בדיקות סמים אקראיות ייערכו בחודשים הקרובים
מינהלת הליגה הודיעה כי הגיעה להסכם עם הוועדה למניעת סימום בספורט על ביצוע בדיקות אקראיות לגילוי חומרים אסורים במהלך משחקים. כל זאת בצל פרשת סוני ווימס, שהסתיימה בשחרור של השחקן ממכבי ת"א
בצל פרשת סוני ווימס, שהסתיימה בשחרור של השחקן ממכבי ת"א, מנהלת הליגה הודיעה הערב (ה') כי הגיעה להסכם עם הוועדה למניעת סימום בספורט על בדיקות אקראיות לגילוי חומרים אסורים בחודשים הקרובים.
הבדיקות האקראיות יעשו במספר משחקים במסגרת הליגה וזוהי השנה השנייה ברציפות בה מעמידה המנהלת תקציב לטובת נושא זה. בעונה שעברה נבדקו 24 שחקנים שנמצאו נקיים מחומרים אסורים. גם העונה נערכה בדיקה אחת, לאחר המשחק בין הפועל חולון למכבי חיפה, כשכל ארבעת השחקנים שנבדקו נמצאו נקיים.
לאורך השנים נתפסו לא מעט שחקנים על שימוש בסמים קלים, כולם זרים. ביניהם ניתן למנות את דרק המילטון (2000), למונט ג'ונס (2002), רודני ביופורד (2006), דמונטז סטיט וג'ף אלן (2014).
אגב, מעט מאוד בדיקות סמים נערכות בישראל יחסית לאירופה. לפי נתוני הסוכנות הלאומית למניעת סמים בספורט, זו שערכה את הבדיקה המפורסמת לווימס (לבקשת מכבי ת"א), בכדורסל הישראלי נבדקו ב-2015 רק 29 שחקנים. ב-2016 המספר עלה במעט ל-36.