שתף קטע נבחר

 

הבמאי האיראני פרהודי מוותר על טקס האוסקר: "דוחה את התנאים הלא צודקים"

למרות ההשערות כי אסגר פרהודי יקבל אישור חריג להיכנס לארצות הברית ולהתייצב בטקס האוסקר, בו הוא מועמד לפרס הסרט הזר, הבמאי האיראני מודיע כי הוא מעדיף להישאר בבית. "השמרנים חושבים אותו דבר בכל העולם. לא רק רק בארצות הברית - גם בארצי", הסביר

הצו עליו חתם הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, אשר אוסר על כניסתם של יוצאי שבע מדינות מוסלמיות לארצות הברית, מעוררת הדים בתחום המשפטי, האזרחי והן התרבותי. ההודעה על כך שהבמאי האיראני המהולל אסגר פרהודי לא יוכל להתייצב בטקס האוסקר הקרוב, למרות היות יצירתו "הסוכן" מועמד לפרס הסרט הזר, לא אושרה באופן רשמי. אבל בכל מקרה, פרהודי מודיע היום כי גם אם יושג אישור חריג עבורו, הוא ידחה אותו ואת ההזדמנות להיות נוכח בטקס הנוצץ בלוס אנג'לס ב-26 בפברואר.

 

ההערכה בארצות הברית הייתה כי בסופו של דבר תוסדר כניסתו של פרהודי למדינה לצורך התייצבותו בטקס האוסקר. אולם הבמאי עצמו הצהיר כי יישאר בבית במחאה על מדיניות הפחד של טראמפ. זאת למרות שהבהיר כי לא הייתה לו כוונה להחרים את האירוע. "אני יודע שרבים בתעשיית הקולנוע האמריקנית ובאקדמיה מתנגדים לפנטיות ולקיצוניות שמקבלת בימים אלה מקום גדול מאי פעם", הזכיר. את המסר שהתכוון לחלוק עם התקשורת האמריקנית והעולמית במעמד מכובד זה, פירט בהודעה שפורסמה בניו יורק טיימס.

 

הטריילר של "הסוכן" - סרטו של אסגר פרהודי

הטריילר של "הסוכן" - סרטו של אסגר פרהודי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"ברור שעכשיו האפשרות של הנוכחות שלי עומדת בספקות ומול תנאים שאינם מקובלים עלי, אפילו במקרה שיוענק לי אישור חריג לביקורי", כתב פרהודי, ופנה למשנתו הפוליטית, בה הוא קושר בין טראמפ וממשלו לנציגי המשטר הנוקשים בארצו איראן. "שמרנים, למרות השוני במוצא הלאומי שלהם, הטיעונים הפוליטיים שלהם ומלחמותיהם, מתייחסים לעולם ומבינים אותו באותה דרך. כדי להבין את העולם, כי להם דרך אלא להתייחס אליהם במנטליות של 'אנחנו והם', אותה הם מנצלים כדי ליצור דימוי מפחיד של ה'הם' ולהחדיר פחד בקהילה שלהם".

 

"זה לא מוגבל רק לארצות הברית, גם בארצי השמרנים כאלה", הבהיר פרהודי, "לאורך שנים משני צדי האוקיינוס, קבוצות של שמרנים ניסו להציג לתומכיהם דימויים לא מציאותיים ומאיימים של אומות ותרבויות שונות כדי להפוך את השוני ביניהם לאי הסכמות, את אי ההסכמות לטינה, ואת הטינה לפחדים. להחדיר פחד באנשים הוא כלי חשוב כדי להצדיק קיצוניות והתנהגות פנטית על ידי אינדיווידואלים צרי אופקים".

 

אסגר פרהודי עם הפסלון על "פרידה" בטקס האוסקר 2012 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
אסגר פרהודי עם הפסלון על "פרידה" בטקס האוסקר 2012(צילום: MCT)
 

פרהודי הביעה תקווה כי הפירוד והחשדנות בעולם יפנו מקום לאמון והשלמה: "אני מאמין שהדימיון בין בני אדם על הכדור הזה עם חבלי הארץ השונים שלו, והתרבויות והדתות שבהם, בעל משקל גדול בהרבה ביחס להבדלים. אני מאמין שאת שורשי רבים מהעימותים בין מדינות בעולם כיום צריך לחפש בהשפלה המתמשכת שלהן מן העבר, ואין ספק שההשפלה הנוכחית של מדינות אחרות נושאת את הזרעים של העוינות של מחר".

 

פרהודי שהגיע לטקס האוסקר לפני חמש שנים עם סרטו "פרידה" ואף זכה באוסקר הזר, סיכם: "להשפיל אומה אחת עם תירוץ של שמירה על הביטחון מפני אחרת, היא לא תופעה חדשה בהיסטוריה ותמיד הניחה את הבסיס ליצירת עתיד מפולג של טינה. לכן אני מביע את דחייתי את התנאים הלא צודקים שנכפו על בני ארצי ותושבי שש מדינות אחרות, שמנסים להיכנס באופן חוקי לארצות הברית ואני מקווה שהמצב הנוכחי לא יגרום להגברת הבידול בין מדינות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים