ארה"ב: צו מניעה חלקי למדיניות ההגירה של טראמפ
שופטת פדרלית, שמונתה אשתקד ע"י אובמה, הוציאה צו האוסר על הרשויות לגרש אנשים שנחתו בארה"ב עם אשרות כניסה תקפות. בכך השהתה את הצו הנשיאותי שאוסר על כניסת תושבים משבע מדינות מוסלמיות, גם אם הם מחזיקים באשרות תקפות. רשות הגנת הגבולות האמריקנית דיווחה שעד עתה נעצרו יותר מ-170 בני אדם
בית משפט פדרלי בניו יורק הוציא הלילה (א') צו מניעה האוסר על הרשויות האמריקניות לגרש אנשים שנחתו בארצות הברית ומחזיקים באשרות כניסה תקפות, גם אם הם מגיעים מהמדינות שנאסור בצו הנשיאותי החדש. גורם בכיר במשרד להגנת המולדת אמר כי המדיניות נמשכת וכי לא ידוע לו שהוצא צו מניעה.
הנשיא האמריקני דונלד טראמפ חתם בסוף השבוע על צו נשיאותי שאוסר כניסה לארצות הברית עבור תושבי שבע מדינות מוסלמיות, גם אם הם מחזירים באשרות כניסה תקפות. המדינות שלגביהן תקף הצו הן סוריה, סודן, איראן, עיראק, לוב, סומליה ותימן.
צו המניעה ניתן על-ידי השופטת אן דונלי, שמונתה בשנה שעברה על-ידי הנשיא הקודם ברק אובמה, במהלך דיון בבקשת שחרור ממעצר בלתי חוקי שהגישה האגודה לזכויות האזרח האמריקנית בשם שני תושבי עיראק שנעצרו לאחר שנחתו בנמל התעופה JFK בניו יורק.
אחד התושבים עבד במשך עשור עם כוחות הצבא האמריקני בעיראק כמהנדס וכמתורגמן והוא קיבל את אשרת הכנסיה שלו לאחר שעבר בדיקות רקע קפדניות. התושב העיראקי השני קיבל אשרת כניסה כדי שיוכל להצטרף לאשתו ובנו שעבדו עם הצבא האמריקני והם בעלי תושבות קבע בארה"ב.
הארגון האמריקני לזכויות האזרח אמר כי צו המניעה ישפיע על בין 100 ל-200 בני אדם שנעצרו בשדות התעופה ובמעברי הגבול של ארצות הברית.
על פי בכיר במחלקה לביטחון המולדת, כ-375 בני אדם הושפעו מהצו החדש. לפי הבכיר, 109 בני אדם נעצרו בכניסה לארצות הברית ועבור 173 נוספים נמנעה הכניסה למדינה על ידי חברות התעופה בזמן העלייה למטוס לארצות הברית. רשות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב פרסמה הודעה שלפיה היא מנעה כניסתם של יותר מ-170 בני אדם.
מאות הפגינו אמש מחוץ לטרמינל 4 בנמל התעופה הבינלאומי JFK בניו יורק נגד טראמפ וקראו לשחרור הפליטים המוסלמים שנעצרו עם הגעתם לארצות הברית. "הפליטים רצויים" ו-"תן להם להיכנס", נכתב על חלק מהשלטים של המפגינים.
אמש התייחס טראמפ לצו השנוי במחלוקת. במהלך חתימה על צווים חדשים הוא אמר: "זה לא איסור נגד מוסלמים. זה עובד יפה מאוד. אפשר לראות את זה בשדות התעופה".
בכיר במחלקת המדינה אמר אמש בתדרוך לעיתונאים כי בעלי גרין קארד שהגיעו משבע המדינות ונמצאים בארה"ב צריכים להתייעץ עם מחלקת ההגירה לפני שהם עוזבים. כמו כן, כל מי שנמצא מחוץ לארה"ב ומחזיק בגרין קארד (ומוצאו מאותן שבע המדינות) צריך להתייעץ עם הרשויות ולברר אם הוא יכול לשוב לארה"ב.