שתף קטע נבחר

 

מוסלמים מחוץ לארה"ב: "טראמפ הרס לנו את החיים"

השבוע הראשון של דונלד טראמפ כנשיא התחיל בהפגנות ומסתיים בסערה: ההחלטה לאסור זמנית על כניסת מוסלמים משבע מדינות הובילה להפגנות, זעם ובלבול גדול. מחלקת המדינה מנסה לעשות סדר: "תתייעצו לפני שאתם עוזבים ואם אתם רוצים לחזור". בנמל JFK עצורים 11 פליטים, בשדות תעופה בעולם מנסים לאסוף את השברים

השבוע הראשון והסוער של דונלד טראמפ בתפקיד נשיא ארה"ב התחיל בהפגנות ענק נגדו, ומסתיים בסערה גדולה בעקבות החלטתו לאסור זמנית על כניסת מוסלמים משבע מדינות. אמש (שבת) הבהירה מחלקת המדינה כי גם בעלי אזרחות כפולה לא יוכלו להיכנס לארה"ב בתקופה הקרובה, שבה מגבש ממשל טראמפ תקנות בטיחותיות חדשות כדי למנוע "ממחבלים איסלאמיסטים" להיכנס לארה"ב. אמש אמר טראמפ על הצו: "זה לא איסור נגד מוסלמים. זה עובד יפה מאוד. אפשר לראות את זה בשדות התעופה".

 

מחאה בניו יורק: "להכניס את המוסלמים"    (צילום: רויטרס)

מחאה בניו יורק: "להכניס את המוסלמים"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בתדריך אמש בבית הלבן אמר בכיר במחלקת המדינה כי בעלי גרין קארד שהגיעו משבע המדינות ונמצאים בארה"ב צריכים להתייעץ עם מחלקת ההגירה לפני שהם עוזבים. כל מי שנמצא מחוץ לארה"ב ומחזיק בגרין קארד (ומוצאו מאותן שבע המדינות) צריך להתייעץ עם הרשויות ולברר אם הוא יכול לשוב לארה"ב. ללא קשר לתדריך התבקשו אוניברסיטאות לתת לשירותי ההגירה רשימות של סטודנטים ממדינות אלו שנמצאים בתחומם. עד כה הודיעה רק אוניברסיטת מישיגן שתסרב למסור רשימות כאלה. רוב האוניברסיטאות השיבו כי יבדקו מה עמדתן בנושא.

 

מחוץ לטרמינל 4 בנמל התעופה הבינלאומי JFK בניו יורק הפגינו אמש נגד הנשיא החדש וקראו לשחרור הפליטים המוסלמים שנעצרו עם הגעתם לארה"ב. "הפליטים רצויים" ו-"תן להם להיכנס" נכתב על חלק מהשלטים של המפגינים. להפגנה הצטרף חמיד חאליד דרוויש, פליט שעבד למען הממשל האמריקני במלחמת עיראק. הוא נעצר בשדה התעופה ואחרי 19 שעות שוחרר. 11 פליטים עדיין עצורים בשדה התעופה.

 

הצו שעליו חתם טראמפ מונע למשך שלושה חודשים כניסת מבקרים מאיראן, עיראק, לוב, סומליה, סודן, סוריה ותימן. משבע המדינות האלה הגיעו לארה"ב כ-86 אלף מבקרים ב-2015. יותר מ-52 אלף אזרחים משבע המדינות קיבלו באותה שנה מעמד של תושבי קבע בארה"ב.

חמיד חאליד דארוויש. פליט ששוחרר אחרי 19 שעות בשדה התעופה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חמיד חאליד דארוויש. פליט ששוחרר אחרי 19 שעות בשדה התעופה(צילום: רויטרס)
  

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מוסלמית מחכה לקרוביה, אתמול ב-JFK (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מוסלמית מחכה לקרוביה, אתמול ב-JFK(צילום: רויטרס)

משפחה שמגיעה מדובאי, אתמול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
משפחה שמגיעה מדובאי, אתמול(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הביקורת על ההחלטה באותן מדינות, כצפוי, הייתה קשה. באיראן אמרו שהיא "משפילה את המוסלמים" וכבר הודיעו שימנעו גם הם מאמריקנים להיכנס לארה"ב. גם בתימן הגיבו בחריפות. "אנחנו מבועתים מההחלטה", אמר גורם בממשלה.

 

"דונלד טראמפ הרס לי את החיים", אמר פואד שארף, עיראקי בן 51. שארף, יחד עם אשתו ושני הילדים, הגיע לנמל התעופה לקהיר כדי לעלות על טיסת EgyptAir לניו יורק, בדרך לחיים חדשים. הצו של טראמפ מנע ממנו לעשות את זה. "מכרתי את הבית שלי, את המכונית, את הרהיטים. אני ואשתי התפטרנו מהעבודה והוצאתי את הילדים מבית הספר". שארף ומשפחתו אמורים היו להגיע לנשוויל והחזיקו בוויזות. בשדה התעופה בקהיר העלו אותם על מטוס שיחזיר אותם למציאות הקשה בעיראק. סיפור דומה קרה למשפחה סורית, שנאסר עליה לעלות על טיסה מפריז לאטלנטה. במקום היא הועלתה על טיסה לביירות.

 

נאום שבועי ראשון של הנשיא טראמפ    (צילום: רויטרס)

נאום שבועי ראשון של הנשיא טראמפ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טראמפ בחדר הסגלגל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טראמפ בחדר הסגלגל(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ההחלטה של טראמפ, תקפה גם על אנשים שמחזיקים בגרין קארד, ויצרה בלבול גדול בקרב המוסלמים שכבר גרים בארה"ב. אחד מהם הוא מסעוד אפזאלי, מהנדס מחשבים בן 34, שהגיע עם אשתו לארה"ב לפני שנה וחצי. בשבוע שעבר אשתו ובתו נסעו לבקר את המשפחה באיראן. החשש הוא שההחלטה של טראמפ תפריד ביניהם בתקופה הקרובה.

 

"לעולם לא חשבתי שדבר כזה יקרה באמריקה", אומר מוחמד חוסיין זייה בן ה-33 שהגיע לארה"ב ב-2011 אחרי שנאלץ לעזוב את איראן בגלל פעילות פוליטית. זייה, שחי בווירג'יניה, מחזיק בגרין קארד ומתכנן לנסוע לדובאי בשבוע הבא כדי לפגוש את אביו הקשיש. לארה"ב הוא לא יכול לחזור בקרוב. "אני לא יכול לחזור לאיראן ובלתי אפשרי לחזור לכאן, למקום שהיה הבית השני שלי", הוא אומר.

 

בשבת הגיש האיגוד האמריקני לחירות האזרח, יחד עם ארגוני זכויות אדם אחרים, תביעה בבית משפט נגד הצו של טראמפ. האו"ם, כמו מנהיגי גרמניה וצרפת, קרא לטראמפ להמשיך "במסורת הארוכה" שיש לארצו בקליטת פליטים. תגובות זועמות הגיעו מארגונים יהודיים, שציינו כי טראמפ חתם על הצו ביום השואה הבינלאומי. "זה אירוני בצורה מזעזעת", אמרו בארגון ג'יי סטריט. "זה מעורר זיכרונות איומים בקרב היהודים בארה"ב מתקופה מבישה שהובילה למלחמת העולם השנייה, שבה ארה"ב נכשלה לספק מקלט בטוח לרוב היהודים באירופה שניסו להימלט מהנאצים".

 

אתמול, בפעם הראשונה, העביר טראמפ את הנאום הנשיאותי השבועי לעם האמריקני, ודיבר על הדברים שכבר הצליח להשיג. טראמפ לא התייחס להחלטה הנפיצה משלשום, ודיבר בין השאר על תחילת התהליך של ביטול "אובמה-קר", היציאה מהסכם הסחר הטרנס-פסיפי וההכנות לבניית חומה בגבול מכסיקו.


פורסם לראשונה 28/01/2017 23:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים