עמונה: בעלי קרקע פלסטינים הגישו התנגדות לחלקות שהוצעו
אנשי "יש דין" הגישו למנהל האזרחי התנגדויות של פלסטינים לשימוש בחלקות שהוצעו במסגרת המתווה שהושג עם התושבים. אנשי עמונה: "אם הדרג המדיני לא מתכוון לעמוד בהתחייבויותו נחזור למאבק לחקיקת חוק ההסדרה"
אנשי ארגון "יש דין" הגישו היום (שני) לאנשי המנהל האזרחי, בשם בעלי קרקע פלסטינים, התנגדויות לשימוש בחלקות שהוצעו לטובת תושבי עמונה ובכך הכניסו את כל המתווה שהושג לפינוי מרצון לסכנת קריסה משפטית מהותית. ההשגות של יש דין הוגשו על ארבע חלקות ( 28, 29, 30 ו-54,) ונטען בהן כי אין אפשרות לבצע בהן פירוק-שיתוף, פעולה שמחלקת את החלקות ומכשירה את הקרקע לבנייה עבור המתנחלים.
בין היתר נכתב בהתנגדות כי "הפגיעה בזכויות הקנייניות של תושבי סילוואד, תושבים מוגנים בשטח כבוש, כתנאי לקיום פסק דין של בית המשפט העליון אשר הורה על פינוי מסיגי גבול ועברייני בנייה מאדמות פרטיות - אינה שמירה על שלטון החוק אלא שמירה על השלטון".
בשבוע שעבר, על פי צו אלוף, החלו בהליך של פירוק-שיתוף המחלק את החלקות אליהן אמורים לעבור מפוני עמונה, כך שיהיה ניתן לבנות עליהן מבלי לפגוע בחלק של הבעלים הפלסטיני. לצורך כך פורסמו החלקות להתנגדויות למשך 96 שעות, שהסתיימו אתמול. אנשי יש דין איתרו את הבעלים והגישו כאמור את התנגדותם למהלך. לא ברור כיצד ינהגו היועצים המשפטיים ובראשם אביחי מנדלבליט באשר להתנגדויות והאם ימשיכו בהליך.
במקביל לניסיונות המשפטיים, הזמן לפינוי המאחז, 9 בפברואר כפי שקבע בג"ץ, הולך ואוזל. התושבים טוענים כי הם יגבירו את המאבק ולא ירדו מההר מבלי שההבטחות עליהם חתמו יתממשו. כזכור, כחלק מההסכם דורשים התושבים לעזוב את הבתים רק במתווה של דלת לדלת, כשהם עוברים מהבית שייהרס לבית החלופי שנבנה עבורם על ההר.
ממטה עמונה נמסר בתגובה: "אנו מצפים עד ה-20 לחודש, יום חילופי השלטון בארה"ב, ליישום המתווה בשטח. אם מייד לאחר כניסת הנשיא הנבחר טראמפ לתפקידו לא יתחיל מיידית יישום המתווה בשטח בפועל, כי אז ייצא המרצע מהשק ויתברר שהדרג המדיני לא מתכוון לעמוד בהתחייבויותיו על פי ההסכם שחתם איתנו. במצב זה נחזור למאבק לחקיקת חוק ההסדרה, לרבות סעיף עמונה. בהעדר חקיקה זו תאלץ המדינה לפנות אותנו בכפייה והפינוי הזה יהיה קשה וכואב. שנית עמונה לא תיפול".