שתף קטע נבחר

 

קשה באימונים, קל בצבא

הנשק של שחקנים מסוימים הוא מפוח, תפקידם של אחרים הוא לדאוג שהחניון יהיה נקי. מה עושים כדורגלני הנבחרת הצעירה בצה"ל. פרויקט מיוחד, בהצדעה

פקידים, נהגים ועובדי רס"ר - אלה הם התפקידים המבצעיים הבולטים שאותם ממלאים כדורגלני הנבחרת הצעירה של ישראל, המשרתים בזרועות האוויר, הים והיבשה של צה"ל.

 

בלי קשר למלחמת השחרור שמנהלים לא מעט כדורגלנים מקבוצותיהם, בדקנו כיצד מעבירים את שירותם הצבאי "טובי בנינו" הבועטים. כידוע, שחקנים יהודים שלא שירתו בצה"ל אינם יכולים לקבל זימון לנבחרות ישראל. הכדורגלנים הערבים, וכאלה יש רבים בנבחרות הצעירות, פטורים משירות.

 

 
שחקני הנבחרת הצעירה (צילום: שי מוגילבסקי) (צילום: שי מוגילבסקי)
שחקני הנבחרת הצעירה(צילום: שי מוגילבסקי)

 

השחקנים מסווגים לשלוש קטגוריות: ספורטאי מצטיין, ספורטאי פעיל וספורטאי שאין לו הגדרה. לשם כך, חייב השחקן להציג רזומה של מספר הופעות באחת מנבחרות ישראל.

 

מבין שחקני הסגל הנוכחי בנבחרת הצעירה (עד גיל 21), רק 17 הוכרו כספורטאי מצטיין או פעיל, וקרוב לעשרה ממתינים "לעלות בדרגה" מבחינת ההגדרה. ההתאחדות כבר הגישה עבורם את הבקשה, אלא שאישור ההליך אינו אוטומטי. במינהל הספורט קיימת מכסה של ספורטאים פעילים/מצטיינים, וצריך להמתין עד שתתפנה עם שחרור חיילים משירות. ללא ההכרה נתקלים השחקנים בקשיים, בעיקר בנסיעות לחו"ל.

 

עוד ספורטאי מצטיין, אבל בענף אחר. לנדסברג (צילום: האתר הרשמי של מכבי ת"א) (צילום: האתר הרשמי של מכבי ת
עוד ספורטאי מצטיין, אבל בענף אחר. לנדסברג(צילום: האתר הרשמי של מכבי ת"א)

 

נשק אישי - מפוח

מן הסתם, חיילי הנבחרת הם מה שנהוג לכנות "ג'ובניקים" שמשרתים קל"ב. בזכות מעמד של ספורטאי מצטיין או פעיל הם משובצים ביחידה הנמצאת עד 60 ק"מ ממקום האימון הקבוע. "ספורטאי מצטיין" מחויב לבצע תורנויות לילה עד פעם אחת בחודש, שלא תיקבע למועד של עד 48 שעות לפני תחרות או משחק.

 

ובחזרה לפעילות המבצעית של כוחותינו במגרשים. לא מעט מבין השחקנים הללו מגיעים, כאמור, לבסיס למשך שעות ספורות ומשוחררים לאימונים או למשחקים. פרט לעובדי רס"ר ניתן למצוא ביניהם גם בעלי תפקידים ייחודיים כמו מכונאי רכב, אפסנאי, מסגר ואפילו חייל אחד שמשמש כעוזר של מפקד הבסיס. אם תרצו, תפקיד פיקודי.

 

חלק משחקני הנבחרת הצעירה מחכים לקבל הכרה כספורטאים (צילום: שי מוגילבסקי) (צילום: שי מוגילבסקי)
חלק משחקני הנבחרת הצעירה מחכים לקבל הכרה כספורטאים(צילום: שי מוגילבסקי)

 

על עובדי הרס"ר, ה"כלבויניקים", מוטלים שלל תפקידים. כל בסיס צבאי והצרכים שלו. יש מי שמנקה באמצעות מפוח את העלים מהרחבה של המסדרים, אחר שאחראי לריקון פחי האשפה, וחייל שאמון על סידור הכיסאות בטקסים רשמיים.

 

שבים לבסיסם בשלום

"צריכים בעיקרון להגיע כל יום", מספר שוער בית"ר ת"א/רמלה סהר חסון. "אני בא לשעתיים־שלוש, לפעמים לארבע. מגיע לפני או אחרי אימון ונשאר כמה שצריך, חמישה ימים בשבוע". גם חברו לקבוצה, הקשר דן גלזר, הוא חייל ממושמע: "כמעט כל יום מגיעים לכמה שעות בבסיס, תלוי בכמות העבודה. כשיש אימונים - אומרים למפקד".

 

גלזר. "כמעט כל יום מגיעים לבסיס" (צילום: אתר מכבי ת"א) (צילום: אתר מכבי ת
גלזר. "כמעט כל יום מגיעים לבסיס"(צילום: אתר מכבי ת"א)

 

אליאל פרץ, הכישרון המבטיח של מכבי ת"א, משלב היטב בין ההנחיות של מפקדו בצבא לפקודות של ג'ורדי קרויף: "אני מגיע כל יום לבסיס לשעתיים־שלוש, ביום של משחקים אני משוחרר". מוטי ברשצקי, הרכש הטרי של הפועל ת"א, מדווח על שגרת פעילות דומה.

 

על אופי התרומה לכוחות הביטחון מפרט קצת יותר קשר מכבי נתניה, אביב אברהם:

"באים לבסיס פעמיים בשבוע, שעה־שעתיים בכל פעם. מסדרים כיסאות, שולחנות, ויש חניון כזה שאנחנו אמורים לדאוג שיהיה נקי".

 

"אנחנו עובדים עם מפוחים וחרמשים גינון בעיקר", מגלה יוסי מקונן מהפועל ר"ג. "אם אין אימון, אני בבסיס משמונה עד אחת, משהו כזה. חייב לתת ארבע שעות כל יום. זה קשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
הנבחרת הצעירה
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים