גרושת התובע שנרצח לריבלין: "תעזרו לגלות מי רצח אותו”
המשפטן אלברטו ניסמן, שהאשים את הרשויות בארגנטינה בטיוח מעורבות איראן בפיגוע בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס, מת לפני שנתיים בנסיבות מסתוריות. אשתו לשעבר נפגשה עם הנשיא ריבלין, וביקשה את סיוע ממשלת ישראל בחקירה: "כולם יודעים שהרצח היה קשור לממצאי ניסמן"
סנדרה ניסמן, גרושתו של המשפטן היהודי-ארגנטיני אלברטו ניסמן שנמצא מת לפני שנתיים בדירתו, הגיעה לביקור בישראל עם שתי בנותיהם ונפגשה אתמול (ב') עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. "אני מקווה שמדינת ישראל תלחץ שיעשו כאן צדק", אמרה אשתו לשעבר של מי שהאשים לפני מותו את נשיאת ארגנטינה דאז ופוליטיקאים ארגנטיניים נוספים בטיוח מעורבות איראן בפיגוע בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994.
אלברטו ניסמן נמצא ב-18 בינואר 2015 מת בשלולית דם בביתו. לצדו נמצא גם אקדח, שלכאורה העיד על התאבדות, אך בד בבד יכול היה להעיד גם על טיוח נוסף - הסתרה והשתקה של רצח האדם ששם לעצמו למטרה לגלות מה קרה בפיגוע שבו נרצחו 85 בני אדם ו-330 נפצעו. גם אחרי שנתיים מאז מציאת הגופה, הרשויות בארגנטינה עדיין לא פרסמו מה גרם למותו של ניסמן.
"באתי לכאן להעביר מסר שממשלת ישראל צריכה ללחוץ על הממשלה החדשה בארגנטינה שתאיץ את חקירת הקשר בין איראן לבין ארגנטינה סביב פיגועי הטרור נגד שגרירת ישראל, בניין הקהילה היהודית ואת חקירת הרצח של ניסמן", אמרה סנדרה בפגישה עם ריבלין שאליה נלווה גם ח"כ חיים ילין (יש עתיד), שמשמש כיו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל-ארגנטינה. ניסמן נפגשה גם עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין.
סנדרה ושתי הבנות, לארה וקאלה, הגיעו לארץ לרגל חנוכת אנדרטה על שמו של ניסמן בנהריה. במהלך ביקורן הן גם יבקרו באוניברסיטה העברית בירושלים ובמרכז הבינתחומי בהרצליה, שם תערוך סנדרה הרצאה. לבנות המשפחה יש בארץ קרובים שמלווים אותן בביקור. הן ביקרו בכותל המערבי והשבוע אף יערכו ביקור ביד ושם ובמוזיאון ישראל בירושלים.
אשתו לשעבר של התובע היהודי הדגישה כי חשוב לה לבקר בישראל ושעל הממשלה ללחוץ על ממשלת ארגנטינה החדשה ועל הנשיא מאוריסיו מאקרי להגביר את מאמצי החקירה בפרשת הרצח המסתורי של אלברטו ניסמן, וגם בחקירת הקשר בין איראן לבין ארגנטינה בתקופת פיגועי הטרור.
סנדרה ציינה כי גם לאחר חילופי המשטר החקירה נקלעה לסיבוכים. לדבריה, "זה לא קל לעשות שינוי בתשתית של ארגנטינה. התקופה הכי קשה שהייתה לי ולמשפחה זה היה שנה לאחר הרצח כשהיו הבחירות בארגנטינה, ששם הציפו את הבעיה והיו הרבה איומים. לצערנו, עוד לא תפסו את הרוצח. כולם יודעים שהרצח היה קשור לחקירה שניסמן ניהל".
ח"כ חיים ילין, שמלווה כאמור את הביקור, אמר כי "24 שעות לפני הרצח ו-24 שעות אחרי הרצח כל שומרי הראש של ניסמן וכל מי שהיה צריך לשמור עליו ולהיות בסביבתו ולהגן עליו נעלם. לא היה. בדיוק כמו שנעלמו השומרים באמיה ובשגרירות. ממשלת ארגנטינה עושה הרבה יותר מהשלטון הקודם בחקירה אבל עדיין זה לא מספיק".