תשע שנות מאסר להאקר מעזה שחדר לשידורי מזל"ט
מג'ד עווידה, מהנדס מחשבים ומפיק תוכנית מוזיקה לכישרונות צעירים בעזה, הצליח לחדור למערך השידור של מזל"ט שעקב אחרי פעילי טרור ברצועה. בנוסף, הוא פיתח תוכנה שבאמצעותה עקב אחרי מצלמות כבישים בישראל
בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר תשע שנות מאסר בפועל על תושב הרצועה, מג'ד עווידה כבן 23, מהנדס מחשבים ומפיק תוכנית "עראב איידול" בעזה (הגרסה הערבית לכוכב נולד), בגין עבירות חמורות נגד ביטחון המדינה. גזר הדין ניתן במסגרת הסדר טיעון.
על פי כתב האישום המתוקן, עולה כי עווידה פיתח תוכנה למעקב אחר צילומי מצלמות הכבישים בישראל עבור ארגון הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני (גא"פ). כמו כן הוא ייצר אמצעים כדי לחדור למערך שידור התמונות המועברות באמצעות מזל"ט ישראלי משמי עזה לכוחות הביטחון ולעקוב אחר השידורים. המזל"ט אליו חדר עווידה אסף מידע מודיעיני על פעילי טרור שפועלים בתחום ירי ואחסון טילים בעזה.
בנוסף, פרץ עווידה למחשבי משרד הפנים של ממשלת חמאס כדי לגנוב את מרשם האוכלוסין של כלל האזרחים הפלסטיניים ברצועת עזה ובגדה. המטרה הייתה לבדוק האם הם משתפי פעולה עם השב"כ. עווידה גם שלח וירוס למשרד הפנים של חמאס וכאשר אחד מעובדי המשרד פתח את התמונה הנגועה הוא הדביק את המחשב של משרד הפנים.
עווידה נעצר ב-23 בפברואר בעת שהיה בדרכו להיפגש עם כישרונות צעירים פלסטינים שהיו מועמדים לתוכנית "עראב איידול". מתוקף תפקידו שהוגדר "יו"ר מועדון הכישרונות הפלסטינים". בחודש מארס 2016 הוגש כתב אישום נגד עווידה. לפי כתב האישום, עווידה הצטרף לפני חמש שנים לג'יהאד האיסלאמי, ובמסגרת פעילותו בארגון פיתח תוכנה שבאמצעותה חדר למערכת המזל"טים של צה"ל, ואף עקב אחר מיקומי ריכוז אוכלוסין ומיקומי כוחות הביטחון בעת ירי טילים על ישראל בעתות מלחמה.
בנוסף, עווידה פיתח תוכנה שבאמצעותה הצליח הארגון לעקוב אחר תנועת המטוסים בנתב"ג, לראות את רשימות הנוסעים, סוג המטוס ומשקלו, שעות נחיתה והמראה ועוד. בחקירה התברר כי לאחר שגויס לג'יהאד האיסלאמי, הוא החל לעבוד כמגיש בתחנת הרדיו "אזאעזת אל-קדס תעלימיה", של אגודת הסטודנטים של הארגון. בהמשך עבד כמהנדס קול, ואחת התוכניות שבהן עבד עסקה בפוליטיקה והסיתה נגד יהודים. אחרי כחצי שנה ברדיו נסגרה התחנה והוא הועבר לתחנה אחרת, בניהולו של פעיל צבאי של התנועה.
לאחר שסיים לעבוד בתחנת הרדיו, ביקשו ממנו לפתח תוכנת מחשב שבאמצעותה ניתן יהיה לראות את צילומי מצלמות הכבישים בישראל לצורך פעילותם נגד המדינה. הנאשם איתר תוכנות של משטרת ישראל, בדק את הקישורים למצלמות הכבישים בשידור ישיר, והשתמש בתוכנת Website Hacking. כך פיתח תוכנה שהציגה את כל תשדורות המצלמות בשידור ישיר על מסך המחשב הנייד ואיפשרה הקלטת השידור בווידיאו.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון, שכן עווידה אומנם היה מעורב בעבירות כנגד ביטחון המדינה בעבור ארגון טרור, אך העונש ראוי שכן הוא הפסיק את פעילותו כשנה לפני שנעצר. סנגורו של עווידה, עו"ד מחמד ג'בארין, ציין כי אין לו עבר פלילי והוא הביע חרטה. בנוסף, עווידה החל לעבוד בתוכנית שמטרתה לסייע לילדי עזה והפיק את תוכנית הטלוויזיה "עראב איידול". עווידה עצמו הביע חרטה על מעשיו וטען שמאז שינה את דרכיו. הוא אמר "טעיתי, אני לומד מהטעות שלי". בין היתר ציין כי שינה לטובה את חייהם של 1,500 מילדי עזה.
בגזר הדין ציינו שופטי בית המשפט המחוזי, בראשות הנשיאה רויטל יפה-כ"ץ, כי העבירות של עווידה מחייבות ענישה מוחשית וממשית. יחד עם זאת ציינו השופטים כי אין להתעלם מכך שלא נגרמו ממעשיו נזקים פיזיים ידועים וביקשו להתחשב בגילו הצעיר. לנוכח זאת החליט בית המשפט לאמץ את הסדר הטיעון וגזר עליו תשע שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי למשך 12 חודשים.
.