שתף קטע נבחר

 

הפיתוח המפתיע שמחסל את רוב הזיהומים המסוכנים בבתי החולים

חוקרים אמריקנים מצאו שהקרנת חדרי אשפוז באור UV למשך 30 דקות מחסלת את החיידקים ומפחיתה את הסיכון להידבק בזיהום בעשרות אחוזים

נלחמים במכת הזיהומים בבתי החולים: חוקרים אמריקנים מצאו דרך חדשה להפחית משמעותית את כמות הזיהומים במחלקות האשפוז, באמצעות אור אולטרא סגול המוקרן למשך חצי שעה. ממצאי המחקר פורסמו בגיליון החדש של כתב העת היוקרתי Lancet.

 

צפו: כך פועל הפיתוח החדש שמפחית זיהומים

 

  

קראו עוד

5,000 ישראלים מתים בשנה מזיהומים בבתיה"ח

דו"ח: שיעור זיהומים אחרי ניתוחים גבוה בישראל

בדרך לאשפוז? מדריך השרדות בבית החולים

 

זיהומים בבתי חולים מהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור. דו"ח מבקר המדינה משנת 2013 כבר התריע כי הזיהומים גורמים לכ-5,000 מקרי תמותה בשנה. חלק לא מבוטל מהזיהומים נגרמים מחיידקי-על עמידים לאנטיביוטיקה ובהם חיידק ה-MRSA. משרד הבראות עצמו חשף כימאה אלף איש נדבקים מדי שנה מזיהום בבית החולים.

 

הסיבה לזיהומים הרבים בעיקר נובעת מצוותי בתי החולים שאינם מקפידים על כללי ההיגיינה המקסימלים הנדרשים שכוללים חיטוי ידיים, שימוש בכפפות, לבישת חלוק מגן בכניסה לחדרים מזוהמים, וניקוי לא מספיק של ציוד רפואי וחדרי האשפוז.

 

מחקר חדש אותו ערכו רופאים אמריקנים בתשעה בתי חולים בארה"ב, מצא כי שימוש באור אולטרא סגול עשוי לפתור את הבעיה. החוקרים הציבו רובוט שעליו נורות UV בחדרי האשפוז הריקים למשך 30 דקות, לאחר שמטופל אחד השתחרר מהחדר ולפני אשפוזו של מטופל אחר באותו חדר.

 

החוקרים השוו את שיעור הזיהומים בקרב 21 אלף חולים שאושפזו בחדרים שנכללו במחקר. החדרים הללו חוטאו טרם כניסת המטופל בשלוש שיטות: לאחר שימוש בנורת ה-UV, לאחר חיטוי עם תמיסת כלור, ובשילוב של השניים.

 

המחקר הראה כי הדרך האפקטיבית ביותר לחיטוי הייתה השילוב בין הקרנת החדר באור UV יחד עם חיטוי בתמיסת כלור. הוספת אור ה-UV לחיטוי הקונבנציונלי, הביאה להפחתה של 30 אחוזים בשיעור הזיהומים בחיידקים העמידים שנבדקו.

 

הירידה הדרמטית ביותר נמצאה בחיידק הקטלני VRE העמיד כמעט לכל סוגי האנטיביוטיקה ומעמיד את החולים בסכנת חיים.

 

לדברי החוקרים, אור ה-UV לא רק שהוסיף אפקט מצטבר לחיטוי הקונבנציונלי בתמיסה, אלא סייע להשמיד את החיידקים במיוחד במקומות אליהם קשה להגיע, שם מתרבים החיידקים ומועברים לשאר החדר ולמטופל.

 

מאז סיום המחקר ממשיכים בבתי החולים שם הוא בוצע, להשתמש ברובוט החיטוי, ומדווחים כי הירידה בשיעור הזיהומים שנצפתה במחקר – נשמרה.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים