בן המקום: הקלף הסודי של הפועל ב"ש
לא מתלונן גם כשהוא יושב ביציע, מתחזק קשר מיוחד עם מאור בוזגלו, מבין שיש דברים יותר חשובים מכסף וחולם למצוא כלה. בן תורג'מן מרגיש בבית בטוטו-טרנר, הפך למומחה למשחקי עונה נגד מכבי ת"א והערב (21:00) שוב יפתח בהרכב מול הצהובים. האם גם הפעם הוא יציל שער בטוח? מאור מליקסון החולה מחוץ לסגל
יום שני, ה-21 בדצמבר 2015, ייזכר לעד אצל אוהדי הפועל באר-שבע. אמנם האליפות השלישית של המועדון והראשונה מזה 40 שנה הגיעה רק ב-3 במארס, אך לולא אותו יום שני, ספק אם הצלחת הייתה חוזרת לנגב.
עידן הקרח: וידאר קיארטנסון פורח במכבי ת"א
באותו יום קפוא הגיעה הפועל באר-שבע לבלומפילד, למשחק נגד מכבי תל-אביב בסיבוב השני, כשהיא דרוכה מתמיד. המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו בניצחונות צהובים מתוקים: 2:6 בגמר גביע המדינה ו-0:1 בליגה.
הקבוצות הגיעו לדו-קרב ביניהן כשהן מחזיקות בכמות זהה של נקודות (התל-אביבים היו בפסגה בזכות הפרש שערים טוב יותר). אחרי המשחק הזה, השוויון נשבר: באר-שבע הצליחה להמם את בלומפילד עם 1:2 שהעלה אותה למקום הראשון ויותר מהכל, הבהיר שהיא באמת יכולה לזכות באליפות.
הגיבור הברור של הניצחון מבחינת האוהדים היה מאור מליקסון, עם בישול נפלא לאליניב ברדה ושער ענק. אבל עבור השחקנים ואנשי הצוות המקצועי, ה"שוס" האמיתי של המשחק המכונן ההוא היה בכלל שחקן אחר.
52 שניות בלבד אחרי שריקת הפתיחה הגיע נוסא איגיבור למצב של אחד על אחד מול שוער באר-שבע דודו גורש. מזווית אלכסונית קשה הצליח איגיבור לבעוט כדור שעשה את דרכו אל הרשת העליונה. אלא שממש על קו השער, ורגע לפני שמכבי חוגגת יתרון מהיר, הכדור פגש את הראש של בן תורג'מן - שהציל את קבוצתו מפיגור מוקדם. אם תורג'מן לא היה שם, ספק אם באר-שבע הייתה יוצאת עם ניצחון מהמשחק הזה. ניצחון של מכבי, לעומת זאת, אולי היה סולל את הדרך עבורה לזכייה באליפות רביעית ברציפות.
נשאר בצל
תורג'מן (28), סביר להניח, הוא הפנים הכי פחות מוכרות של באר-שבע – למרות שהוא משחק בה כבר שתי עונות וחצי. ככה זה כשהתפקיד שלך הוא המגן השמאלי המחליף. המגן השמאלי המחליף הזה אולי לא זוכה לדקות משחק רבות, אבל הספיק להפוך למומחה למשחקי עונה – במיוחד כשהם מתקיימים בחוץ.
פעמיים, בשתי עונות שונות, הוא פתח ב-11 של באר-שבע מול מכבי תל-אביב בבלומפילד. פעמיים זה קרה בגלל פציעות של אופיר דודזאדה. באופן די מדהים זה אמור לקרות שוב גם הערב (שבת, 21:00), הפעם בנתניה. הסיבה: הפציעה של מיחאי קורהוט ההונגרי.
בקבוצה כל-כך תחרותית כמו הפועל באר-שבע של שלוש וחצי העונות האחרונות, תורג'מן הוא עוף מוזר. מהרגע שהגיע לפרויקט של אלונה ברקת, בקיץ 2013 מהפועל נצרת עילית, היה ברור לו שהוא כאן לצורכי גיבוי בלבד. יחד איתו, מאותו מקום ובאותו זמן, הגיע בן ביטון על תקן המגן הימני המחליף.
בעוד ביטון הצליח להפוך לאופציה המועדפת של ברק בכר בעמדה הזו ואף לקבל זימון לנבחרת, תורג'מן נותר באותו סטטוס. נשאר בצל. בשלב מסוים לא נשארה לו ברירה, והוא ניסה את מזלו בקבוצות אחרות. העיקר שיוכל לשחק כדורגל באופן קבוע.
אחרי ששולב ב-16 משחקי ליגה בעונת הבכורה שלו בבאר-שבע, תורג'מן המיואש התקרב למשפחתו בצפון והושאל להפועל עכו. אלא שהעניינים לא הסתדרו לו, ובאמצע העונה הוא מצא את עצמו בהפועל פתח-תקווה. במושבה המגן דווקא הציג יכולת טובה, אבל הקבוצה ירדה לליגה הלאומית.
