שתף קטע נבחר

יצאו מאיזון

מתברר שלא הכל ורוד בממלכה של ברקת: קצב צבירת הנקודות ירד, מכבי ת"א מתקרבת, ההחלטות של בכר כבר לא בינגו והכוכבים ממורמרים. הערב (ג', 20.55) יש לבאר-שבע מבחן קשה נגד קריית-שמונה

עד לא מזמן, הפועל באר-שבע נראתה קבוצה מפחידה. היא כבשה חמישיות בצרורות בליגת העל, ניצחה פעמיים את אינטר בליגה האירופית והעפילה לשלב 32 הגדולות, שחקניה הציגו יכולת מלהיבה, המאמן ברק בכר ניהל את הסגל שלו בתבונה רבה וכל החלטה שלו הייתה בינגו.

 

נדמה היה שהאדומים פשוט גדולים על הליגה הישראלית ושהם משייטים לאליפות שנייה ברציפות. היו כבר כאלה שאמרו כי מדובר באחת הקבוצות הטובות ביותר אי-פעם בכדורגל הישראלי, אולי אפילו הטובה שבהן. אבל אז הגיעה התקופה הפחות טובה, שנפתחה בהפסד להפועל רעננה ונמשכה בשתי תוצאות תיקו נגד הפועל ת"א ובני-סכנין.

 

המומנטום השתנה. שחקני באר שבע מאוכזבים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המומנטום השתנה. שחקני באר שבע מאוכזבים(צילום: אורן אהרוני)

 

בהמשך, נראה היה שהעניינים חוזרים להתחבר על כר הדשא, עם שני ניצחונות רצופים על מכבי חיפה ובני-יהודה, אבל אז התחילו בעיות מסוג אחר. תחילה העימות המתוקשר עם הכוכב מאור בוזגלו, שהסתיים בהשעיה וסוג של התנצלות, והשבוע הרגיז את המערכת דווקא הקפטן והסמל הבלתי מעורער, אליניב ברדה, שנטש את הספסל בתיקו 1:1 נגד מכבי פ"ת בשבת. גם זה נגמר בהשעיה.

 

הלחץ בקבוצה גבר כשמכבי ת"א ניצחה שלשום את סכנין וצימצמה את הפער לשש נקודות בלבד, שבועיים לפני משחק העונה בין שתי הקבוצות בנתניה. כל זה הופך את צמד משחקי הבית נגד קריית-שמונה, הערב (20.55) בגביע ובשבת (18.15) בליגה, לקריטיים עבור האדומים. אין ספק, לא הכל ורוד בממלכה של אלונה ברקת.

 

צרות בממלכה. אלונה ברקת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
צרות בממלכה. אלונה ברקת(צילום: ראובן שוורץ)

 

אם צריך לשים את האצבע על נקודה אחת, ששינתה את העונה של באר-שבע והפרה את האיזון המושלם בקבוצה, מדובר בראש ובראשונה בפציעתו של הבלם הפורטוגלי מיגל ויטור לפני כחודש וחצי. השפעת היעדרותו הייתה מיידית. ב-11 משחקי הליגה בהם הוא שיחק, ספגה הקבוצה ארבעה שערים בלבד, 0.36 למשחק. בשמונת המשחקים בלעדיו היא חטפה שישה שערים, 0.75 למשחק.

 

בלי ויטור, באר-שבע סופגת פי שניים יותר מאשר איתו. מעבר לספיגות, היעדרותו של ויטור משפיעה גם על שאר המערכים, שכן היה לו חלק מרכזי בהנעת הכדור שהחלה מההגנה וכעת היא ברמה הרבה פחות טובה.

 

הפציעה, נקודת המפנה. מיגל ויטור (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הפציעה, נקודת המפנה. מיגל ויטור(צילום: אורן אהרוני)

 

סיבה נוספת לירידה ביכולת היא הפגרה האירופית. השחקנים התרגלו שפעם בשבועיים בערך, מצפה להם משחק חשוב בקצב גבוה נגד שם גדול מאירופה, מה שחייב אותם לשמור על רמת מוכנות גבוהה מאוד, וזה התבטא גם בכמות איבוד הנקודות בארץ. ב-12 המשחקים הראשונים בליגה, שנערכו במקביל למשחקים באירופה, איבדה באר-שבע חמש נקודות בלבד, לעומת שמונה נקודות בשבעת המשחקים שבאו אחריהם בפגרה האירופית.

 

באר-שבע היא הקבוצה הכי ביתית בארץ. מתוך תשעה משחקים שהיא אירחה באצטדיון טוטו-טרנר, היא ניצחה בשבעה ואת שני האחרים סיימה בתיקו. מחוץ לביתה מאזנה הרבה פחות טוב והוא כולל שני הפסדים ושלוש תוצאות תיקו לצד חמישה ניצחונות, שממקמים אותה שלישית בטבלת משחקי החוץ בליגת העל, מתחת למכבי ת"א ולמכבי פ"ת.

