אבא או בוס: איך עובדים עם ההורים בעסק?
השתלבות דור ההמשך בעסק המצליח שמפרנס את המשפחה, היא מהלך טבעי וברור מאין כמותו עבור חלק מהילדים וההורים אך גם מקור לחיכוכים. "נולדנו לתוך זה ולכן היה נראה לי טבעי וברור שאנחנו ממשיכים את מה שאבא התחיל", אומר מוריס שאביו הקים במישור אדומים את אחד מהמוסכים הגדולים בארץ. ככה זה נראה מקרוב
בשיתוף פארק אדומים לתעשייה ועסקים
כשיצחק צרפתי הגיע למישור אדומים ב-1978, כדי להקים מוסך לא היה במקום חשמל, מים ואפילו כביש גישה, אבל זה לא מנע ממנו להקים בסככה קטנה את העסק. "אנשים אמרו לי שאני משוגע. מה אני עושה פה לבד. הקמנו עסק שהוא היום אחד המוסכים הגדולים בארץ".
השנים חולפות והבנים מתבגרים ובעיני חלקם השתלבות בעסק המצליח שמפרנס את המשפחה היא מהלך טבעי וברור מאין כמותו. היום עובדים בעסק המשפחתי גם הדור השני - ילדיו מוריס ודותן שאט אט לוקחים את המושכות של העסק. "נולדנו לתוך זה ולכן היה נראה לי טבעי וברור שפה אנחנו ממשיכים את מה שאבא שלי התחיל", אומר מוריס.
גם במפעל סריגי ירושלים, שהוקם בסוף שנות ה-70 ועבר בשנת 1981 לפארק תעשיות אדומים סיפור דומה. אלי סאן, מנכ"ל ובעלים של סריגי ירושלים, עובד בשנים האחרונות עם בתו חגית קארפ, שכיום מנהלת המפעל. חגית סיימה לימודי לוגיסטיקה וכלכלה לתואר ראשון ומנהל עסקים לתואר שני, עבדה בכל מחלקות המפעל ולמדה את ניהול העבודה מהבסיס. "יש לנו כלל אחד ברור וידוע שבמפעל אנחנו לא אבא ובת - אלא בעלים ומדברים קונקרטית בלי אמוציות", אומר אלי.
ככה זה נראה מקרוב. צפו בכתבה
"היתרון בלעבוד עם אבא כשאתה פונה אליו, אז יש אוזן קשבת והוא יודע שמה שאתה אומר לו יש בו צורך אמיתי", אומרת חגית אך אלי מוסיף כי יש גם חסרונות. "החיסרון בלעבוד עם בת, כי היא בכל אופן הבת שלך וזה לפעמים גורם לאי נעימויות", הוא אומר בחיוך.
יצא מצב שהבאתם איזה בעיה לאשתך, לאמא שלך?
"אשתי עובדת במפעל, היא מנהלת חשבונות", מציין אלי. "אם יש לה בעיה אז היא משתפת את אימא שלה"
עושים נגדך קואליציה?
"עושים קואליציה נגדי אבל זה לא תמיד עובד". הוא אומר בחיוך
אלי מציין שהמפעל הוקם על יד אביו של אשתו, וחגית היא הדור השלישי בעסק. "אנחנו דור שני וחגית כבר דור שלישי. מקווים גם שיהיו גם דור רביעי וחמישי. כל הנכדים, גם הקטנים גם הגדולים, רוצים לבוא לפה".
בשיתוף פארק אדומים לתעשייה ועסקים