שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית נגד רשתות קפה: 763 מיליון שקל

פרשת העופרת במכונות הקפה הולידה תביעה ייצוגית נגד רולדין, קפה קפה וקפה גרג. אחת התובעות: בהריון. משרד הבריאות המליץ לנשים בהריון להימנע משתיית משקאות חמים שהוכנו במכונות קפה. משרדי הבריאות והכלכלה עדיין מסרבים לחשוף את כל המידע בפרשה

בקשה לתביעה ייצוגית בגובה 763 מיליון שקל הוגשה לבית-המשפט המחוזי ת"א-יפו נגד הרשתות רולדין, קפה גרג וקפה קפה.

 

 

שני התובעים הייצוגיים הם לקוחות של הרשתות. אחד מהם רווק שנוהג לרכוש קפה באופן תדיר בקפה גרג וקפה קפה, ב-13 שקל לספל; והשנייה נשואה, אם לשניים, הנמצאת בהריון ונוהגת לרכוש קפה ברולדין ובקפה גרג, גם כן ב-13 שקל. הם מיוצגים על-ידי עוה"ד אוריאל גניהר, נחמי מייזליש ורונית בימבליך-פצנובסקי.

 

לא טרחו להציע פיצוי ללקוחות

הבקשה לתביעה הוגשה לטענתם בשל ההודעות של משרד הבריאות והכלכלה לפיהן נמצאו רמות גבוהות של עופרת במשקאות חמים שהפיקו מכונות קפה. מאוחר יותר נודע כי מדובר במכונות מסוג ביאנקי (תוצרת איטליה, שמשווקת על-ידי שטראוס) ולה פבוריטה (מתוצרת ישראל).

 

לטענת המבקשים לתבוע: "לא נעשה כל פרסום או אזהרה על פוטנציאל הנזק, ולתדהמתם הרבה הבינו מהפרסומים כי רמות המתכת במשקאות שהופקו ממכונות הקפה ברשתות אלה גבוהות במיוחד, ועלול לפגוע בילדים קטנים ובעוברים".

 

עוד נטען בכתב הבקשה לתביעה כי הרשתות "לא טרחו להציע כל פיצוי ללקוחותיהן, למרות שציבור המשתמשים הועמד בסיכון ממשי סבל מעוגמת נפש רבה, מחרדה ופחד לבריאותם ולבריאות העובר (בהתייחס לנשים בהריון)".

 

במוצרי מזון: אבטחת האיכות צריכה להיות גבוהה במיוחד

עקב כך, טענו, מדובר ב"זלזול בוטה בציבור הצרכנים, תוך הטעיה חמורה והפצת מוצר פגום המסכן את שלומם ובריאותם של אלה", וכן טענו כי הרשתות "מעלו באחריותם כלפי לקוחותיהן כשבמוצר אותו הן מייצרות, משווקות ומוכרות קיים גם חומר המסוכן לבריאות הציבור ואשר גרם או יכול לגרום לתחלואה בקרבם.

 

"כאשר מדובר במוצרי מזון ומשקאות, לרבות מן הסוג הבסיסי והנפוץ נשוא התובענה, אבטחת האיכות הנדרשת לגביהם חייבת להיות גבוהה במיוחד. אלא שהמשיבות לא זו בלבד שלא עמדו במטלה זו, אלא אף העמידו את ציבור הצרכנים בסיכון של ממש".

 

הצרכנים הנכללים בתביעה, הם כל מי שצרך במישרין או בעקיפין מהרשתות הנתבעות משקה מסוג קפה שהופק באמצעות המכונות המצויות בבעלות או בשימוש הרשתות ב-7 השנים שקדמו לבקשה. לפי הערכת התביעה, הקבוצה כוללת לפחות מיליון איש, כל אחד מהם קנה לפחות פעם אחת כוס קפה ב-13 שקל, סך הכל 13 מיליון שקל. יחד עם חישוב הנזק הלא ממוני שהוחלט שיעמוד על 750 מיליון שקל - הגיעו לסכום התביעה.

 

משרדי הממשלה ממלאים פיהם מים ומסמאים את עיני הציבור

הרשתות נשואות התביעה אינן היחידות שהחזיקו במכונות האלה. ליחצו כאן לרשימת הרשתות שהחזיקו במכונות החשודות. בנוסף, רק בחלק מהסניפים של הרשתות הללו ניצבות המכונות המדוברות ביאנקי ולה פבוריטה. רולדין למשל, הודיעה שהחליפה את המכונות מיד עם היוודע דבר החשש להימצאות עופרת.

 

בנוסף, במשרדי הבריאות והכלכלה לא מסרו אלו דגמים של ביאנקי ולה פבוריטה נבדקו ונמצאו פגומים. כמו כן, יתכן שיש מכונות קפה תעשייתיות נוספות שמשחררות עופרת למים, אך המידע לא נמסר לציבור. וגם: לא נערכה בדיקה דומה לגבי מכונות ביתיות, אך משרדי הכלכלה והבריאות ממלאים פיהם מים עדיין לא חושפים את כל המידע בנושא ובכך גורמים נזק כלכלי לרשתות, אך גם מסמאים את עיני הציבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים