החלו העדויות במשפט ראשי הפשע: "בית שהיה שמח ומאושר הפך לגיהינום"
בבית המשפט המחוזי בתל אביב החל משפטם של בכירי עולם הפשע הישראלי בפרשה 512, שעוסקת בין היתר בחיסולים בעולם התחתון. ראשון העדים היה בני ברטל, שאיבד את גיסו בניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין: "כל החנות הפכה לעשן שחור. לקח לי כמה שניות כדי להבין מה קרה"
בבית המשפט המחוזי בתל אביב החל הבוקר (א') שלב ההוכחות במשפטם של מי שנחשבים בכירי עולם הפשע בישראל במסגרת פרשה 512, שעוסקת בין היתר בשורה של חיסולים, רציחות אזרחים ועבירות סמים רחבות היקף.
העד הראשון שעלה על דוכן העדים הוא בני ברטל, גיסו של נפתלי מגד ז"ל שנרצח בניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין ומיוחס לארגון של יצחק אברג'יל.
ברטל העיד שהיה נוכח בזמן הפיצוץ בצ'יינג' ברחוב יהודה הלוי בתל אביב ב-2003, שגבה בין היתר את חייו של גיסו: "ישבתי בדלפק ביום הפיצוץ, היינו מספר אנשים. רוזנשטיין נכנס פנימה, לחלק הפנימי, פתחתי לו את הדלת והוא בא לפרוט את הכסף עם שומר ראש וארבעה-חמישה מאבטחים חיכו לו בחוץ".
"אחרי 10 שניות קרה הפיצוץ. כל החנות הפכה לעשן שחור, לא ראו כלום. לקח לי כמה שניות להבין מה קרה, ראיתי זכוכית עליי", תיאר ברטל. "התעשתי ונכנסתי פנימה, לחנות, לראות מה קורה עם האנשים. מישהו צעק 'איפה נפי', ראיתי אחד שרוע על הרחוב מחרחר ממש ונפתלי מגד ז"ל מצד ימין, היה שרוע על הרחוב ממש על הכניסה".
ברטל הוסיף: "נסענו לבית חולים. הרופא הגיע, הוריד את הראש וכולם הבינו מה קרה. בית שהיה שמח ומאושר הפך לגיהינום, נגמרו שם החיים".
בתחילת הדיון ביקש אברג'יל לדחות את קיומו כדי לאפשר לו לעבור על חומר החקירה, לאחר שביום חמישי האחרון בית המשפט העליון שיחרר את הסנגוריה הציבורית מחובתה לייצג אותו במשפט. השופטים החליטו שלא לדחות את הדיון ולקיים אותו כפי שנקבע.
אברג'יל גם נתבקש לחקור את העדים בחקירה נגדית, אך הודיע שאינו יכול :"לא התכוננתי לחקור אותם ואין לי איך לענות לך אם אני יכול לחקור אותו או לא", אמר לשופטת.
במהלך היום התעוררו סערות רבות בבית המשפט והתפרצויות של הנאשמים על צוות התביעה וראש הרכב השופטים גיליה רביד. אחד הנאשמים קילל את רביד בבוטות והוצא מהאולם.
התובע בתיק, עו"ד ניסים מרום, תיאר את הצפוי מבחינת התביעה במשפט: "נפרוס בפניכם ראיות שנאספו לאורך שנים בדבר פעילותו של ארגון פשיעה שפעל באופן שיטתי, היררכי ומאורגן ברחבי העולם ובישראל כשבראשו עמד יצחק אברג'יל".
בבסיס הראיות לכתב האישום עדויות של שישה עדי מדינה, מרביתם חברים של ממש בארגון. מרום סיפר בבית המשפט על הליך גיוס עדי המדינה: "ב-2012 נחתם הסכם עם עד מדינה,ף רעידה של ממש בארגון, אחרי שנים שניהל מגעים עם המשטרה".
"בחודשים הקרובים המדינה תעמיד שורה של עדים ועדויות שיחשפו הוויה פלילית וחמורה שהתרחשה בעשור הקודם, שתכליתה השגת כוח כששום אמצעי לא נפסל בדרך למטרה", אמר מרום. "בלב ליבו של ההליך מחכות משפחות הקורבנות שממתינות לצדק כבר שנים רבות ומייסרות. על כולנו הנטל לחשוף את מה שהוביל למוות הטרגי של יקיריהם".
בהמשך הדיון זעמו הנאשמים וטענו כי לא אכלו מהבוקר. לאחר שצעקו ומחו אישרה להם השופטת לרדת ולאכול, אך הבהירה לנאשם המרכזי, יצחק אברג'יל, שהוא אינו יכול לצאת מכיוון שאין לו עורך דין.
בראש מערך התביעה עומד עורך הדין ניסים מרום מפרקליטות מחוז תל אביב והמרכז. את הנאשמים מייצגים, בין היתר, עורכי הדין יורם שפטל, יניב שגב, מיטל דנינו, משה יוחאי ורצון דרחי.