סיפורו של הפג ששקל 1,500 גרם – והפך לרופא פגים
הרופאים לא נתנו לו הרבה סיכויים, אבל הפג נתנאל ששקל בלידתו פחות מ-1,500 גרם הצליח לשרוד. בגיל ארבע הוא כבר חלם להיות רופא, ובימים אלה סיים את ההתמחות ברפואת פגים בבית החולים שערי צדק. "זו שליחות לעמוד ליד הורים בפגייה, לומר להם שגם אני הייתי פג ולראות את השמחה בעיניהם"
סוגר מעגל בפגייה: הוא נולד לפני ארבעה עשורים, כשרפואת הפגים הייתה רק בראשיתה. הרופאים לא האמינו שיחיה כשמשקל גופו פחות מ-1,500 גרמים. אבל כנגד כל הסיכויים הצליח נתנאל ורסטייל לא רק לשרוד אלא אף סיים התמחות באותה פגייה ממש שבה נולד.
צפו בסיפורו המדהים של הפג שהפך לרופא פגים:
"כל בני המשפחה נולדו פגים"
זה קרה לפני 40 שנים: אמו של נתנאל הועברה ללידת חירום בשבוע מוקדם להריון. נתנאל הקטן הגיח לעולם כשהוא שוקל פחות מ-1,500 גרמים. אבל לידת פגים אינה זרה למשפחה: חלק מאחיו ואחיותיו היו פגים גם כן.
"באותם ימים סיכוייו לשרוד במשקל הזה היו נמוכים", מספר פרופ' מיכאל שימל, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בילוד בבית החולים שערי צדק, שטיפל בנתנאל, "זה תמיד אושר גדול לראות את הפגים מתגברים, משתחררים לביתם, גדלים ומתפתחים".
ואכן, נתנאל כנגד כל הסיכויים הצליח לשרוד. בגיל ארבע הוא כבר הצהיר "אני הולך להיות רופא". ההצהרה הזו הפכה למציאות, כשנרשם לבית הספר לרפואה, והגשים את חלומו לרפא ולהציל חיים. בתתום לימודי הרפואה, התייעץ נתנאל עם הרופא שהציל אותו, פרופ' שימל. "חשבתי שהוא יתאים לרפואת ילדים", אומר פרופ' שימל, "ויותר מכך, אף הצעתי לו להמשיך ולהתמחות ברפואת פגים".
נתנאל הלך אחר המלצתו של רופאו, סיים את ההתמחות ברפואת ילדים בבית החולים שערי צדק, והוקסם מהשהות בפגייה. הדרך הייתה קצרה להחלטתו להתמחות ממש שם, במקום שבו נולד ושרד. בימים אלה סיים נתנאל את ההתמחות בפגייה, והפך למומחה לנאונטולוגיה - רפואת פגים.
"אין ספק שבהחלטה להמשיך ברפואה של פגיה, בנאונטולוגיה, השפיעה העובדה שהתחלתי את החיים כפג" הוא מספר, "אתה יכול לעמוד מול מיטה של פג ששוקל פחות מ-500 גרם, מחובר למנשם, לצינורות, ניטור, נמצא בגבול הזה שבין החיים ובין המוות, ואתה לא יודע מה יקרה אותו לא בעוד שנה, אלא בעוד חמש דקות".
"אתה מוצא את עצמך עומד לילה שלם ליד פג כזה, נלחם על החיים שלו, ובבוקר אתה יודע – הפעם ניצחתי, זה סיפוק אדיר".
סיפורו הייחודי של נתנאל תורם רבות להרגעת הרוחות לאחר לידת פג. הורים רבים, שזה עתה נולד להם תינוק במשקל נמוך, נמצאים בסערת רגשות, מוצאים נחמה במקרה של ד"ר וסרטייל.
"אני משתמש בסיפור הזה לא מעט", הוא אומר, "אני מספר להורים על המקרה שלי בשמחה. זה מעודד אותם לראות שיש לאן לצמוח. אני מרגיש כנציג הפגים: היכולת לעמוד מול ההורים בפגייה ולומר להם– גם אני הייתי פג, אל תדאגו, ולראות את האור שזה נותן לאנשים, בשבילי זו שליחות אדירה".