שתף קטע נבחר
 

כך תכינו רוגלעך מושלמים

מושלמים אחד אחד: מארחים בסוף שבוע ומתלבטים מה להכין? לשף ארז קומרובסקי יש פתרון - רוגלעך ביתיים במילוי שוקולד שלא תוכלו להוריד מהם את הידיים

 

צילום: אביהו שפירא, עריכה: דפנה פלד

צילום: אביהו שפירא, עריכה: דפנה פלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 

רוגלעך, ארז קומרובסקי

 

המצרכים (ל-30 יחידות):

לבצק -

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

35 גר' סוכר

1/2 כפית שמרים יבשים

2 ביצים + 1 חלמון

90 גר' חמאה רכה + 180 גר' חמאה לכריכה (הסבר בתוך המתכון)

150 גר' ריוויון

1/2 כפית מלח

למילוי שוקולד - 

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

4 כפות קקאו הולנדי איכותי

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל החומרים מלבד החמאה במשך מספר דקות, מוסיפים את החמאה, וממשיכים ללוש עוד מספר דקות. יוצרים מהבצק מלבן, ועוטפים אותו בניילון נצמד. כורכים בתוך הבצק 180 גרם חמאה ויוצרים ממנה מלבן בעזרת מערוך. מביאים אותה לאותה מידת רכות כמו של הבצק, כדי שיתמזגו יחד היטב.
  2. מרדדים את הבצק למלבן. שמים את החמאה במרכז ועוטפים בבצק. מתחילים בקיפולים: מכים על מלבן הבצק עם המערוך כדי לפזר בתוכו את החמאה. מרדדים למלבן ארוך ורחב בעובי של 1/2 1 ס"מ. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מקפלים את השליש הקיצוני על השליש המרכזי ומעליו את השליש הקיצוני השני, כך שתתקבל צורת מכתב מקופל.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. אחרי מנוחה של 1/2 שעה במקרר, ממשיכים לקיפול הבא. מרדדים את הבצק שוב למלבן, אך הפעם ארוך יותר מהפעם הראשונה. מסמנים את מרכז המלבן לארכו בעזרת האצבע, ומקפלים את שתי קצוות הבצק לכיוון האמצע וסוגרים אותם זה על זה (אמורה להתקבל צורה של ספר). עוטפים היטב בניילון, ומכניסים למקרר ללילה שלם. בבוקר מוציאים את הבצק מהמקרר, ועושים קיפול שלישי.
  4. מכינים את מילוי השוקולד - ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (סיר אדים), מוסיפים את הסוכר והקקאו ומניחים להתקרר מעט. מורחים עליו את מילוי השוקולד.   
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מרכיבים את המנה ואופים - מרדדים את הבצק למלבן דק. מורחים על חציו, לאורך, את מילוי השוקולד ומקפלים את החצי השני מעליו. מרדדים שוב. חותכים למשולשים בעדינות, ומגלגלים לרוגלעך. מתפיחים במקום חמים בין שעה-שעה וחצי, ומורחים בביצה מדוללת בחלב.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-17 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב. לפני ההגשה, מורחים על הרוגלעך סירופ סוכר (1 כוס סוכר מומס ב-2 כוסות מים, אחרי 5 דקות רתיחה).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מושלמים אחד אחד: רוגעלך של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים