סקר בגרמניה: המועמד משמאל עקף את מרקל
אין לו תעודת בגרות, הוא רצה להיות כדורגלן מקצועי אבל נפצע, ובהמשך הידרדר לאלכוהוליזם. כעת מרטין שולץ, לשעבר נשיא הפרלמנט האירופי, עוקף לראשונה בסקרים את הקנצלרית אנגלה מרקל ונחשב לתקווה החדשה של הסוציאל-דמוקרטים
תפנית דרמטית לקראת מערכת הבחירות ההולכת וקרבה בגרמניה: מרטין שולץ,
המועמד החדש של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית למשרת הקנצלר, עוקף לראשונה בסקרים את הקנצלרית אנגלה מרקל.
שולץ (62), לשעבר נשיא הפרלמנט האירופי, פרץ אל הזירה לאחר שקודמו בראשות המפלגה, זיגמר גבריאל, הודיע במפתיע לפני כשבועיים שהוא מוותר על המרוץ. בין לילה הפכה מערכת בחירות מנומנמת, שבה תכננה מרקל לזכות בניחותא בקדנציה רביעית היסטורית, לאירוע פוליטי מרגש ובלתי צפוי. בספטמבר, מקווים כעת במפלגה הסוציאל-דמוקרטית, עשויה מערכת הבחירות להסתיים במפלתם של הקנצלרית ומפלגתה, האיחוד הנוצרי דמוקרטי.
מאז הכריז שולץ על כוונתו להתמודד על משרת הקנצלר מנסה התקשורת הגרמנית לפענח את סוד הצלחתו המיידית בסקרי דעת הקהל. תולדות חייו הם סיפור הצלחה בפני עצמו, שמתאים ככפפה ליד לקהל היעד של המפלגה. שולץ נולד בכפר ליד הגבול עם בלגיה והולנד, ועזב את בית הספר ללא תעודת בגרות. חלומו להיות כדורגלן מקצועי נגוז בעקבות פציעה, הוא החל לעבוד בחנות ספרים והידרדר לאלכוהוליזם. בגיל 25 נגמל לחלוטין וזמן קצר לאחר מכן פתח חנות ספרים משלו.
בגיל 31 נבחר שולץ לראשות העיר וורזלן והיה לראש העיר הצעיר ביותר במדינת נורדריין-ווסטפאלן. ב-1994 כבר נבחר לפרלמנט האירופאי ומ-2012 כיהן כנשיאו.
כמי שפיתח את הקריירה הפוליטית שלו כראש עיר ברמה המקומית וכנשיא פרלמנט ברמה האירופאית, נכנס שולץ לפוליטיקה הלאומית נקי לחלוטין: מחד הוא נתפס כשחקן חדש בברלין שלא דבק בו רבב, ומאידך הוא מביא עמו ניסיון פוליטי עשיר. באירופה נודע שולץ כאויב הימין הפופוליסטי, ובבריסל התנצח לא אחת עם נציגיו והתבטא בחריפות נגד הברקזיט ונגד טראמפ, אותו כינה "לא אמריקני". עברו כראש עיר שצמח מהשטח ונשאר קרוב אליו תורם לתדמיתו כאדם שיילחם עבור השכבות הנמוכות ומעמד הביניים. מסריו הפוליטיים בשבועיים האחרונים עדיין עמומים, אך במרכז הקמפיין שלו עומד הניסיון "להפוך את גרמניה למדינה צודקת יותר".
בישראל זכור שולץ בעיקר בעקבות נאומו בכנסת לפני כשלוש שנים, שבו התבטא נגד חרם על ישראל והביע דעה נחרצת לגבי בלימת הגרעין האיראני, אולם חולל סערה כאשר התייחס לאי השוויון בחלוקת המים בשטחים ולבנייה בהתנחלויות. בעקבות דבריו, חברי הבית היהודי יצאו בהפגנתיות מהמליאה.