שתף קטע נבחר

 

קרי לנתניהו: לא יהיה שום תוצר המשך לוועידת פריז

מזכיר המדינה האמריקני, המשתתף בוועידת השלום בפריז, שוחח עם ראש הממשלה והבטיח לו שארה"ב תתנגד לכל הצעה שאולי תעלה במועצת הביטחון כתוצאה מהוועידה. קודם לכן אמר נשיא צרפת בפתח הוועידה כי פתרון שתי המדינות בסכנה בגלל ההתנחלויות והטרור

ג'ון קרי בפתיחת הוועידה בפריז, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ג'ון קרי בפתיחת הוועידה בפריז, היום(צילום: רויטרס)

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (א') בטלפון עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, שהבטיח לו כי לוועידה בפריז לא יהיו תוצרי המשך. קרי אמר לנתניהו כי ארה"ב תתנגד לכל הצעה שאולי תעלה כהמשך במועצת הביטחון.

 

מזכיר המדינה היה זה שהתקשר לראש הממשלה מפריז וביקש לעדכן את ראש הממשלה על המהלכים שנוקטים האמריקנים בוועידה בפריז כדי לרכך את נוסח ההחלטה. נתניהו אמר לקרי כי כבר נגרם לישראל נזק בכך שארה"ב לא התנגדה להחלטת מועצת הביטחון הקודמת ואסור להוסיף על כך. קרי התחייב באוזני ראש הממשלה שלא יהיה שום תוצר המשך לוועידה, לא במועצת הביטחון ולא בוועידה עצמה.

 

נשיא צרפת פרנסואה הולנד אמר בנאומו בפתח הוועידה למען השלום במזרח התיכון שנערכת בפריז כי "פתרון שתי המדינות עליו מסתמכת הקהילה הבינלאומית נמצא בסכנה פיזית, בגלל ריבוי ההתנחלויות, בסכנה פוליטית בגלל היחלשותו של מחנה השלום ובסכנה מוסרית בגלל חוסר האמון המצטבר בין הצדדים שהקיצוניים מנצלים, וכן בגלל הטרוריסטים עצמם שתמיד חששו מהפרספקטיבה של הסכם ישראלי-פלסטיני".

  

ההפגנה נגד הוועידה בפריז

ההפגנה נגד הוועידה בפריז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הולנד פתח אחר הצהריים באופן רשמי את הוועידה בנאום שבו הודה לכל המשתתפים על מסירותם לתהליך השלום. הוועידה מתקיימת ללא נציגים מישראל או מהרשות הפלסטינית. "תפקידנו הוא ללוות את הדיאלוג הישיר בין הצדדים ולהציע תמריצים", אמר הנשיא הצרפתי. "פיתרון שתי המדינות הוא היחיד ואנו מודים לכם על תרומתכם. יש הקוראים לוועידה הזאת נאיבית, אך נאיבי לחשוב שהתקדמות תיעשה ללא עידוד ויוזמות. יש כאלה שאינם מעוניינים בפתרון כי הם תמיד מכינים פיתרון משלהם".

שר החוץ הצרפתי איירו עם שר החוץ של סעודיה (צילום: AP) (צילום: AP)
שר החוץ הצרפתי איירו עם שר החוץ של סעודיה(צילום: AP)

הולנד וחלק ממשתפי הוועידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד וחלק ממשתפי הוועידה(צילום: AFP)

באי הוועידה בפריז (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
באי הוועידה בפריז(צילום: רויטרס)

הולנד אמר כי אירועים אחרים בעולם, דוגמת מלחמות בסוריה ובתימן ודאעש, מיקדו את תשומת הלב העולמית. "אפשר היה לחשוב שפחות דחוף לעסוק בתהליך השלום במזרת התיכון, אבל איך אפשר לחשוב שהמזרח התיכון יוכל להתייצב אם לא הטיפול בסכסוך הוותיק ביותר? העולם לא יכול ולא צריך להסכים לסטטוס קוו. נוכחותכם היום עם 70 מדינות מראה שריין אנו מוותרים על כלום ושבכוונתנו להתקדם. היה כבר דו"׳ח של הקוורטט וביולי שעבר הוא כבר הזהיר את העולם מהסכנה שתתקבע מציאות של מדינה אחת. הייתה גם החלטה של האו"ם שהתקבלה פה אחד על ידי 15 חבריה, ושהדגישה את התמיכה הבינלאומית לפיתרון שתי המדינות. כל אלו הן נקודות אחיזה ואני גם מצדיע לנאומו של ג׳ון קרי שהדגיש את הנקודה".

 

הוא הוסיף כי הוא מודע לביקורות על כינוס הוועידה "כה סמוך לרגע שבו מתחלף השלטון בארה"ב, אך 20 שנה אחרי הסכמי אוסלו על כולנו להבין את השיעור בהיסטוריה". עוד אמר הולנד כי 70 הנציגים התייעצו עם 150 נציגים של עמותות ישראליות ופלסטיניות כדי "להציע תמריצים בתחום האורבני, הכלכלי ושיתוף פעולה מוגבר עם האיחוד האירופי שעליו יוכל המשא ומתן להישען".