"העונה הזאת גרמה לו להבין משהו מאוד חשוב על הקריירה שלו בכדורגל הישראלי", סיפר השבוע חבר קרוב והסביר: "הוא הבין שאם אין לו הצעה מאחת הקבוצות הגדולות, כזאת שתאפשר לו לשחק בהרכב באופן קבוע, אין לו סיבה לעזוב את באר-שבע. לא כדאי לוותר כל-כך מהר על מה שהמועדון והעיר נותנים לו, גם אם הוא לא שחקן הרכב".
תורג'מן חזר מעונת ההשאלה שלו הישר לספסל בטוטו-טרנר. לעיתים גם ישב ביציע. כמו בשנתו הראשונה בקבוצה, גם בעונה שעברה הוא נקרא להחליף את דודזאדה שנפצע לתקופה די ארוכה. הוא נכנס לנעליו בשמונה משחקי ליגה בהם הציג יכולת גבוהה, שגרמה להנהלה לפתוח עימו במשא-ומתן להארכת חוזהו.
"מה שקרה בזמן המשא ומתן על החוזה היה מדהים, משהו שלא נתקלתי בו אצל הרבה שחקנים", מספר סוכנו זיו שטרנברג. "באותה תקופה בן היה מתקשר אליי ושואל אותי: 'זיו, מה קורה? למה לא חותמים על חוזה חדש? לא מעניין אותי הכסף, אני רק רוצה לדעת שאני נשאר בהפועל באר-שבע לכמה עונות ולא עוזב בקיץ'. הסברתי לו שכדאי לחכות עוד קצת כדי שהוא ירוויח קצת יותר, אבל זה לא עניין אותו. הוא רק רצה לחתום ולהישאר".
בסופו של דבר זה קרה: תורג'מן חתם על חוזה ארוך טווח עד לתום עונת 2019/2020. שכרו הוא בטח לא מהגבוהים במועדון, אך בהחלט מציב אותו מעל הממוצע של שחקני ליגת העל. חשוב מכך, הוא מאפשר לו להתחיל להתבסס מבחינה כלכלית.
החלום: למצוא כלה
תורג'מן גדל והתחנך בצפון, אך את המשך חייו, בלי קשר לכדורגל, רואה בצפון הנגב. הוא השתלב היטב בעיר והקיף את עצמו בחברים מקומיים רבים, חלקם הגדול מחוץ לענף. לפני כשנתיים כמעט התחתן עם תושבת העיר, אך בסופו של דבר, לאחר שכבר הודפסו ההזמנות, החתונה בוטלה. "אם יש משהו בחיים שחסר עכשיו לבן, מלבד אבא שלו שהלך לעולמו בגלל מחלת הסרטן ולא זכה לראות אותו משחק בליגת העל, זה למצוא כלה. הוא רוצה להתמסד ולהקים בבאר-שבע משפחה", מספר אחד מחבריו.
זוגיות אולי אין לו כרגע, אבל חברות קרובה עם מאור בוזגלו השונה ממנו כל-כך דווקא יש. איש האתגרים והתספורות המיוחדות, שמנהל את חייו ברשתות החברתיות, הוא החבר הכי טוב של תורג'מן המופנם והביישן. את ההבדלים ביניהם ניתן לראות לא רק בנפח הפעילות בפייסבוק ובטוויטר, אלא בעיקר בתגובות להחלטות של בכר.
בוזגלו ובני משפחתו רואים בכל ספסול של מאור פגיעה ישירה במעמדו. תורג'מן, שכמעט ולא משחק, לא פוצה פה גם כאשר הוא לא נמצא בתוכניות. אז איך שחקן שלא יכול לראות את עצמו מחוץ ל-11 הוא השותף לחדר של שחקן שרואה לא מעט משחקים מהיציע? חבר משותף מהקבוצה מספר על החיבור ביניהם: "נכון, הם שונים, אבל אני בטוח שהם משפיעים אחד על השני. מאור מנסה להכניס בבן את הרצון להיות על המגרש בכל רגע נתון, ובן מהווה עבור מאור דוגמה חיה לאיך צריך שחקן להתנהל כשהמאמן מחליט שמקומו על הספסל".
אתמול בלילה, סביר להניח, השניים קיימו שיחה מעניינת במלון בו שוהה הקבוצה ברמת-גן. תורג'מן אמור לפתוח הערב. בוזגלו? עדיין לא ברור. בכל מקרה, כשאוהדי באר-שבע שיגיעו היום לנתניה יראו על הדשא את מי שהציל שער בטוח באחד ממשחקי העונה שעברה, הם כנראה יהיו הרבה יותר רגועים.
בפן המקצועי: מאור מליקסון שהיה בספק למשחק, לא נכלל בסופו של דבר בסגל בשל מחלה. שחקן נוסף שלא יוכל לשחק הוא מתן אוחיון, גם הוא בשל העובדה כי אינו מרגיש טוב.