שריפות ענק היסטוריות בצ'ילה: הסופרטנקר בא לעזרה
מצב חירום הוכרז בצ'ילה בעקבות שריפות ענק שגבו את חייהם של שישה בני אדם, והתפשטו לשטח שגדול פי שניים מזה של ניו יורק. "מעולם לא ראינו דבר כזה בהיסטוריה של צ'ילה", אמרה הנשיאה בצ'לט שהזמינה את מטוס הכיבוי הענק מארה"ב וסופגת ביקורת על תגובת הרשויות לאסון
שריפות ענק משתוללות במרכז צ'ילה בעוצמה שלא זכורה בהיסטוריה המודרנית של המדינה הדרום אמריקנית והרשויות הכריזו על מצב חירום. בדומה לשריפות האחרונות בישראל, גם הצ'יליאנים הזמינו את מטוס הסופרטנקר האמריקני מדגם בואינג 747. מטוס הכיבוי הענק נחת אתמול (יום ד') במדינה ומיד החל בעבודתו.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"מעולם לא ראינו משהו בגודל הזה, מעולם בהיסטוריה של צ'ילה. והאמת היא שכוחות הכיבוי עושים כל מה שבן האדם יכול לעשות ונמשיך לעשות זאת עד שהלהבות ייבלמו ויהיו תחת שליטה", אמרה נשיאת צ'ילה מישל בצ'לט בעת ביקורה באזור מאולה שבמרכז המדינה שנפגע קשות בשריפות הענק.
שריפות חורש אינן דבר נדיר בצ'ילה, בייחוד בעונות הקיץ החמות. אולם הבצורת שנמשכת זה קרוב לעשור בשילוב של טמפרטורות גבוהות במיוחד יצרו תנאים שבהם קל מאוד לשריפות לפרוץ בגלל האוויר היבש.
85 שריפות תועדו, 35 עדיין ללא שליטה
בעולם התגייסו לעזרת צ'ילה וסיוע הגיע למדינה מארצות הברית, צרפת, פרו ומכסיקו בניסיון להשתלט על שריפות הענק שהתפשטו בגבעות מיוערות, ערים, אזורי תעשייה וכרמים בעלי שם עולמי.
נכון לאתמול תועדו 85 שריפות נפרדות שכיסו שטח של 1,900 קמ"ר - פי שניים משטח העיר ניו יורק.
רשות היערות של צ'ילה מסרה ש-35 מהשריפות שמשתוללות עדיין לא נמצאות תחת שליטת כוחות הכיבוי. לפי נשיאת צ'ילה, כמה מהשריפות הוצתו בכוונה והמשטרה עצרה כמה חשודים.
בהרוגים: ארבעה כבאים ושני שוטרים
ב-15 בינואר נהרגו שלושה כבאים בשריפות הענק בצ'ילה ושלושה נוספים נפצעו קשה. התקשורת המקומית דיווחה אמש שכבאי נוסף הלך לעולמו, ורשת החדשות הבריטית BBC דיווחה על שני שוטרים שמצאו את מותם. בכך עלה מניין ההרוגים לשישה.
כמה מתושבי צ'ילה, כמו סוזנה מולינה בת ה-82, יצרנית יין בוטיק, ראו את מפעל חייהם נהרס בלהבות. "כל השדות שלי נשרפו, היו לי ארבעה הקטארים (0.04 קמ"ר) של שדות וכולם נשרפו", היא אמרה מהעיר קאוקנס שבאזור מאולה. מתעשיית היין המקומית נמסר שבסביבות 100 כרמים קטנים ניזוקו בשריפות.
ממשלת צ'ילה מפעילה יותר מ-40 מסוקי כיבוי ומטוסים קלים כחלק ממאמציה לכבות את הלהבות, אבל סופגת ביקורת ציבורית קשה על תגובה לא הולמת לאסון הטבע הגדול, בייחוד לאור הודעת ראש רשות היערות שמחצית מכלי הכיבוי האוויריים שברשותו מחוץ לפעולה.
נשיאת צ'ילה נפגשה עם תושבים באזור מאולה, שתקפו אותה בשאלות על אוזלת ידה של הממשלה בטיפול בשריפות הענק. "אני מבינה שיש כאב וזעם", אמרה בצ'לט. מצב החירום במדינה הוכרז בשבוע שעבר ומיד לאחר מכן ביקשה צ'ילה עזרה בינלאומית.