נשיא צרפת פרנסואה הולנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נשיא צרפת פרנסואה הולנד(צילום: רויטרס)

 

בתגובה לדברים של הולנד אמרה סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי: "ההשוואה בין טרור לבניית התנחלויות מעוותת מוסרית. בעוד ישראל מוסיפה חיים על ידי בנייה, הטרור הפלסטיני מקדש את המוות של חפים מפשע. כאשר הטרור פגע ברחובות פריז באכזריות האם מנהיגות צרפת חשבה שזה בגלל מדיניות צרפתית שגויה? מי שלא מגנה את הטרור נגד ישראל ומשווה אותו להתנחלויות שומט את הקרקע מתחת למאבק הבינלאומי בטרור האיסלמי הרדיקלי".

 

ישראל נגד ועידת פריז: "ככה לא עושים שלום"

גורמים מדיניים בירושלים יצאו אתמול במתקפה חריפה נגד הוועידה: "‎זוהי ועידה מיותרת, סרק, ככה לא עושים שלום. ‎ועידות בינלאומיות והחלטות באו"ם רק מרחיקות את השלום כי הן מעודדות את הפלסטינים להמשיך לסרב למשא ומתן ישיר עם ישראל. ‎הדרך היחידה להגיע לשלום היא באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים, כפי שנעשה עם מצרים וירדן".

 

בירושלים אמרו כי "‎אם המדינות שמתכנסות בפריז באמת רוצות לקדם את השלום, עליהן ללחוץ על אבו מאזן להיענות להזמנות ראש הממשלה בנימין נתניהו להיכנס למשא ומתן ישיר". הגורמים המדיניים הבהירו כי "הוועידה הזו לא תחייב את ישראל. הטענה שכל מה שמעבר לקווי 67 הוא שטח פלסטיני איננה נכונה, איננה מציאותיות ותמשיך להוביל למבוי סתום. ‎אין אבסורד גדול מהגדרת הכותל המערבי והרובע היהודי בירושלים כשטח פלסטיני כבוש".

הפגנה נגד הוועידה, היום בפריז (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה נגד הוועידה, היום בפריז(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

לדברי הגורמים המדיניים, "ההתנחלויות אינן מכשול למשא ומתן, אלא רק תירוץ של הרשות הפלסטינית כדי להימנע ממשא ומתן. הקהילה הבינלאומית התחייבה שנושא זה ידון במסגרת המשא ומתן הישיר ביחד עם כל נושאי הליבה ולא בנפרד. ‎הרשות הפלסטינית ממשיכה לחנך את עמה לשנאה ולרצח ישראלים ולחיסול מדינת ישראל. הסכסוך מעולם לא היה על מדינה לעם הפלסטיני, אלא על המדינה של העם היהודי שהפלסטינים מסרבים להכיר בזכותו למדינה בגבולות כלשהם".

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, התייחס לסיכום ועידת פריז: "ועידת פריז הושיטה יד לסרבנות הפלסטינית במקום לשלום והוכיחה היום שהיא מנותקת לחלוטין מהמציאות. במקום לעסוק במאבק המשותף בטרור העולמי הועידה עסקה באופן אובססיבי בישראל מתוך ניסיון לעשות מחטף ימים ספורים לפני חילופי הממשל בארה"ב, אמר דנון והוסיף: ״בשבועות הקרובים נצא לעידן חדש ונפעל עם הממשל החדש בארה"ב כדי לבטל את הנזקים של החלטת מועצת הביטחון ושל יתר היוזמות החד צדדיות".

 

בוועידה בפריז ייפגשו נציגים מ-70 מדינות בניסיון לחדש את התהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים. בראיון לעיתון הצרפתי "לה פיגארו" אמר יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן כי "ייתכן שהוועידה היא ההזדמנות האחרונה ליישם את פתרון שתי המדינות". אבו מאזן, שנפגש לפני הוועידה עם האפיפיור פרנסיסקוס, איים כי אם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יממש את הבטחתו ויעביר את שגרירות ארה"ב מתל-אביב לירושלים, הפלסטינים עשויים לבטל את הכרתם במדינת ישראל. "אני מקווה שלא נגיע לנקודה הזו", הזהיר אבו מאזן.

 

משתתפות הוועדה צפויות להזהיר את טראמפ כי העברת השגרירות - הבטחת בחירות של טראמפ - עלולה לפגוע בניסיונות להגיע לשלום. "זו תהיה החלטה חד-צדדית שעלולה להסלים את המצב על הקרקע", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס דיפלומט צרפתי בכיר. "חמישה ימים לפני שהוא נכנס לתפקיד הנשיא, זה לא זניח שיותר מ-70 מדינות קוראות לפתרון שתי המדינות, כשהממשל שלו יכול ליישם צעדים מעוררי מחלוקת שעלולים להסלים דברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזכר המדינה ג'ון קרי
צילום: רויטרס
מומלצים