ויראלי: חולה פרקינסון שבקושי זז – החל לרקוד בזכות המוזיקה
פיזיותרפיסטית שטיפלה בחולה פרקינסון העלתה לרשת סרטון, בו נראה החולה מתחיל ללכת ואף לרקוד. הסרטון גרף מעל 8 מיליון צפיות. "עוד לא ראיתי הצלחה בקנה מידה כזה ובמהירות רבה כל כך", כתבה המטפלת
צלילי המוזיקה: פיזיותרפיסטית העלתה לרשת תמונת מטופל שלה החולה בפרקינסון והיה כמעט משותק, כשהוא מתחיל ללכת ואף לרקוד. הסרטון סחף את הרשת וגרף מיליוני צפיות.
צפו בסרטון שריגש מיליוני גולשים:
הניקה גונלוק קראה על יתרונות המוסיקה בטיפול בחולים נוירולוגיים. היא החליטה ליישם את השיטה על אחד המטופלים. בסרטון וידאו שהעלתה לרשת נראה אחד המטופלים שלה, המזוהה בשם לארי, חולה פרקינסון שבקושי הצליח ללכת באמצעות הליכון, כשהוא רוקד בסוף הקליפ.
"אני לא יודעת מי נדהם יותר מהתוצאות הסופיות, אני או הוא", כתבה גונלוק בפוסט שהעלתה. אשתו של לארי שראתה את המתרחש פרצה בבכי מרוב התרגשות. "היא התפללה לנס עבור בעלה והרגישה שתפילותיה נענו", סיפרה גונלוק.
הווידאו, שאורכו כארבע דקות, מדגים את התקדמותו של לארי שהצליח להלך עד 15 דקות, שר ורוקד. "עוד לא ראיתי הצלחה בקנה מידה כזה ובמהירות רבה כל כך", כתבה גונלוק, "בסוף האימון פרצנו כולנו בבכי, ואלה היו לחלוטין דמעות של אושר".
מחלת פרקינסון נגרמת עקב חוסר במעביר העצבי דופמין, בשל התנוונות אזור במוח הנקרא "החומר השחור". המחלה מתאפיינת בנוקשות של שרירים, רעד, תנועות איטיות וקשיים בשיווי משקל ויציבה. תסמינים נוספים כוללים דיכאון ופגיעה בתפקוד המיני.
המחלה מתקדמת בחמישה שלבים, כאשר אחד הראשונים שבהם הוא שינוי עדין במבנה הקול שלרוב אינו מובחן ביומיום.
תסמיני המחלה הבולטים נוטים להופיע כשהמחלה נמצאת כבר בתהליך מתקדם, לכן גם האבחון מתבצע כשכ-60% מתאי העצב באזור במוח השולט על הפעילויות המוטוריות כבר הרוסים. לכן, יכולת הטיפול והשיקום נמוכות.
הטיפול במחלה כולל בין היתר את התרופה לבודופה המאזנת את רמת הדופמין במוח, פיזיותרפיה ובמקרים קשים ניתוח או טיפולים בגירוי חשמלי למוח.
דמעות של אושר
מומלצים