שתף קטע נבחר
 

יערה בממלכת השוקולד

מעורכת דין לשוקולטיירית: אחרי 8 שנים בתחום המשפט החברתי יערה קלמנוביץ' החליטה לעשות מה שהיא אוהבת באמת: שוקולד. עכשיו היא צריכה אתכם בשביל לאבזר את המפעל שלה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היצריות שבשוקולד, אפשרויות העבודה הבלתי נגמרות שהוא נושא איתו וההצצה שהוא מספק לעולמות רחוקים ופנימיים, הופכות אותו לאחד המאכלים העוצמתיים ביותר. אם גם אתם מרגישים שאתם מסוגלים להתרגש מפיסת שוקולד משובחת, כדאי לכם להכיר את פרויקט "יער הקקאו" של יערה קלמנוביץ.

 

קלמנוביץ', שבאמתחתה תואר במשפטים, עוסקת מאז ימי נעוריה בבישול ואפייה. כעת, לאחר שמונה שנות עבודה בתחום המשפט החברתי, החליטה לעזוב את המקצוע וללכת אחרי החלום - ייצור שוקולד. בדרך להגשמתו היא למדה, בחנה וערכה בביתה ניסויים עד שלפני שנה הקימה מפעל קטן לשוקולד, בו עובדים בני נוער בסיכון ואנשים עם מוגבלויות, מתוך האמונה כי עבודה עם שוקולד מאפשרת לפרוץ את המגבלות והחסמים ולגלות עולם חדש שבו החסרונות הופכים ליתרונות.

 (  )

את המפעל היא רכשה בעזרת הלוואות, ועל מנת לגייס את סכום הכסף שנדרש כדי לאבזר אותו ולהתאים אותו לדרישות של הרשויות - הקימה את פרויקט "יער הקקאו" ופנתה איתו לאתר הדסטארט, שמספק פלטפורמה לגיוס תקציבים למימוש יזמות. מפעל הבוטיק החדש אמור להחליף את הסטודיו הקטן שבו קלמנוביץ' מכינה כעת את השוקולדים, אותם היא מוכרת בדוכן קבוע במתחם התחנה בירושלים. על פי התכנון, המפעל יכיל חדר סדנאות שוקולד, חנות מפעל ובית שוקו (כמו בית קפה, רק עם שוקו ומוצרי שוקולד).

 

קלמנוביץ' מתחייבת להעסיק במפעל עולים חדשים, בני נוער בסיכון, אנשים בעלי מוגבלויות וכל מי שהעיסוק בשוקולד יכול יהיה לתרום לשיפור איכות חייו. במקביל, היא גם מבטיחה לא להפסיק להמציא טעמים משוגעים ולא שגרתיים לשוקולד כמו, למשל, שוקולד בטעם וואסאבי, צ'אי מסלה, קרם בזיליקום ואפילו שוקולד בטעם זעתר.  

 (  )
  

על מנת להוציא לפועל את המיזם, היא הקדישה את השנה האחרונה לפיתוח עסקי, שכרה את שירותיהם של מומחים ויועצים להקמת מפעלי מזון ובנתה תוכנית להקמת המפעל בו היא מתכוונת גם לתרום לקהילה באמצעות שיתופי פעולה עם עמותת שונות.

 

כמו בכל פרויקט של הדסטארט, גם כאן התומכים ייהנו מתשורות ביניהן מנוי שנתי למארזי פרלינים, סדנאות שוקולד חווייתיות, ספלים, שוקו חם ועוד.

 (  )

פרלין צ'אי הודי

המצרכים:

150 גר' שוקולד לבן

למילוי -

250 גר' שמנת

2 מקלות קינמון

5 גרגרי הל

3 פרחי ציפורן

2 כפיות גרד מג'ינג'ר טרי

1 שקיק תה שחור (רגיל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - מכניסים את כל המרכיבים (מלבד השוקולד) לשמנת, ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ולחיצה על שקיק התה כדי להוציא ממנו את התמצית. ממשיכים עד שהשמנת מגיעה לרתיחה וצבע השמנת הופך לצבע קרם חום בהיר מאוד. מניחים בצד למספר דקות, ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. השמנת אמורה לקבל טעם של תה מר עם הרבה תבלינים.
  2. יוצקים בערך 120 גרם מהשמנת על 150 גרם שוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד להתמוססות מוחלטת של השוקולד. מתקבל גנאש (יחסית נוזלי) בעל צבע חום בהיר יפהפה.
  3. מזלפים את הגנאש לתבניות בצורת קונכיות פרלינים שהוכנו מראש (ניתן לקנות גם בחנויות המתמחות). משאירים במקרר כשעתיים, ומגישים.  

 (  )
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממלכה של שוקולד
קלמנוביץ'. מגשימה חלום
מומלצים