שתף קטע נבחר

איטליה: מלון נקבר במפולת שלגים, חשש לחיי 30 בני אדם

בעקבות רעידות האדמה שהורגשו אתמול בארץ המגף, פגעה מפולת שלגים בבית מלון בעיר פארינדולה בעת ששהו בו כ-30 בני אדם: "יש מתים רבים"

מפולת השלגים במחוז פסקארה נגרמה בעקבות רעידות האדמה שפקדו את האזור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפולת השלגים במחוז פסקארה נגרמה בעקבות רעידות האדמה שפקדו את האזור(צילום: AFP)

 

אסון גדול בארץ המגף: מפולת שלגים פגעה אתמול (יום ד') בבית מלון במרכז איטליה בעקבות רעידות האדמה שפקדו את האזור וקיים חשש כבד לחייהם של 30 אורחים ואנשי צוות ששהו בתוך בית המלון מוגדרים כעת נעדרים. גורם ממשל מקומי אמר שמפולת השלגים קברה את בית המלון על שלוש קומותיו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

אמש הורגשו שלוש רעידות אדמה בשעה אחת בארץ המגף, כולל בעיר הבירה רומא. לא דווח על נפגעים או על נזק. בעקבות רעידות האדמה פונו תחנות הרכבת התחתית ברומא. עוצמת הרעידה החזקה ביותר שהורגשה הייתה 5.7.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

צוותי חילוץ הוזעקו לבית המלון "ריגופיאנו" בעיר פארינדולה שבמחוז פסקארה, במרחק של 45 קילומטרים מהעיר פסקארה, שנפגע במפולת השלגים בעקבות רעידות האדמה במדינה. בסוכנות הידיעות האיטלקית ANSA דווח כי קיים חשש לחייהם של עשרות האנשים שנעדרים מאז המפולת שכיסתה את כל המלון. נשיא מחוז פסקארה כתב בעמוד הפייסבוק שלו שבמלון היו 20 אורחים כשמפולת השלגים פגעה בו.

 

יצא למכונית וניצל: "אשתי ושני ילדיי נקברו בשלג"

סוכנות הידיעות אנס"א ציטטה אדם אחד שסיפר שחייו ניצלו משום שהוא יצא מחוץ למלון כדי להביא משהו מהמכונית שלו - ואז אירעה מפולת השלגים. האיש, גמפאולו פארטה, סיפר לרופאים שבדקו אותו שאשתו ושני ילדיו נקברו במפולת. לדבריו, מכוניתו לא נקברה בשלג והוא המתין בתוכה למחלצים.

 

כלי תקשורת באיטליה דיווחו שכמה מאורחי המלון שנתקעו בפנים שלחו הודעות טקסט לשירותי החירום המקומיים והודיעו להם שהם לכודים. "הצילו, אנחנו מתים מקור", כתב זוג אחד למחלצים לפי דיווחו בסוכנות הידיעות אנס"א.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

פאביו סאלזטה הצליח לצאת מהמלון ולשלוח הודעות טקסט לרשויות. באחת מהן הוא כתב שהוא ברח מהמקום עם עובד תחזוקה, אבל הוסיף שיתר האורחים והעובדים לכודים בפנים. העיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה ציטט את הודעת הטקסט שלו: "כמה קירות נפלו" ו"אני בחוץ עם עובד תחזוקה, אבל אי אפשר לראות שום דבר מהמלון, יש רק קיר של שלג מולי".

 

ערוץ הטלוויזיה SKY TG24 דיווח שצוותי חילוץ בהרים הגיעו למלון בסקי בסביבות השעה ארבע בבוקר (שעון מקומי). סרטוני וידאו שעלו לרשת הראו את המחלצים חופרים בשלג בניסיון לאתר את הנעדרים. אמבולנס שניסה להגיע לאזור המלון לא הצליח להתקדם לעברו בגלל כביש שנחסם בשלג. סוכנות הידיעות האיטלקית אנס"א ציטטה כמה מהמחלצים מספרים שהם קראו בקול לניצולים, אולם לא זכו למענה.

 

מוקדם יותר צוטט אחד מאנשי כוחות החילוץ וההצלה אומר ש"יש מתים רבים", אולם לדברים אלה אין אישור רשמי.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

תושבי רומא יצאו לרחובות בעקבות רעידות האדמה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תושבי רומא יצאו לרחובות בעקבות רעידות האדמה(צילום: EPA)

באיטליה כבר מותחים ביקורת על התגובה של שירותי החירום במדינה לאסון המלון שנקבר בשלג. קינטינו מארצ'לה, בעל מסעדה, סיפר שהוא קיבל אתמול שיחת טלפון בשעה 17:30 בערב (שעון מקומי) מאחד השפים שלו שהיה בחופשה במלון "ריגופיאנו" והצליח לברוח החוצה, אך אשתו ושני ילדיו נותרו לכודים בפנים. "הוא מתקשר אליי ואומר לי 'תציל אותי, סופת שלגים הכתה ואין יותר מלון. הוא נעלם. הוא נקבר. שניים מאיתנו כאן, אבל צלצל לצוותי החילוץ'".

 

מארצ'לה אמר שהוא צלצל מיד למשטרה ומרכז החירום של המחוז, אבל במחוז ניסו להרגיע אותו ואמרו לו שבית המלון צלצל שעתיים או שלוש שעות קודם לכן ודיווח שהכול בסדר גמור. מארצ'לה סיפר שהוא צלצל בטירוף למספרי חירום אחרים, אבל אף אחד לא התייחס אליו ברצינות. רק אחרי השעה 20:00, לדבריו, החלו הרשויות להגיב לאסון הקשה. לדברי בעל המסעדה, השף שלו לא הפסיק לצעוק לו "הצילו, הצילו, הצילו, הצילו".

 

איטליה היא ארץ המועדת לרעידות אדמה, ורעידות קלות הן דבר נפוץ בה. הרעידה שנרשמה בה באוגוסט 2016 הייתה מהחמורות ביותר שהיו בה מאז אסון הרעש בלאקווילה ב-2009. הרעש ההוא זרע חורבן גדול, ונהרגו בו יותר מ-300 בני אדם. במאי 2012 פקדו שתי רעידות אדמה את אזור אמיליה-רומניה. 23 בני אדם נהרגו בהן ו-14 אלף איש איבדו את בתיהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מדינה מוכת רעידות אדמה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים