אבו מאזן נועד עם מלך ירדן: "ניאבק בהעברת השגרירות לירושלים"
ברקע כניסת טראמפ לבית הלבן נועדו שני המנהיגים ודנו בהשלכות של העברת השגרירות האמריקנית. אבו מאזן: "לא היה מנוס מתיאום וחידוד הנקודות כדי להיאבק בצעדים שאם יבוצעו, השלכותיהם יהיו קשות". הערב: נדחתה הצבעת השרים על החלת ריבונות במעלה אדומים
מלך ירדן עבדאללה נועד היום (א') עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בעמאן ודן עמו באפשרות כי ממשל טראמפ יעביר את שגרירות ארצות הברית מתל אביב לירושלים. אבו מאזן, לפי סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית, אמר לעיתונאים אחרי הפגישה סיכם עם המלך על שורה של צעדים, אם אכן תועבר השגרירות לירושלים. הוא הביע תקווה כי הממשל האמריקני לא יבצע את הצעד הזה.
"מה שמתרחש סביב העברת השגרירות לירושלים הוא דבר חשוב עבור המלך ודבר חשוב עבורנו", אמר אבו מאזן. "לא היה מנוס מתיאום וחידוד הנקודות אחד עם השני כדי להיאבק בצעדים שאם יבוצעו, השלכותיהם יהיו קשות".
כמו כן, במהלך הפגישה הדגישו השניים את חשיבות התיאום יחד עם ממשל טראמפ והקונגרס כדי להסביר על ההשלכות של החלטות שיפגעו בסטטוס קוו בירושלים על הביטחון והשלום באזור.
שר ההקדשים הירדני, האיל דאווד, אמר בראיון לכלי תקשורת פלסטיני כי ההתחייבות של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, להעביר את שגרירות ארצו לירושלים היא "התפתחות מסוכנת שמצריכה עמידה תקיפה נגדה". בשיחה עם אותו כלי תקשורת אמר הבכיר הירדני כי "הכרזה של הממשל האמריקני החדש על העברת השגרירות לירושלים תהווה מכה קטלנית לתפקידה של וושינגטון כמתווכת הוגנת במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים וזלזול בהחלטות הבינלאומיות שמחשיבות את ירושלים כאדמה כבושה".
לדברי דאווד, צריכה להיות עמידה רצינית נגד העניין מצד מדינות ערב והמדינות האיסלאמיות כדי שארצות הברית תחוש שהאינטרסים שלה בסכנה, אם היא תעשה כן. הוא גם הזהיר כי מדינות נוספות במערב עלולות ללכת בעקבותיה של וושינגטון, אם היא אכן תעביר את השגרירות לירושלים. יש לציין כי ירדן, בניגוד לסעודיה ולמצרים, טרם שלחה ברכות לטראמפ על כניסתו לתפקיד.
בחודשים האחרונים חזר טראמפ ואמר כי יעביר את השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים. אמירותיו התקבלו בהתלהבות בירושלים אבל פחות ברמאללה, שם טוענים כי מדובר במהלך חד צדדי שיפגע בתהליך השלום ובפתרון שתי המדינות. אבו מאזן אף התבטא כי אם אכן תמומש ההבטחה הוא יחזור בו מההכרה בישראל.
גורמים פלסטינים אחרים כמו סאיב עירקאת, המשמש כמזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, אמרו כי המהלך "יחריב את תהליך השלום" בין ישראל לפלסטינים. עריקאת הוסיף כי "הדיון על מעמדה של ירושלים צריך להתקיים בין ישראל לפלסטינים". לדברים הצטרף גם מזכיר המדינה היותא של ארה"ב, ג'ון קרי, שטען כי העברת השגרירות תוביל לפיצוץ באזור.
"זה יכול להביא לפיצוץ לא רק בגדה המערבית אלא גם בישראל ובאזור כולו. תחשבו שיום בהיר יוכרז שהשגרירות עוברת לירושלים, יש כאן בעיה של ריבונות, של חוקיות וזה עלול להשפיע על היחסים באזור כולל עם ירדן ומצרים והן לא בהכרח יוכלו לתמוך במצב כזה", אמר קרי.
בישראל ציפו להשבעת טראמפ כדי לקדם מהלכים בשטח, אולם היום החליט הקבינט המדיני ביטחוני לא להעלות היום להצבעה את הצעת החוק להחלת ריבונות במעלה אדומים. גורמים פוליטיים מסרו כי בישיבת הקבינט גובשה מדיניות ברורה בנושא לשביעות רצונם של שרי הבית היהודי, שהודיעו כי לא יעלו את החוק להצבעה בוודת השרים לענייני חקיקה.