 

הפגרה האירופית פגעה בביצועים. אוגו מול מלו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
הפגרה האירופית פגעה בביצועים. אוגו מול מלו(צילום: עוז מועלם)

 

סוגיה נפרדת היא המאמן ברק בכר. עד לא מזמן היה נדמה שכל מה שהוא עושה הולך לו בצורה מושלמת, ודוגמאות לכך לא חסרות. לפתוח עם מיכאל אוחנה במשחק העונה הראשון נגד מכבי ת"א בבית זאת החלטה אמיצה, שהוכיחה את עצמה עם בישול השער הראשון. ההחלטה להחליפו במהראן ראדי הייתה אמיצה אף יותר, וגם היא הוכיחה את עצמה כשראדי גרם לבאר-שבע להשתלט על מרכז השדה ולבסס את ניצחונה. להוציא את הבלם לואי טהא בדקה ה-36 בפיגור 2:0 נגד אינטר ולהכניס במקומו את ראדי נראה כמו החלטה התאבדותית, אבל ראדי עזר לבאר-שבע להדהים את אירופה בקאמבק נפלא שהסתיים בניצחון 2:3.

 

הבינגו הגדול מכולם התרחש בסאות'המפטון בדקה ה-76, כשהמאמן החליט להוציא את המגן השמאלי מיהאי קורהוט ולהכניס את הקשר המיובש יובל שבתאי. כעבור שלוש דקות, שבתאי הגיב בבישול השער החשוב ביותר של באר-שבע העונה, שהעלה אותה לשלב הבא.

 

פתאום הוא גם שוגה. ברק בכר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
פתאום הוא גם שוגה. ברק בכר(צילום: אורן אהרוני)
 

 

בזמן האחרון, גם ההחלטות של בכר הן כבר לא מה שהיו, ופתאום יש לבאר-שבע מאמן אנושי שגם שוגה. לאחר ההפסד 1:0 להפועל רעננה, הוא הודה שבילבל את שחקניו עם החילופים והשינויים שערך. ב-1:1 בשבת הוא בחר להכניס את וובה בראון ההגנתי במקומו של מאור בוזגלו ההתקפי שנפצע. לבראון היה חלק בשער השוויון הדרמטי שקבוצתו ספגה.

 

ניהול הסגל של בכר, שבתחילת העונה נראה מושלם ובתקופה האחרונה הפך למשימה קשה הרבה יותר עם חזרתם של מאור מליקסון ואליניב ברדה מפציעות, הוביל לאחרונה לכיוונו חיצי ביקורת לא צפויים משני הכוכבים הכי גדולים שלו: בוזגלו, שלא חשש לפרסם פוסט נוקב לאחר שלא פתח בניצחון על מכבי חיפה, וברדה שנטש לחדר ההלבשה כמחאה על אי שילובו נגד פ"ת.

 

יורה לכל הכיוונים. מאור בוזגלו (צילום: שי מוגילבסקי) (צילום: שי מוגילבסקי)
יורה לכל הכיוונים. מאור בוזגלו(צילום: שי מוגילבסקי)

 

ואם לא די בכך, טען החלוץ הברזילאי לוסיו שהמאמן אפילו לא נפרד ממנו כשעזב לאשדוד, וגם רועי גורדנה שיובש על ידו לא חסך בביקורת לאחר מעברו לבני-יהודה. בנוגע לבוזגלו וברדה, האשמה היא גם של ראשי המועדון, שכן במקרים דומים בעבר הם הבליגו על התנהגויות דומות של השניים.

 

ולמרות הכל, חשוב לזכור שהפועל באר-שבע עדיין מובילה את הטבלה בפער של שש נקודות ממכבי ת"א, היא הקבוצה שכבשה הכי הרבה בליגה (44), ספגה הכי מעט (10) והפסידה הכי פחות (פעמיים, כמו פ"ת). יש לה בארון כבר שני תארים העונה (גביע הטוטו ואלוף האלופים), ואף אחד לא יופתע אם בקרוב מאוד המפלצת של ברקת ובכר תתעורר מתנומת החורף ותחזור לטרוף את הליגה. ברדה יכול בכל רגע להיכנס לזון ולהתחיל לחורר רשתות, טוני ווקאמה הוא אחד השחקנים המסוכנים בארץ וגם הצירוף של וויליאם סוארז המנוסה להגנה (אמור לחתום ביממה הקרובה), אמור לעשות את העבודה עבור האלופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים