תחת החשכה ובקור מקפיא: 30 משפחות פונו מעמונה
מבצע הפינוי נמשך: עד כה הורחקו באוטובוסים כ-400 צעירים וצעירות שהתגודדו במאחז. מאז החל הפינוי הבוקר נפצעו 24 שוטרים ונעצרו 13 חשודים בגין תקיפת שוטרים והפרת סדר. בג"ץ קיבל את העתירות שהוגשו נגד המתווה שהוצע לתושבים וביטל אותו
מבצע "גן נעול" לפינוי מאחז עמונה - נמשך וכעת גם המתווה שהוסכם עם התושבים בוטל: מבצע פינוי עמונה נמשך הערב (יום ד') בקור מקפיא. נכון לעכשיו פונו מהמאחז 30 משפחות מתוך 40. המשטרה הרחיקה באוטובוסים כ-400 צעירים וצעירות שהתגודדו במאחז.
במקביל ביטל הערב בג"ץ את המתווה שהוסכם עם התושבים על פינוי לחלקות סמכות וקיבל את עמדת העותרים שטענו כי הקרקעות שהובטחו לתושבים נמצאות בבעלות פלסטינית. ההחלטה התקבלה בדעת רוב של השופטים סלים ג'ובראן ויורם דנציגר מול השופט ניל הנדל שתמך במימוש המתווה.
מאז החל המבצע ב-11:00 נפצעו 24 שוטרים ושוטרות, מתוכם 11 שפונו לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים הדסה הר הצופים, עין כרם ושערי צדק בירושלים. מצבה של אחת השוטרות מוגדר בינוני. בנוסף, פונו לבתי החולים גם נערה וילד שנפצעו קל. שמונה מהפצועים שוחררו מבתי החולים. במשטרה הודיעו כי הפינוי יימשך לתוך הלילה.
פינוי עמונה - כתבות נוספות:
תמר נזרי נפרדת מביתה בעמונה: "עברנו פה חיים שלמים"
נתניהו הציע לתושבים: יישוב חדש בכל אדמת מדינה שתבחרו
מבצע בתמונות: תיעוד הפינוי של מאחז עמונה
המשטרה עצרה 13 חשודים בגין הפרת סדר ותקיפת שוטרים והרחיקה כמאות צעירים אל מחוץ למאחז. אחר הצהריים נכנסו הכוחות גם לביתה של תמר נזרי, שהפכה לאחד הסמלים במחלוקת, כדי לפנות אותה ואת משפחתה. "אני רוצה להגיד דברי פרידה לבית שלי. אני לא מצטערת על אף יום שהיינו פה. אני לא מצטערת על אף שקל שהשקענו בבית הזה. עברנו איתך פה 16 שנים כולל חגים וימי הולדת".
נזרי פנתה לכוחות שאותם כינתה "כוחות הגירוש". "יש לכם בחירה. אני מבקשת מכם שתהיו נאמנים לערכים שלכם. אתם לא חייבים לעשות את זה. לכל אדם יש בחירה. אתם יכולים לשלם מחיר וגם אנחנו משלמים מחיר על זה שהחלטנו לבוא לגור פה".
שוטרים שמשתתפים בפינוי סוחבים פיזית מפונים מתוך הבתים. שתי מפגינות עלו על גג אחד הבתים והשליכו חפצים לעבר השוטרים, שעלו אחריהם כדי להוריד אותן. שוטרים גם פרצו למכולה, שבה הייתה מערכת הכריזה שממנה כרזו לתושבים למחות, ופינו את הכורזים.
בין השוטרים לתושבים ולמאות צעירים שהגיעו למקום התפתחו עימותים אלימים. לעבר השוטרים הושלכו רהיטים, מוטות עץ, בקבוקי זכוכית, פחי צבע, שמן ותפוחי אדמה וכן הותזה אקונומיקה לכיוונם.
נכון לשעה 15:50 התפנו מרצון 12 משפחות בעמונה מתוך 40 המתגוררות במאחז. שוטרים וחיילים שהחלו לפרק ביצורים שהוקמו סביב אחד הבתים במאחז, נתקלו בקריאות "חייל, שוטר, סרב פקודה!" ו-"יהודי לא מגרש יהודי" מצד נערות ממררות בבכי. בבית אחר שאליו פרצו הכוחות המפנים, צעקו לעברם המתבצרים: "נראה אתכם גיבורים על מחבלים".
אחד מהם סירב להשתתף בפינוי והוצא מדבוקת אנשי הביטחון שעשתה את דרכה לעבר הבתים ביישוב. בתגובה, חבורת נערים הריעה לו וקראה לעברו "גיבור". תושבים ובני נוער שהגיעו למאחז קראו לעבר הכוחות המפנים: "תהיו גברים ותסרבו פקודה".
מהמשטרה נמסר כי "שוטרי משטרת ישראל הותקפו על ידי אנרכיסטים בחומרים שהושלכו עליהם וגרמו לצריבות בעיניהם של מספר שוטרים, שאף נזקקו לקבלת טיפול רפואי במקום. משטרת ישראל לא תאפשר זאת ותפעל בהתאם".
את העתירה המקורית נגד המאחז עמונה הגיש ארגון "יש דין" כבר בעשור שעבר בשם בעלי הקרקעות הפלסטינים. לפני שנתיים קיבל בג"ץ את העתירה וקבע כי אכן מדובר בקרקע פרטית ויש לפנות את היישוב עד סוף 2016. לאחרונה הגישה המדינה בקשה להאריך את מועד הפינוי בכמה חודשים, אולם נדחתה על ידי בג"ץ. לאחר מכן הגישה המדינה בקשה נוספת לארכה קצרה בת 45 ימים מכיוון שהגיעה עם התושבים למתווה הפינוי המוסכם.
בג"ץ הסכים להעניק ארכה עד 8 בפברואר בתנאי שכל תושבי המאחז יחתמו על מסמך התחייבות להתפנות ללא התנגדות בלי כל קשר למתווה.