המדריך לרכישת כרטיסי כדורגל בחו"ל
כשמסי ורונאלדו במרחק של חמש שעות טיסה ולונדון מספקת מבחר של קבוצות גדולות, הישראלים קופצים על ההזדמנות וטסים לצפות במשחקי כדורגל מהליגות הטובות בעולם. הבעיה? שוק הכרטיסים מסובך, עמוס אתרים לא רשמיים ועלול לגרום לאוהד לבזבז מאות ואלפי שקלים על כרטיס מזויף, או אפילו לצאת בידיים ריקות. יצאנו לבדוק מהן האפשרויות הבטוחות
אז הצלחתם לחסוך חלק נכבד מהמשכורת, סימנתם את משחק העונה ואפילו שכנעתם את החברים הטובים או המשפחה לטוס איתכם. איתרתם מלון בחצי מחיר ואפילו סגרתם טיסות לואו קוסט. עכשיו, נותר לדאוג לדבר המרכזי – הכרטיס למשחק. מהן הדרכים לרכישה בטוחה, ממה כדאי להיזהר ומתי מומלץ להזמין?
טיסות זולות, אתרי השוואות מחירים וריבוי הדרכים למכירת כרטיסים, הפכו את משחקי הכדורגל של הליגות הגדולות בעולם מחלום לאפשרות בהישג יד עבור הישראלי הממוצע, אך במקרים רבים הדרך לדרבי אנגלי או לקלאסיקו ספרדי עמוסה בבעיות. קנייה דרך אתר או סוכן לא מוכר עלולה להוביל לעוקץ שיחרב את חופשת החלומות.
בחודש ספטמבר האחרון טסתי לברצלונה למשחק הקלאסיקו הקטן מול אתלטיקו מדריד. את זוג הכרטיסים רכשתי מסוכן ישראלי שחי בעיר. "אל תדאג, אתם תשבו ביחד במקום טוב ובמחיר מצוין", הבטיח לי הסוכן בביטחון. אך המציאות הייתה אחרת לגמרי.
אף על פי שהוצע לי מחיר משתלם יחסית (650 ש"ח לכרטיס לאורך המגרש, קרוב לפינת הקרן), השמחה הייתה מוקדמת. רק ביום המשחק, כשקיבלתי את הכרטיסים ליד, גיליתי שבין המושב שלי לזה של החברה שלי יש מרחק של שורה וחצי. כשצלצלתי בזעם לסוכן, הוא השיב באדישות: "בספרד, ב-'לשבת ביחד' הכוונה היא להיות באותו אזור, לא באותה השורה. תנסו להחליף עם מישהו". לבסוף הצלחנו לשכנע סבא ונכד מקולומביה להחליף מקומות וישבנו יחד. מוסר ההשכל שלמדתי על בשרי – לא לקנות מגורם לא מוכר וללא המלצות, גם אם המחיר משתלם.
דמיינו מצב בו השקעתם את מיטב כספכם, טסתם בצפיפות במחלקת התיירים, בחרתם במלון הקרוב למגרש ולא הצלחתם להירדם בלילה שלפני כן מרוב התרגשות. אחר כך אתם מגיעים למגרש והשומר בכניסה מספר לכם, בפנים זעופות, שהכרטיס שבידכם מזויף; או תסריט אחר, בו קבעתם לקבל את הכרטיס מאדם פרטי שדרכו קניתם והוא פשוט לא הגיע.
דרכי הקנייה משתנות בין המדינות. באנגליה, לדוגמה, בלתי אפשרי להשיג כרטיסים למשחקי הליגה דרך אתרי הקבוצות אם אינך מנוי רשמי. בספרד אפשרות הרכישה משתנה מקבוצה לקבוצה. ישנם סיפורים רבים על ישראלים שרכשו כרטיסים ברשת ונעקצו. אז איך אפשר לקנות בראש שקט? הנה הדרכים הבטוחות והמומלצות לרכישת כרטיסי כדורגל לליגות הטובות בעולם.
הסוכן הישראלי
זקוקים למגע האנושי? הגעתם למקום הנכון. בשיטה הזו, בעזרת מוכר כרטיסים ישראלי המתגורר ביעד המבוקש, תוכלו לסגור את העסקה באופן אישי. ה"רומן" יתחיל עוד בארץ, כאשר תחברו אל הסוכן הנבחר, שינסה לאתר עבורכם את הכרטיסים במחיר זול יחסית. לאחר שתגיעו ליעד, הוא יפגוש אתכם וימסור לכם את המעטפה לה ציפיתם באופן אישי, בעברית. היתרון בשיטה הזו טמון בקשר האישי, המחירים הגמישים (לרוב) ואיש קשר בחו"ל. כמובן, מומלץ לקנות רק דרך סוכן מוכר עם המלצות, שעובד מול הסוכנויות המורשות.
אריק מרקוביץ', ישראלי תושב לונדון, עוסק בחמש השנים האחרונות במכירת כרטיסי כדורגל לליגה האנגלית. בממלכה, המועדונים מקשים במיוחד על התייר הממוצע לקנות כרטיסים דרך האתר הרשמי. מרקוביץ' מסביר: "כדי לקנות דרך הקבוצה צריך להיות חבר מועדון, לשלם דמי מנוי שנתי ולגור באנגליה. אפילו אם אתה חבר מועדון זה לא מספיק - אתה חייב להגיע גם למשחקים קטנים בכדי לצבור נקודות ולקבל זכאות לכניסה למשחקי העונה של הקבוצה שלך. אתה צריך להראות נאמנות למועדון. בלונדון, לווסטהאם ולטוטנהאם למשל יש שיטה אחרת – הקבוצות עורכות הגרלה בין חברי המועדון על הזכות לרכוש כרטיס, כי הביקוש גדול יותר מההיצע". לדבריו, הקבוצות הפופולאריות ביותר בקרב הישראלים בבירת אנגליה הן כמובן צ'לסי וארסנל.
איך הכרטיסים מגיעים מהקבוצה אליך?
"דרך משרד כרטיסים מקומי ומורשה או בעזרת בעלי מנויים שהם לקוחות שלי".
מתי אתה ממליץ לרכוש כרטיס למשחק?
"הכי טוב לקנות הרבה זמן מראש, כי ככל שמתקרב מועד המשחק, המחיר עולה".
ראש שקט - חבילת נופש מוכנה
לא אוהבים לדאוג לפרטים הקטנים? מעדיפים לסגור את הכל יחד? זו השיטה עבורכם. חברות רבות משווקות בארץ חבילות כדורגל הכוללות טיסה, מלון וכניסה למשחק. המחיר נוח (תלוי בשדרוגים) והטיול מוכן ברגע. "איסתא ספורט" משווקת חבילות כאלו לאירועי ספורט בינלאומיים.
סמנכ"ל "איסתא ספורט", עידו ווג, מסביר: "לחברה יש יכולת לייצר הסכמים מסחריים שנתיים עם חברות התעופה ובתי מלון שונים ברחבי העולם. בזכות יכולת הקנייה ויתרון הגודל שלנו, אנחנו יודעים לרכוש מראש כרטיסים רשמיים למשחקים וגם חדרים בבתי מלון, ובכך לאפשר לצרכן לקנות במחיר האטרקטיבי עבורו". בנוסף, החברה מפעילה מוקד שפעיל 24/7 ונותן מענה ללקוחות הנמצאים בחו"ל.
על הדרך בה איסתא רוכשת את הכרטיסים, מרחיב ווג: "באנגליה, הרכישה מתבצעת מגורמים רשמיים בלבד - ישירות מהמועדונים או מספקים רשמיים. בליגה הספרדית מותר להשתמש בכרטיסי מנוי של אוהדים שמבקשים למכור את הכרטיס לצד שלישי. ברצלונה וריאל מדריד מקדמות את הגעת התיירים ומאפשרות מכירת כרטיסים לקהל הרחב גם דרך מנויים".
על מחירי הכרטיסים, שמגיעים לעיתים לסכומים של מאות אירו, הוא מסביר באמצעות דוגמה: "על 98,787 אלף המקומות בקאמפ נואו בקלאסיקו, יש ביקוש של 2 עד 3 מיליון אנשים. הביקוש, כמו בכללי שוק רגילים, מעלה את מחירי הכרטיסים לצרכן הסופי".
העלות מושפעת מגורמים רבים ולפעמים גם מתאריך המשחק: "מחיר כרטיס למשחק של ברצלונה מול קבוצה לא בכירה בליגה הספרדית, יכול להשתנות. השנה, הם משחקים מול ריאל סוסיאדד בחג הפסחא. כבר קיבלנו הודעה רשמית שהמשחק יהיה מאוד מבוקש וכנראה לא יהיו כרטיסים למכירה".
כפפה ליד - רכישת כרטיסים דרך אתר ישראלי
אם אתם מומחים בהשוואת מחירי טיסות ומצטיינים במציאת מלונות זולים, השיטה הזו עשויה להשתלם לכם. בעזרת אתרים ישראלים מיועדים, תוכלו לרכוש כרטיסים למשחק בקלות יחסית. בדרך זו תוכלו לבחור מקום באזור מדויק במגרש, בטווח מחירים גמיש ובזמינות גדולה מאוד של כרטיסים.
מנכ"ל חברת הכרטיסים Live Tickets, יוסי אלפסי, מסביר על אמצעי הזהירות: "יש יותר תופעות של ישראלים שקונים דרך חברות זמניות, מאשר ישראלים שמקבלים כרטיס מזויף. זו הצרה באינטרנט. גם מכירת כרטיסים של אנשים פרטיים מסוכנת – לא כי תקבל כרטיס מזויף, אלא כי אין כל ביטוח לכך שבאמת תקבל את הכרטיס. לפני הקנייה, חשוב לקרוא ביקורות ולוודא שיש מספר טלפון זמין. אם אתה כבר משקיע, תעשה את זה בראש שקט". על הבדלי המחירים ברשת, הוסיף: "בשלב הצ'ק אאוט, אתרים רבים בחו"ל מוסיפים עמלות של 50-15 אחוזים. הם עוקצים רק בקופה, במעמד התשלום".
חברת Live Tickets הוקמה לפני 12 שנים ואף משווקת כרטיסים רשמיים לסוכנויות במדריד, ברצלונה, לונדון ויעדים נוספים בעולם. ברחבי הרשת, הבעיה המרכזית שעולה בקניית כרטיסים באינטרנט היא אמינות האתר. על כך מוסיף אלפסי: "קשה מאוד למצוא ספקים אמינים בשוק של היום. אותנו מכירים באופן אישי המון שנים. עבדתי תקופה ארוכה מאוד כדי שיסמכו עליי".
מהן התקופות החמות ביותר שבהן ישראלים נוסעים?
"לספרד בדרך כלל נוסעים בחודשי ההכרעה של הליגה ושל ליגת האלופות, ובחופשות של בתי הספר (סוכות, חנוכה ופסח). אם ברצלונה פוגשת את ריאל, המשחק שובר כל תאריך. הישראלים יגיעו. באנגליה, כריסמס כמובן הוא הזמן החזק, אבל העונה כולה נמצאת בתפוסה קבועה. הישראלים נוסעים ללונדון כל הזמן".
אתה מזהה מגמות קבועות בצריכת הכדורגל של הישראלים בחו"ל?
"בוודאי. לרוב, ישראלים מחברים שניים עד שלושה משחקים בחופשה, בעיקר באנגליה. בשנתיים האחרונות יש תופעות נוספת – עלייה חדה מאוד (כ-20%) במספר הישראלים שטסים לצפות בכדורגל מתאי ה-VIP. הם מוציאים מאות ואלפי אירו כדי לצפות במשחק מהמושב הטוב ביותר, בחדר אירוח אישי. לא מעט אנשי עסקים וחברות ישראליות צופים במשחק מתאי האירוח ומשלבים בו פגישה עסקית".
לדבריו, תמחור הכרטיסים נקבע על ידי הקבוצות עצמן. בברצלונה למשל יש שיטה לכך: "המועדון קובע למשך חצי העונה הבאה את רמת הקבוצות היריבות. הדירוג מתבצע באותיות, מ-A+ ועד D. אבל השיטה לא תמיד ריאלית, כי יכול להיות שעד שברצלונה תפגוש את אייבר לדוגמה (שתקבל בתחילת העונה דירוג D), היא תעפיל למקום השלישי והדירוג כבר לא יהיה אקטואלי".
ברצלונה – הסניף הישראלי
דרך נוספת היא רכישת הכרטיסים ביום המשחק דרך הקופות, אך זו עלולה להשאיר אתכם עם ההמבורגר מחוץ לאצטדיון וללא כרטיס. עם זאת, במשחקים סדירים, בעיקר במגרשים גדולים, זמינות הכרטיסים בקופות גדולה יחסית. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
על פי נתונים רשמיים שאספו הגורמים המוצגים בכתבה, הליגה האהובה ביותר על הישראלים היא דווקא הספרדית, בדגש על ברצלונה. כ-50 אלף ישראלים נוסעים מדי שנה לצפות בבארסה בכל המסגרות. כ-3,500 ישראלים פקדו את הקאמפ נואו בחודש שעבר לכבוד הקלאסיקו. בממלכה, המספרים קטנים משמעותית. על פי ההערכות, למעלה מ-8,000 ישראלים צפו בשנת 2016 בכדורגל אנגלי.
במשחק הליגה האחרון לעונת 2016/2017, שבו יארחו מסי וחבריו את אספניול, כבר הבטיחו את מקומם 2,000 ישראלים. בעונה שעברה הגיעו 500 ישראלים בממוצע לכל משחק של ריאל מדריד בליגה הספרדית. בכל פעם שמנצ'סטר יונייטד אירחה באולד טראפורד בעונה שעברה, הגיעו 150 אוהדים ישראלים בממוצע. אל תאי ה-VIP של גמר ליגת האלופות האחרון, שהתקיים במילאנו, הגיעו כ-150 ישראלים. על כרטיס הם שילמו בממוצע 6,000 אירו (24 אלף שקלים).
המסקנה העיקרית שעולה מדרכי הרכישה, היא הצורך בזהירות ובדיקה מעמיקה לפני שקונים. מומלץ שלא לרכוש דרך אתרים לא מוכרים מחו"ל, שאמינותם מוטלת בספק. גם אם בחרתם באחת האפשרויות המוצגות כאן, בכל זאת רצוי מאוד לקנות לאחר המלצה ולקרוא ביקורות בנוגע לסוכן, האתר או החברה שבחרתם.
בפעם הבאה שבה תרצו לטוס למשחק באירופה, רגע לפני שתסגרו את כל הפרטים, חשוב לבצע בדיקה מקיפה על כל אופציות רכישת הכרטיסים ולערוך השוואת מחירים. האפשרויות רבות והשוק רחב, אך האמינות, המחיר והשירות הם ההיבטים שעשויים ליצור את ההבדל בין חופשת חלומות לבין עוגמת נפש.