שתף קטע נבחר

 

הרודן שהובס בבחירות האריך את כהונתו

מועמד האופוזיציה בגמביה נבחר לנשיא והיה אמור להיות מושבע היום. אלא שהנשיא המכהן יחיא ג'אמה, ששלט ביד ברזל במשך 22 שנה, מסרב לפנות את כיסאו. מאות תושבים ותיירים בורחים מהמדינה מחשש לאלימות

 

משבר פוליטי חריף בגמביה    (רויטרס)

משבר פוליטי חריף בגמביה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האסיפה הלאומית של גמביה העבירה חקיקה שמאפשרת לנשיא יחיא ג'אמה, שהפסיד בבחירות לנשיאות בדצמבר, להישאר בתפקיד למשך שלושה חודשים נוספים החל מהיום (יום ד'), היום שבו הוא אמור לעזוב את השלטון.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

החלטת האסיפה הלאומית שודרה בטלוויזיה הממלכתית של גמביה ובמדינה המערב אפריקנית חוששים להידרדרות המצב במדינה לפסים אלימים. מנהיגי ארגון "קהילת מדינות מערב אפריקה (ECOWAS) איימו על גמביה בסנקציות או בכוח צבאי אם ג'אמה לא יעביר את השלטון למנהיג האופוזיציה אדאמה בארו שגבר עליו בבחירות לנשיאות.

 

הכריז על מצב חירום כדי למלא את הוואקום הפוליטי שייווצר עד החלטת העליון בעניין ערעורו. ג'אמה (צילום: AP) (צילום: AP)
הכריז על מצב חירום כדי למלא את הוואקום הפוליטי שייווצר עד החלטת העליון בעניין ערעורו. ג'אמה(צילום: AP)

עם רעייתו זיינאב סומה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עם רעייתו זיינאב סומה(צילום: EPA)

התושבים בורחים לסנגל, התיירים הזרים חוזרים הביתה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התושבים בורחים לסנגל, התיירים הזרים חוזרים הביתה(צילום: AFP)

ג'אמה הכריז אתמול על מצב חירום בגמביה ואמר שצעד זה נועד למנוע ואקום שלטוני בזמן שבית המשפט העליון יפסוק בנוגע לעתירה שהגיש על תוצאות הבחירות. החקיקה שהעבירה האסיפה הלאומית במדינה נותנת למעשה לממשלה סמכות למנוע את השבעתו של בארו לנשיא.

 

דוברו של בארו, ששוהה כרגע בסנגל, אמר שמועמד האופוזיציה שניצח בבחירות לנשיאות בוחן את השלכות הצעד של האסיפה הלאומית ואת מצב החירום שעליו הכריז הנשיא ג'אמה בהתחשב בדרישת החוקה להעברת שלטון בזמן ובצורך בשמירת השלום במדינה. באופן תיאורטי, ג'אמה יכול להיות מושבע לנשיא גמביה בשגרירות ארצו בסנגל, שנחשבת למעשה לטריטוריה ריבונית של גמביה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

גמביה היא אחת המדינות הקטנות ביותר באפריקה ומאז עצמאותה ב-1965 הנהיגו אותה רק שני שליטים. ג'אמה עלה לשלטון לאחר הפיכה צבאית ב-1994. מאז ניצח בארבע מערכות בחירות, ספג ביקורת קשה על הפרת זכויות אדם ודיכוי ושרד כמה ניסיונות הפיכה. בשנה שעברה הכריז על גמביה כעל רפובליקה איסלאמית וזעזע כשהזהיר שישסף את גרונם של הומואים במדינה. לפני ששינה את דעתו על תוצאות הבחירות הוא הבטיח להעביר את השלטון לבארו בינואר.

 

סירובו של הנשיא לעזוב את השלטון גרם לטלטלה פוליטית וחברתית במדינה כשחמישה שרים לפחות התפטרו מממשלתו, מאות תושבים ברחו לסנגל השכנה, תיירים זרים רבים נערכים לשוב לארצותיהם ותושבים רבים אחרים שנותרו במדינה חוששים מאלימות קשה באזור. "אנשים מפחדים, אנחנו לא יודעים מה הולך לקרות", אמר מוסא, עובד מסעדה בבירה בנג'ול, שלרוב שוקקת חיים, אך התרוקנה באחרונה מתיירים. "אנחנו מקווים שג'אמה יעזוב כדי שהכול ייגמר במהירות ודברים יוכלו לשוב לסדרם", הוא אמר.

 

חברת הנסיעות הבריטית "תומס קוק" החלה היום לפנות קרוב לאלף תיירים זרים מגמביה. באתר האינטרנט שלה נמסר שהיא מוסיפה טיסות ב-48 השעות הקרובות כדי לפנות מהמדינה האפריקנית יותר מ-985 לקוחות שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
לא מתכוון לוותר כל כך מהר על השלטון. ג'אמה
צילום: AP
מומלצים