנהגות טובה.
בחודש אוגוסט השנה הוגש כתב אישום נגד בורש בן ה-38, מהנדס במקצועו, שהועסק בארגון הסיוע UNDP. על פי הנטען, הוא העביר משאבי הסיוע לטובת שדרוג יחידת הקומנדו של חמאס. המעגנה יכולה לשמש, בין היתר, לפעילות מבצעית עתידית וליציאה לאימונים.
בורש חתם על עסקת טיעון שבמסגרתה הורשע ונשלח לכלא לשמונה חודשים. בארגונו אמרו כי העובדה שזכה לעסקת טיעון משמעותה שהארגון עצמו לא היה חלק מכך, זאת לאחר שבישראל האשימו את האו"ם כולו בסיוע לארגון הטרור. ב- UNDPאמרו כי יש להם אפס סבלנות לטעויות, אולם במקרה הנוכחי לא הוכחה כוונת זדון. "התוצאה מוכיחה את טענתנו", אמרו בארגון.
מחקירתו של בורש עלה עוד מידע על מקרים שבהם ניצל חמאס את הסוכנות לצרכיו. כך למשל, כאשר התגלו אמצעי לחימה או פתחי מנהרות בבתים שטופלו על ידי UNDP היה חמאס משתלט על אתר העבודה ולוקח את השלל לידיו. זאת בניגוד לנהלים הברורים של האו"ם הקובעים כי יש לדווח על כך לצורך סילוק אמצעי לחימה והשמדתם.
חמאס הכחיש עם מעצרו של בורש את ההאשמות מצד ישראל: "מדובר בטענות שקריות ואין להן כל בסיס. הטענות האלה הן חלק מהתוכנית הישראלית להגביר את המצור על רצועת עזה באמצעות רדיפת מוסדות הסיוע הבינלאומיים הפועלים ברצועה והפעלת לחץ עליהם. אנו מזהירים את הכיבוש הישראלי מפני המשך המדיניות הזו, וקוראים לקהילה הבינלאומית לשאת באחריותה על הצעדים הישראליים הללו, שיובילו להשלכות חמורות אם הם יימשכו".