שתף קטע נבחר

 

מעפר באת ואל תקליט תשוב: החברה שמנציחה מתים באמצעות ויניל

זה ביזארי בדיוק כמו שזה נשמע: הכירו את החברה שמציעה לייצר מאפר של מתים - תקליט ויניל. לתוצר המקאברי, באופן מפתיע, יש אפילו ביקוש. ומה שומעים כשהתקליט מתנגן על הפטיפון?

מצבות? אנדרטאות? מתברר שיש דרך חדשה להנציח את זכרם של אהובים שעברו מן העולם: חברה בריטית מציעה את האפשרות לייצר תקליטי ויניל מהאפר, ויש לזה אפילו נתח שוק. בסרטון יוטיוב חדש שפורסם השבוע, מספר מייסד החברה על הרעיון, ואחד הלקוחות מתאר את החוויה המורבידית.

לזכור באמצעות תקליט ויניל

לזכור באמצעות תקליט ויניל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שריפת גופות היא לא בלתי שכיחה בתרבויות מסויימות, אנחנו מכירים את זה בעיקר מהתרבות המערבית - בקולנוע ובטלוויזיה. המת מבקש שגווייתו תעבור תהליך של שריפה, ושהאפר יפוזר, למשל, מעל הים ויש מי ששומרים כדי אפר לצד תמונות בסלון. ג'ייסון ליץ' החליט שאין דרך טובה יותר לנצור את המתים מאשר להפוך אותם לתקליט ויניל.

 

את החברה שלו הקים ליץ' כבר בשנת 2010, כדרך חדשה לשימור אמיתי של המתים, והוא עושה זאת באמצעות תהליך של דחיסת האפר אל התקליט בעת ייצורו. אבל יש כאן הרבה מעבר: "מוזיקה ורעשים זה משהו שמגיע לאוזניים באמצעות תדרם של קול, הם דוחקים את האוויר ובעצם מייצרים תנועה בחלל", מספר ליץ', "מבחינתי אין דרך טובה ומרגשת יותר לזכור את המתים".

 

התקליט שנוצר, כולל את תמונת המת על חלקו הפנימי ועל העטיפה, וכן הקלטות וצלילים שאפיינו אותו - לבקשת הלקוח. כך למשל, התקליט יכול לנגן שיר אהוב, הקלטות קוליות של המת וכדומה. בגלל התהליך של דחיסת האפר במהלך הייצור, נוספים רשרושים - מה שכביכול פוגם באיכות הסאונד, אבל בעצם מנכיח את העובדה שמדובר בתקליט עשוי אפר.

 

בסרטון היוטיוב שנעשה על החברה, שכותרתו "לשמוע את מאדג'", מספר אחד הלקוחות של ליץ' על אופן השימור הייחודי שבחר.

 

לצפייה בסרטון המלא:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים