שתף קטע נבחר

 

ראש ה-CIA לשעבר בישראל: "על ארה"ב לשמור על אופציה צבאית מול איראן"

דייוויד פטראוס, שהיה מועמד לתפקיד מזכיר ההגנה של טראמפ ונחשב מקורב לנשיא, התארח בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי. שגרירות בירושלים? "מקווה שיהיה משהו שיוכל להרגיע, ולא לבטל אפשרות של בירה פלסטינית"

 

פטראוס וידלין באחד על אחד    (צילום: אסף מגל)

פטראוס וידלין באחד על אחד    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ה-CIA לשעבר, הגנרל דייוויד פטראוס, ממקורביו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, התארח אתמול (יום א') בכנס העשור של המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב, וסיפק הצצה לסוגיות הביטחוניות שעומדות בפני הממשל החדש בוושינגטון. "על ארה"ב להיערך לפעולה נגד איראן, אם וכאשר יהיה צורך", הצהיר.

 

פטראוס, ששמו נכלל בקרב המועמדים הסופיים לתפקיד מזכיר ההגנה החדש של ארה"ב, אמנם לא קיבל את המינוי הנכסף אך עדיין נחשב לאחד מאנשיו הקרובים של הנשיא החדש, ואף קיים עמו שיחות רבות בשנה האחרונה שסייעו לעצב את התפיסה הביטחונית של טראמפ.

 

בשיחה עם ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (במיל') עמוס ידלין, שיבח פטראוס את טראמפ ואת השפעתו החיובית על התמורות הביטחונית באירופה. "בשל הצהרותיו, האירופאים רוצים לראשונה להשקיע יותר בביטחון", אמר. "אולי יכולות להיות השלכות טובות להתנהלותו. אני חושב שהוא מאוד פרגמטי, וכעת הוא צריך למלא את הסיסמאות במדיניות".

 

טראמפ צפוי לארח בחודש הבא את ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון, כאשר כבר עתה ברור כי נושאים טעונים כמו סיפוח יהודה ושומרון והסכם הגרעין עם איראן, שלו התנגדו השניים, יעלו על הפרק.

 

לדברי פטראוס, "אמרתי לטראמפ שצריך לחזור על מה שאנחנו רוצים – שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני ושהרפובליקה האיסלאמית תפסיק לחתור להגמוניה שיעית באזור. אם שואלים את מדינות המפרץ, הבעיה הראשונה שלהם היא איראן, ורק לאחר מכן דאעש, תימן, האחים המוסלמים ואז הבעיה הפלסטינית – שהייתה במקום הראשון במשך שנים".

 

הוא הוסיף וחידד: "על ארה"ב להצהיר שהיא לא תרשה איראן גרעינית, ושהצבא האמריקני יהיה מוכן באזור לפעולה, אם וכאשר. בנוסף, על ארה"ב להכין פעולה משותפת עם בעלות הברית למקרה הצורך".

 

פטראוס נשאל לגבי האפשרות ששגרירות ארה"ב תועבר לירושלים, והזכיר את ההודעה העמומה של הבית הלבן מאמש. "אני לא יודע איך לפרש את זה, זה נשמע דיפלומטי באופן מרענן מצדו של הדובר. יש כאן הרבה דקויות שלמעשה הרבה יותר משמעותיות ממה שהיה בעבר, כשהייתה הבטחה במהלך מסע הבחירות ואז היה אבדן זיכרון מוחלט. התקווה שלי היא שיכול להיות משהו בין השורות האלו שגם יוכל להרגיע את הרוחות בנוגע לכמה מהאתרים היותר רגישים ולא לבטל את האפשרות לבירה פלסטינית", אמר, והדגיש שהוא מאמין בפתרון שתי המדינות.

 

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי ידלין אמר במהלך שיחתו עם פטראוס: "ממשל טראמפ הוא הזדמנות, שלא תמיד ניתנת בהיסטוריה, לראש הממשלה לתקן שגיאה אסטרטגית שעשה בקיץ 2015. במקום לפעול נגד הסכם שארה״ב וכל המעצמות תומכות בו ולא הייתה לו חלופה יותר טובה - נכון לתאם עם ארה״ב כיצד להתמודד עם פעילותה השלילית הלא גרעינית של איראן ועם תוצאות השליליות של ההסכם בטווח הארוך". 

 

קרוב למקבלי ההחלטות

במהלך הקמפיין לנשיאות, חזר דונלד טראמפ פעם אחר פעם על קריאתו לסלק את הילרי קלינטון מהמרוץ על הטיפול הכושל שלה בפרשת האימיילים. כל זה לא הפריע לו, אחרי שנבחר, לשקול באופן רציני למנות לתפקיד מזכיר המדינה את פטראוס, שהודה כי העביר מיילים מסווגים למאהבת שלו בתקופה שהיה ראש ה-CIA ונאלץ להתפטר מהתפקיד בשנת 2012.

 

טראמפ בסופו של דבר לא מינה את פטראוס לשר חוץ, גם לא לתפקיד אחר בקבינט שלו, אבל העניק לו למעשה הכשר ציבורי, קירב אותו למקבלי ההחלטות סביב הנשיא וייתכן בהחלט כי בסבב המינויים הבא יקבל תפקיד בכיר.

 

לפני שהיה ראש ה-CIA היה פטראוס מפקד פיקוד המרכז של הצבא האמריקני, מפקד הכוח הרב לאומי בעיראק, ומפקד כוחות נאט"ו והכוחות האמריקנים בעיראק ובאפגניסטן.

 

כנס ה-inss מועבר בשידור חי ב-ynet בשיתוף המכון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דייוויד פטראוס
צילום: רויטרס
מומלצים