למען הסר ספק: משלחת תטפס כדי לבדוק את גובהו האמיתי של האוורסט
עם סרט מדידה והרבה נחישות, תצא משלחת של חוקרים לפסגת האוורסט כדי להכריע סופית - האם רעידת האדמה שזעזעה את האזור בשנת 2015 הפחיתה את גובה ההר?
מהו גובהו האמיתי של ההר הגבוה בעולם? מתברר שהקהילה המדעית חלוקה בנושא: מאז אסון רעידת האדמה בנפאל בשנת 2015, שגבה אלפי קורבנות וגם שינה את תוואי השטח באזורים נרחבים - בהם גם האוורסט, ישנה טענה כי גובה הפסגה נמוך יותר משנמדד לפני הרעידה.
גובהו הידוע של האוורסט הוא 8,848 מטרים מעל לפני הים, והוא משתייך לרכס הרי ההימלאיה באזור טיבט ונפאל. אולם בשנתיים האחרונות, מאז אסון רעידת האדמה - שגרר מפולת שלגים על האוורסט, גברו החשדות כי הפסגה נמוכה במילימטרים ספורים מכפי שמתועד. טענות אלה הן תולדה של צילומי לוויין שנלקחו לאחר הרעידה והובילו למחלוקת בקהילה המדעית.
כדי לשים קץ לספקות - תצא משלחת הודית של חוקרים, חמושים בסרט מדידה, ותמדוד מחדש את גובה פסגת האוורסט. המשלחת צפויה לצאת בעוד כחודשיים, כשמשך המדידות והתצפיות צפוי להיות חודש, ואילו אימות ופרסום הנתונים יתרחש שבועיים לאחר מכן.
מלבד השינויים בפסגת ההר, חוקרים מאמינים כי רעידת האדמה - שהייתה הקטלנית ביותר ב-80 השנים האחרונות, גרמה לתזוזה גם בקרקעית האדמה שעליה נמצאת הבירה קטמנדו, ו"הזיזה" אותה מטרים אחדים לכיוון דרום.