"ישראל זו המדינה הראשונה שיוצרת מהקנאביס תרופה"
למרות שבעולם הקנאביס נעשה נגיש להרבה יותר אוכלוסיות, מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד, המקיף ביותר שנערך עד היום על שימוש במריחואנה, חושף את הצדדים הפחות נעימים של הצמח. הפרופ' יורם שפירא, ממלא מקום יו"ר המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית, מסביר
בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל
בזמן שבעולם וגם אצלנו קנאביס רפואי נעשה נגיש יותר ויותר, מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד, המקיף ביותר שנערך עד היום על שימוש במריחואנה, חושף את הצדדים הפחות נעימים של הצמח.
"לרוב התרופות יש להן תופעות לוואי וגם לקנאביס, אם אנחנו לוקחים אותו כתרופה יש תופעות לוואי. אנחנו מאוד משתדלים לא לתת אותם לחולים פסיכיאטרים, משתדלים מאוד לא לתת אותם לחולי לב ולאנשים מבוגרים עם בעיות נויורוקוגנטיביות כמו בעיות בזכרון, נפילות, דברים דומים. צריך להבין שכמו כל תופעה אחרת צריך להשתמש באינדיקציות הנכונות", אומר הפרופ' יורם שפירא, ממלא מקום יו"ר המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית.
לדבריו, ישראל זו המדינה הראשונה שבעצם יוצרת מהקנאביס תרופה. "יש בעיה מאוד קשה בעולם של סטנדרטיזציה של הקנאביס, משום שלא מייצרים אותו אלא פשוט לוקחים את הצמח ומשתמשים בו כתרופה. ישראל מנסה לעשות סטנדרטיזציה במשרד הבריאות, בראשות היק"ר, היחידה המיוחדת לקנאביס, מנסים לעשות סטנדרטיזציה כדי שנוכל לטפל בחולים וכל פעם נקבל בעצם את אותה תרופה שתהיה קנאביס.
"בקנאביס השתמשו כתרופה לפני אלפי שנים ורק בשמונים שנה האחרונות הפסיקו לטפל מכל מיני בעיות. אני מקווה שבעתיד הקנאביס יתפוס את המקום הראוי לו", מסכם פרופ' שפירא.
בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל