שתף קטע נבחר

 

המכסיקנים לא מפחדים מטראמפ: "נביא סולם ונטפס מעל החומה"

נשיא ארה"ב חתם על צו לבניית חומה בגבול עם מכסיקו, אבל הצעד לא מרתיע את השכנים מדרום. "גם אם הם יבנו את החומה, אני אטפס על החומה ואקפוץ לשם", אמר מכסיקני שאשתו וילדיו בארה"ב. למרות תוכנית טראמפ, במשמר הגבול האמריקני בכלל לא תומכים בבניית חומה בכל מקום

 

טראמפ: מכסיקו תשלם על החומה

טראמפ: מכסיקו תשלם על החומה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דונלד טראמפ הכריז אתמול (יום ד') על תוכניתו להקים חומה בגבול ארצות הברית- מכסיקו. באותה עת, סוכנים של משמר הגבול בסן דייגו נסעו ברכבי שטח לאורך מכשול בגובה חמישה מטרים ובראשו גדר תיל דוקרנית ומצלמות אבטחה בחיפוש אחר סמים ומבריחי סמים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

בצד השני של הגבול ערכו מכסיקנים קניות במרכז מסחרי גדול, ועשרות מהגרים הצטופפו בתוך אוהלים מחוץ למקלט בתקווה להיכנס יום אחד לתוך ארה"ב. עבורם, הצו הנשיאותי שפרסם אתמול טראמפ לבנות חומה בגבול נראתה יותר כמו מחווה סמלית ומדאיגה ביחסי ארה"ב-מכסיקו מאשר הרתעה אמיתית לאנשים שרוצים להיכנס לארה"ב באופן לא חוקי.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
"גם אם הם יבנו את החומה, אני אטפס על החומה. אני אביא סולם בגודל של החומה, שיהיה בנוי ממקלות או מכל דבר אחר, אבל אני אעשה זאת ואקפוץ לשם", אמר חוסה דה חסוס ראמירס, מהגר מכסיקני שגורש באחרונה מארה"ב, שאשתו וילדיו זוהים בארה"ב.

 

טינה, התרסה - ועסקים כרגיל

התגובה של ראמירס משקפת את מצב הרוח לאורך הגבול שמשלב בין טינה, התרסה - ועסקים כרגיל. צוות של פועלים היה למעשה בעיצומה של בניית גדר בגבול בזמן שטראמפ חתם על הצו לבניית החומה. בבוקר קר אחד במדבר, הפועלים הציבו בטונדות שעליהן תעמוד גדר בגובה כ-6.7 מטרים בין העיר סאנדלנד פארק שבניו מכסיקו לבין העיר סיודאד חוארס שבמכסיקו. פרויקט בנייה זה נמשך כבר כמה חודשים.

 

בעיר המכסיקנית טיחואנה, תלמיד בית ספר תיכון הלך לאנדרטת אבן שהוקדשה לשתי המדינות ב-1848 כסימן לחברות בין ארה"ב לבין מכסיקו. בעבר ניצבה האנדרטה בגבול, אבל כיום היא נמצאת בשטח מכסיקו, במרחק של כמה מטרים קיר ענק שמורכב ממוטות פלדה, שמגיע עד לאוקיינוס השקט.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ברנדון דזול, תלמיד בן 17, אמר שהדיבורים על חומה נוספת העלו אצלו זיכרונות כואבים מדודו בן ה-34 שמת לפני שש שנים במדבר לאחר שננטש על ידי מבריחים. "בסך הכול היה לו חלום אמריקני, אתם יודעים, לזכות לחיים טובים יותר", הוא אמר. "אני חושב שכעת לא נוכל להיכנס לארה"ב אפילו עם ויזה". לא רחוק ממנו הצטופפו כ-150 בני אדם באוהלים מחוץ למקלט למהגרים שבו 40 מיטות בלבד. מאז חודש מאי התפוסה במקלט מלאה ואף חורגת, אז הגיעו לעיר הגבול המכסיקנית אזרחים רבים מהאיטי בדרכם לארה"ב. רבים מהם עברו לברזיל לאחר רעידת האדמה העזה בארצם ב-2010, והמשיכו צפונה לארה"ב ברגע שהתקשו למצוא מקום עבודה במדינה הדרום אמריקנית.

 

בהיעדר מקלט, מהגרים מהאיטי ישנים ברחובות טיחואנה

לרוב, המהגרים מהאיטי מסגירים את עצמם לאנשי הגבול האמריקניים במעבר הגבול בסן איסידרו שבסן דייגו, המעבר העמוס ביותר בארה"ב. הם לא מנסים לקפוץ מעל הגדר או לחמוק מהרשויות האמריקניות. עד כה, הנוהל היה שהם עוברים לידי האמריקנים ואז משוחררים מסיבות הומניטאריות. נוהל זה השתנה והרשויות בארה"ב הפסיקו לתת למהגרים מהאיטי טיפול מיוחד וגירשו אותם כפי שעשו לבני מדינות אחרות.

 

לרשויות בארה"ב חסרים משאבים כדי לטפל במהירות במהגרים מהאיטי שמגיעים אליהם. כך קורה שרבים מהם תקועים בצד המכסיקני של הגבול במשך כמה שבועות עד שיקבלו אישור ללכת לאזור מעבר הגבול. בהיעדר מקום במקלטים בטיחואנה, המהגרים מוצאים את עצמם ישנים ברחובות או כאמור באוהלים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

גדרות ומכשולים אחרים כבר מכסים שטח של כ-1,120 קילומטרים בגבול ארה"ב-מכסיקו, רובם באזור קליפורניה ואריזונה. בסן דייגו, מכשולים אלה סייעו לעצור את הזרם העצום של מהגרים דרך מעברים לא חוקיים בשנות התשעים.

 

מפקדים במשמר הגבול של ארה"ב התבקשו בחודש נובמבר למנות בשמות האזורים שבהם כדאי להרחיב את הגדר. ברנדון ג'אד, נשיא מועצת משמר הגבול הלאומית וחבר בצוות המעבר של טראמפ, תומך בבניית גדר במקומות אסטרטגיים ובחיזוק מכשולים קיימים בכמה אזורים, אבל לא במקומות שבהם יש מכשולים טבעיים כמו נהר ריו גרנדה בטקסס. "אנחנו לא צריכים חומה סינית גדולה מקליפורניה לטקסס", אמר ג'אד בראיון שהעניק בשבוע שעבר.

 

הרחק מן הגבול, טראמפ זוכה לתמיכה מהבסיס שלו. תמי אלן, תומכת של הנשיא האמריקני מלואיזיאנה, היללה את התוכנית של טראמפ לבלום את מספר הפליטים שנכנסים לארה"ב ולבנות חומה. "מדינות רבות עושות את זה. למה לא אנחנו? משהו חייב להיעשות", היא אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חומה בעיר הגבול המכסיקניתת טיחואנה
צילום: AFP
מומלצים