שתף קטע נבחר

 

מתבצרים בעמונה: "לא נצא מבתינו על הרגליים"

אלפי שוטרים מול מאות נערים: כוחות הביטחון חסמו את הגישה למאחז, אולם רבים הצליחו להסתנן ומתבצרים באחד הבתים. בכריזה של היישוב הודיעו: הפינוי ב-6:00 בבוקר. רב עמונה הכריז: "לא נרים יד על חייל, אבל לא נצא מבתינו מרצוננו"

 

נער מאלון מורה שהסתנן לעמונה

נער מאלון מורה שהסתנן לעמונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כוחות הביטחון נערכים לפינוי המאחז, ומנגד הצעירים הפכו את אחד הבתים למוקד התבצרות מרכזי: חרף חסימת הצירים סביב המאחז עמונה, מאז אתמול בצהריים (יום ג') הצליחו מאות נערים להסתנן ליישוב במטרה להקשות על פינוי הבתים שאמור להתבצע בהתאם להחלטת בג"ץ עד יום רביעי הבא (8 בפברואר). במערכת הכריזה הודיעו כי הפינוי יתחיל ב-6:00 בבוקר. במכתב שפרסם רב עמונה יאיר פרנק הוא כתב: "לא נרים יד על חייל או שוטר, אבל לא נצא מבתינו מרצוננו, על הרגליים. יצטרכו לשאת אותנו".

 

במערכת הביטחון ביקשו להציב בלון תצפית מעל עמונה מהלילה עד מחרתיים. כוחות תגבור גדולים שהזרים צה"ל לאזור יתמקדו באבטחת המעגלים החיצוניים סביב היישוב. על פי הערכות, פינוי הבתים ביישוב עפרה הסמוך לא יתבצע היום אלא בתחילת השבוע הבא.

 

מאז אתמול אחר הצהריים עברו הנערים בין הבתים במאחז וביררו כמה אנשים מוכנות המשפחות לארח - אם בכלל. הרוב המכריע של התושבים הודיע להם שיתפנה ללא התנגדות, ובכל זאת נבחר אחד הבתים במאחז, והוא יהפוך מוקד התבצרות לצעירים שמתכננים לסרב להתפנות ולהתעמת עם כוחות הביטחון.

 

נערכים לפינוי. הכוחות בכניסה לעמונה

נערכים לפינוי. הכוחות בכניסה לעמונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
נערכים לפינוי (צילום: אהוד אמיתון/TPS) (צילום: אהוד אמיתון/TPS)
נערכים לפינוי(צילום: אהוד אמיתון/TPS)

 (google maps) (google maps)
(google maps)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

אחד הנערים שהסתנן לעמונה אתמול סיפר ל-ynet: "הגעתי לעפרה וראיתי שהכול חסום. התקשרתי לכמה חברים שכבר נמצאים בעמונה והם הדריכו אותנו איך לעלות. הגעתי לכיוון אחד הוואדיות ופשוט רצתי. אחד השוטרים התחיל לרדוף אחריי ואז הפסיק". צעיר אחר סיפר: "השוטרים תפסו כמה ועצרו אותם. אבל אנחנו הצלחנו לעלות".

 

בסרטון הדרכה לצעירים אמר קמב"ץ מטה עמונה, צבי סוכות: "לא הולך להיות פה גוש קטיף. לא הולכים פה לחבק את השוטרים ואת החיילים שיגיעו. לא הולכים לשיר להם שירים. אנחנו פה באמת במצב קשה, בקצה גבול היכולת. לא רק שמפנים את היישוב בלי שום סיבה, גם לא עשו את המתווה שהבטיחו לנו. ושלא יהיו אשליות שזה בגלל בג"ץ או משהו. המדינה גררה רגליים במשך כל הדרך. עמונה התריעה המון פעמים וביקשה מהפוליטיקאים: תתערבו כדי שיאשרו את המתווה, שיקדמו אותו. זה לא קרה.

 

"חייבים להמשיך את האנרגיות שקיימות פה מחר בבוקר לפינוי הזה. למה אני אומר מחר בבוקר? כי יש לנו המון מידעים מהצבא, בפנים, דרך המון גורמים, גם רשמיים, שעם אור ראשון, בסביבות 6:00 בבוקר, הם יגיעו לפה. זה לא הולך להיות פינוי של מחטף. הם מגיעים בנחת שלהם, יש להם את כל היום לסיים את זה, ולכן המטרה שלנו כרגע היא להביא לפה כמה שיותר אנשים, שהמחאה תהיה כמה שיותר חריפה, שהאנרגיות שקיימות פה יחלחלו לכל עם ישראל".

מבט מלמעלה על עמונה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מבט מלמעלה על עמונה(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

הפינוי עשוי לצאת לדרך בכל נקודת זמן עד יום רביעי הבא, וישתתפו בו כ-3,000 שוטרים ושוטרות. גורמים במשטרה מדגישים שיעשו הכול כדי להימנע מתמונות קשות של עימותים ופינוי אלים. למקום יגיעו טיוליות להעברת התושבים לבתים שהוכנו עבורם ביישוב עפרה הסמוך, וכן משאיות עם צוותים שיסייעו למשפחות באריזה.

 

בדצמבר האחרון, המועד המקורי לפינוי המאחז, סברו מאות הצעירים שהתקבצו בעמונה כי הפינוי יבוצע במהירות וללא פתרון עבור התושבים. לכן התכוננו בין היתר עם צמיגים המיועדים להבערה, בזנ"טים ועוד. הפעם, נראה, ההתנגדות המתוכננת קטנה יותר.

 

"תמונות פינוי עמונה מ-2006 לא יחזרו", אמר גורם משטרתי. "אין לנו בעיה של זמן. נעבוד לאט וברגישות. הסבירו לכולם שהמשימה הכי חשובה היא להימנע מתמונות של אלימות".

 

בינתיים ממתינים תושבי עמונה להחלטת בג"ץ שתכריע בנוגע ליישום המתווה שהוצע להם: הסדרת בנייה עבור חלק מהמפונים באמצעות פירוק שותפות בשלוש חלקות באדמות הכפר הפלסטיני הסמוך סילוואד. אלא שתושבי הכפר טוענים ששוב מדובר באדמה פרטית שלהם, והשופטים ייאלצו להכריע בסוגיה.

לקראת פינוי. הכוחות באזור עמונה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
לקראת פינוי. הכוחות באזור עמונה(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

להחלטה תהיה השפעה ישירה על אופי הפינוי: אם בג"ץ יאשר את המתווה, יוצבו מבנים בחלקות המיועדות והתושבים יעברו ישירות להתגורר בהם. אם המתווה ידחה, יש צפי לפינוי עם התנגדות גדולה יותר.

 

את העתירה המקורית נגד המאחז עמונה הגיש ארגון "יש דין" כבר בעשור שעבר בשם בעלי הקרקעות הפלסטינים. לפני שנתיים קיבל בג"ץ את העתירה וקבע כי אכן מדובר בקרקע פרטית ויש לפנות את היישוב עד סוף 2016. לאחרונה הגישה המדינה בקשה להאריך את מועד הפינוי בכמה חודשים אולם נדחתה על ידי בג"ץ. לאחר מכן הגישה המדינה בקשה נוספת לארכה קצרה בת 45 ימים מכיוון שהגיעה עם התושבים למתווה הפינוי המוסכם.

בג"ץ הסכים להעניק ארכה עד 8 בפברואר בתנאי שכל תושבי המאחז יחתמו על מסמך התחייבות להתפנות ללא התנגדות בלי כל קשר ליישום המתווה.

 

ההיערכות לפינוי החלה אתמול בצהריים: דחפור חסם את הציר המוביל ליישוב ושוטרים התירו כניסה רק לתושבי המאחז. כמו כן חיילים הגיעו למקום כדי לתגבר את הכוחות. ההיערכות החלה בשעה שבה רבים מתושבי המאחז נמצאו הרחק מהמקום - בדיון בבג"ץ על המתווה.

 

מדובר צה"ל נמסר כי "הצבא נערך לפינוי היישוב עמונה בהתאם להנחיית הדרג המדיני. כחלק מהיערכות זו פורסם במרחב עמונה צו לתיחום מבנים בלתי מורשים. הצו נועד כדי לאפשר פינוי של תשתיות ורכיבים נוספים בשטח המאחז לגביהם לא הוצאו צווי הריסה".


פורסם לראשונה 31/01/2017 22:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד אמיתון/TPS
הכנות לפינוי עמונה
צילום: אהוד אמיתון/TPS
מומלצים