שתף קטע נבחר
 

מעלים תמונות של הילדים לרשת? זו הסיבה שכדאי לכם להפסיק

אם חשבתם שהבעייתיות עם העלאת תמונה של הילדים שלכם לרשת קשורה רק למטורפים שמסתובבים שם, טעות בידכם. הבעיה העיקרית היא המסר שאתם מעבירים להם. האם היה מתאים לכם להיות מצולמים רוקדים בתחתונים בבית ושכל העולם יראה את זה?

חלקנו אוהבים מאוד את הרשתות החברתיות - אינסטגרם, טוויטר, פייסבוק ואחרות. רובנו מאוד אוהבים לשתף שם את החיים שלנו. אמנם אנחנו שומעים הרבה על הסכנות של החשיפה ברשתות, מפחידים אותנו שבגוגל אוספים עלינו מידע ובפייסבוק "מאזינים" למה שאנחנו מדברים אבל הרבה פעמים אנחנו חוטאים בעצמנו.

 

אם אתם משתפים את כל העולם ואחותו שאתם נוסעים לנופש ארוך והבית שלכם נשאר ריק, האם חשבתם על זה שבעצם הזמנתם סוג של ביקור בית, בלי באמת שהתכוונתם? האם הייתם חושבים שמי שיש לו כספת מלאה ביהלומים, יעלה תמונה של הכספת שלו ושל התכולה שלה? או שאז היה ברור לכם והייתם יושבים מול המחשב וחושבים לעצמכם "מה הוא עושה?"

 

לטורים הקודמים:

- משבר הבוקר: כשאבא עושה קוקו לבתו

- לדבר אל הילד ולשמוע את אבא שלך

- "נמאס לי להסביר לאנשים על ההפרש הגדול בין ילדיי"

 

ואז אני מגלה שחלק מאיתנו מתנהג באותה צורה גם עם הילדים. מצד אחד שומרים עליהם, מפחדים כשהם יוצאים החוצה לבד כי העולם בחוץ מסוכן ומסבירים להם לא לדבר עם זרים. כשאני הייתי ילד מה שלימדו אותי היה "בחפץ חשוד אסור לגעת וגם לא להתקרב". אף אחד לא דיבר איתי על איש אחד שיציע לי סוכריה. הסכנות האלו בעולם האמיתי מוכרות וידועות, אבל כשאנחנו מגיעים לעולם הדיגיטלי, שלחלקנו אין לנו מושג מה קורה שם, אנחנו מרשים לעצמנו לעשות שטויות.

תראה כמה לייקים קיבלת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תראה כמה לייקים קיבלת(צילום: shutterstock)
 

אז כן, רובינו מכירים את נושא הבטיחות ברשת, לא מעט שמענו על הנושא הזה, שבו מישהו מסוכן יכול להשתמש בתמונות של הילד שלנו. כשאנחנו מעלים המון תמונות של הילדים שלנו זה נותן לטורף הפוטנציאלי מאגר תמונות מספיק בשביל לבנות פרופיל פיקטיבי של ילד ודרך הפרופיל הזה הוא יכול ליצור קשר עם ילדים אחרים. עדיף כמובן לשנות הגדרות אבטחה, כשאתם משתפים תמונות, אם החלטתם לשתף אותם, תקפידו שהן יהיו פתוחות לחברים בלבד, זה כמובן בתנאי שאין לכם 4,000 חברים ברשת החברתית שמתוכם אתם מכירים בערך חמישה וכל השאר פשוט אספתם עם הזמן.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אבל הפחד מטורפים ברשת הוא כבר משהו ידוע לכולם. יש סדנאות בנידון, יש הרבה סיפורים על הנושא הזה. אבל יש עוד פן אחד לעניין הזה. יש סיפור שהתפרסם בעיתונות באוסטרליה לפני כמה חודשים ומאז נשאלו שאלות לגבי אמינותו. סופר בו על צעירה בת 18 שתבעה את הוריה שפירסמו תמונות אינטימיות שלה כילדה ללא רשותה. לא בטוח אם הסיפור הזה אמיתי, אבל זה עדיין נותן לנו זרקור לבעיה רצינית שקיימת.

 

ביקשתם רשות מהילד?

חלקנו מעלים תמונות של ילדינו ללא שום בקרה וללא שום מחשבה על הפרטיות שלהם. אז נכון שסיכוי סביר שהילד שלנו לא יתבע אותנו ולא נגיע לבית משפט על כך שפגענו בפרטיות שלו. אבל איזה מין חינוך אנחנו נותנים לילדים שלנו כשאנחנו מראים להם שאפשר לצלם מישהו או מישהי ללא רשות ולהעלות את התמונות האלו לרשתות החברתיות?

 

תחשבו על התגובה שלכם אם תגלו שהילד שלכם צילם את אחד הילדים בבית ספר בדיוק כשהוא בשירותים, או במצב לא הכי נעים ושיתף את התמונה ברשת חברתית? לצורך העניין גם קבוצת וואטסאפ נכנסת להגדרה של רשת חברתית. סביר להניח שתהיו מזועזעים ותחשבו "מאיפה הוא הביא את זה?", אז רגע לפני תחשבו על ההתנהגות שלכם. האם אתם מבקשים רשות מהילדים שלכם לפני שאתם מעלים תמונה שלהם ומשתפים אותה?.

 

החינוך שאנחנו נותנים לילדנו, נמצא הרבה פעמים בדברים הקטנים, זה לא בהכרח מה אנחנו אומרים, הרבה פעמים זה איך אנחנו מתנהגים. תחשבו שניה לפני שאתם מעלים תמונות של הילד או הילדה שלכם רוקד בתחתונים מול הטלוויזיה. נכון שיגידו שהוא מתוק אמיתי, אבל תחשבו אם היה מתאים לכם להיות מצולמים רוקדים בתחתונים מול הטלוויזיה ושכל העולם יראה את זה.

 

הכותב הוא אב לשני ילדים ובעל ניסיון בתחום אבטחת המידע ומערכות מחשוב

 

 

האם כדאי להורים לעקוב אחרי ילדים ברשת? צפו: 

 

צלמים: אלי סגל חגי דקל

צלמים: אלי סגל חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה מסר אתם מעבירים לילדים שלכם?
צילום: shutterstock
מומלצים