שתף קטע נבחר
 

אלה חברות הבנייה הזרות שיגיעו לישראל

משרד הבינוי והשיכון פרסם רשימה עדכנית של שש חברות הביצוע הזרות אשר צפויות להגיע לישראל, כדי לזרז את הליכי הבנייה למגורים. זאת לאחר שבמסגרת בדיקת נאותות, שתי חברות סיניות לא עברו את הבדיקה - והוחלפו בידי שתי חברות סיניות אחרות שהיו בדירוג ועברו אותה בהצלחה

הסיניות הוחלפו בסיניות: כשלושה חודשים לאחר שהכריז משרד הבינוי והשיכון על בחירה של שש חברות בנייה זרות שיגיעו לישראל, הסתיימה בדיקת הנאותות של חברות אלה. הבוקר (ב') פורסם כי שתי חברות בנייה סיניות לא עברו את הבדיקה ולא יגיעו לארץ, וכעת נודע ל-ynet כי הן יוחלפו בידי שתי חברות סיניות אחרות שעברו את בדיקת הנאותות בהצלחה.

 

כתבות נוספות בערץ הנדל"ן של ynet

 

נזכיר כי באוקטובר האחרון נבחרו חמש חברות בנייה מסין וחברת בנייה אחת מפורטוגל מתוך 50 חברות שהגישו את מועמדותן. חברות אלה אמורות להתחיל לפעול בישראל בענף הבנייה למגורים כבר במהלך השנה הקרובה. בהתאם לתנאי המכרז, שש החברות שנבחרו נדרשו לעבור בהצלחה בדיקת נאותות כדי שיכנסו לרשימה הסופית של חברות הבנייה הזרות.

 

במסגרת בדיקת הנאותות, שנערכה על ידי חברת KMPG, נבדקו לעומק ואומתו הנתונים הכספיים שהציגו החברות, וכן בוצעה בדיקה לאימות נתוני הפרויקטים שהציגה כל חברה. בנוסף, נאסף מידע עסקי רב אודות החברות, היקפי ואופי פעילותן.

 

בעקבות הבדיקה, הוצאו מהמאגר שתי חברות - Jiangsu First construction Corporation, China Haushi Enterprise Co Ltd - ובמקומן הצטרפו כאמור שתי החברות הבאות בדירוג.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

רשימת החברות העדכנית שעברו את בדיקת הנאותות

1. Longxin Construction Group Co., Ltd - חברה סינית בבעלות פרטית, הממוקמת בעיר האיימן שבפרובינציית ג'יאנגסו. החברה הוקמה ב-1958 ועוסקת בקבלנות בנייה, כמו גם בפיתוח תעשייתי, פיתוח נדל"ן ומחקר ועיצוב. החברה מעסיקה כ-12 אלף עובדים, ובנתה בין היתר בסין, אלג'יריה וערב הסעודית. היקף הכנסותיה עומד על למעלה ממיליארד דולר בשנה.

 

2. Jiangsu Shuntong Construction Group Co., Ltd - חברה סינית בבעלות פרטית העוסקת בבנייה, וממוקמת בעיר ג'ואגנג שבפרובינציית ג'יאנגסו. החברה הוקמה ב-1968 ומתמחה בעבודות הנדסה אזרחית ובנייה למגורים, ובנתה בין היתר בסין, סינגפור ואיחוד האמירויות. היקף הכנסותיה של החברה עומד על למעלה מ-1.4 מיליארד דולר בשנה, והיא מעסיקה כ-18,600 עובדים, ובכללם קרוב ל-200 מהנדסים.

 

3. Beijing Construction Engineering Group Co. Ltd - חברה בבעלות ממשלתית סינית אשר עוסקת בתחום הבנייה מאז 1953 ומשרדיה הראשיים ממוקמים בבייג'ינג. היקף ההכנסות של החברה עומד על למעלה משני מיליארד דולר, והיא מעסיקה עשרות אלפי עובדים בעולם. החברה ביצעה פרויקטים רבים בתחום הבנייה למגורים במספר רב של מדינות בעולם, בין היתר בסין, ארה"ב, אנגולה, אוסטרליה, הרפובליקה של קונגו ומאוריציוס.

 

4. Everbright International Construction Engineering Corporation - החברה ממוקמת בבייג'ינג בסין, והיא בעלת ניסיון רב בבנייה למגורים במספר מדינות כולל בסין, מלזיה וערב הסעודית. כמו כן, ביצעה החברה בעבר פרויקטים רבים בתחום התשתיות האזרחיות השונות. מחזור ההכנסות של החברה עומד על למעלה ממיליארד דולר.

 

5. JiangSu NanTong No. 2 Construction Engineering (Group) Co., Ltd - החברה ממוקמת בעיר ננטונג, מחוז ג'יאנגסו, בסין. עוסקת בבנייה למגורים, בניית תשתיות, הפעלת מנופים ומתקני הרמה בסין, בסינגפור ובקנדה. מחזור ההכנסות של החברה בשלוש השנים האחרונות עומד על למעלה מארבעה מיליארד דולר. החברה הוקמה ב-1985 והיא מעסיקה מעל 3,000 מהנדסים ועשרות אלפי עובדים נוספים.

 

6. Mota Engil Engenharie E Construction, S.A - החברה, שהוקמה ב-2006 ומעסיקה אלפי עובדים, ממוקמת בעיר פורטו בפורטוגל. לחברה ניסיון עשיר בבנייה למגורים בתחום הבנייה הרוויה בפורטוגל ומחוצה לה, ובין היתר בנתה פרויקטי מגורים בצ'כיה, פולין, ופרו. מחזור ההכנסות של החברה הממוצע בשלוש השנים האחרונות עומד על למעלה מ-400 מיליון דולר.

 

המטרה: קידום בנייה מתועשת בישראל

נזכיר כי תהליך "קול קורא" לחברות בנייה זרות נוסח ונוהל במסגרת צוות בין-משרדי בהובלת אשל ארמוני, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, ונתנאל לפידות, ראש אגף אסטרטגיה במשרד. מטרתו להביא חברות ביצוע זרות המתמחות בבנייה באיכות גבוהה וברמת תיעוש גבוהה, על עובדיהן המיומנים לכך. הצוות כלל נציגי משרד האוצר, משרד המשפטים, משרד החוץ, משרד הכלכלה ורשות ההגירה והאוכלוסין.

 

ועדה מיוחדת בראשות היועץ המשפטי למשרד, עו"ד אלעזר במברגר, בחנה את 49 ההצעות שהוגשו לקול קורא, לצורך קביעת עמידתן בתנאי הסף, ניקוד ההצעות על פי תנאי איכות ובחירת החברות הזוכות. במשרד השיכון מדגישים כי מטרת תנאי הסף שנקבעו ונבדקו בבדיקת הנאותות, היא להבטיח כי החברות שיבחרו בהליך יהיו חברות ביצוע בעלות ניסיון רב בבנייה למגורים, ואשר משתמשות באמצעים מתועשים שהממשלה מעוניינת לקדם בישראל.

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט  (צילום: איתמר סיידא) (צילום: איתמר סיידא)
שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט (צילום: איתמר סיידא)

עם תנאי הסף המרכזיים שנקבעו בקול הקורא, ובהן עומדות החברות, ניתן למנות תנאי של מחזור הכנסות שנתי בהיקף של לפחות 300 מיליון דולר בממוצע לשנה מפעילות בענף הבנייה והתשתיות; שיעור מלאי של ציוד וחומרים לבנייה של לפחות 30% מכלל הרכוש הקבוע של החברה; ניסיון קודם של ביצוע 15 פרויקטים שונים של בנייה למגורים מחוץ לישראל בהיקף של 3,000 מ"ר לפחות בכל פרויקט, כאשר מתוכם לפחות פרויקט אחד שהוא בניין מגורים מעל 15 קומות; ופרויקט אחד לפחות במדינה שאינה "מדינת האם" של החברה ושאינה ישראל.

 

ממשרד השיכון נמסר כי "מטרת הבאתן של שש החברות הזרות היא הקטנת הפער בין הביקוש לדיור לבין היצע הדירות הקיים במשק, הגדלת כושר הייצור הענפי, העלאת רמות הפריון בענף, תוך שימוש באמצעים מתועשים, והכנסת חברות ביצוע בעלות ניסיון בבנייה איכותית וברמות פריון גבוהות. כל אלה יביאו להגדלה של מספר הדירות הנבנות בישראל, לקיצור משך זמן הבנייה באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ולהרחבת התחרות בענף".

 

יצוין כי החברות יקבלו היתר להעסקת עד 1,000 עובדים זרים בעבודות רטובות (עבודות שלד ובנאות), ובכך אף יוכלו להגדיל את מספר מקומות העבודה עבור יתר עבודות הבנייה, כדוגמת חשמל, אינסטלציה, גבס, מיזוג, עבודות תשתית ועוד אשר בהם עוסקים ישראלים.

 

לדברי שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, "שוק הבנייה בישראל יקבל בקרוב תגבור של אלפי ידיים עובדות ומיומנות, שיבצעו מהפכה בקצב הבנייה בארץ. אחרי שנים של מחסור בכוח אדם, איטיות ומשאבים יקרים, היום אנו בפתח של מהפכת הבינוי בישראל, שתבטיח בנייה מהירה יותר, איכותית יותר וחדשנית, העומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר. את הפירות יקצור הציבור בישראל, ובמיוחד זוגות צעירים וחיילים משוחררים, בזכות דירות זולות יותר בזמן קצר יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים