שתף קטע נבחר

 

מתה הטרנסג'נדרית הראשונה של ת"א וממייסדות הקהילה הגאה

גילה גולדשטיין, דמות תל אביבית מוכרת, הלכה לעולמה בבית החולים איכילוב בעקבות אירוע מוחי קשה. בת 69 הייתה במותה. גולדשטיין סייעה שנים רבות לטרנסג'נדריות וזכתה בפרס יקירת הקהילה הגאה: "אישיות פורצת דרך ונציגה בולטת של דור שעבר דחייה ורדיפות"

 

גילה גולדשטיין, ארכיון

גילה גולדשטיין, ארכיון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גילה גולדשטיין (69), הטרנסג'נדרית הראשונה של תל אביב, הלכה אתמול (שבת) לעולמה בבית החולים איכילוב בעקבות אירוע מוחי בשבוע שעבר. הלווייתה תתקיים מחר ב-14:00 בבית עלמין ירקון. "גילה הייתה אישה פורצת דרך וכך צריך לזכור אותה", ספד לה אחד מחבריה הרבים.

 

גולדשטיין נולדה בשם אברהם ובצעירתה שיחקה בעמדת השוער במכבי חיפה. בהמשך קיבלו חייה תפנית. היא עבדה בזנות בחיפה, ולאחר מכן בגן העצמאות בתל אביב.

 

גולדשטיין, שגילתה את זהותה המגדרית בגיל צעיר מאוד, נסעה לבלגיה בגיל 18 ועברה ניתוח לשינוי מין. לאחר מכן עבדה בחשפנות ברחבי אירופה. כשחזרה לישראל, בשנות השבעים, פתחה בקריירה בימתית והופיעה במועדונים ברחוב אלנבי בתל אביב. במקביל החלה לסייע לנשים טרנסג'נדריות ובכך הפכה לדמות אהובה ומוכרת בקהילה הגאה.

גולדשטיין בהלווייתו של זלמן שושי השנה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גולדשטיין בהלווייתו של זלמן שושי השנה(צילום: מוטי קמחי)
  

בחודש שעבר עברה גולדשטיין ניתוח מעקפים, ולאחר מנוחה קצרה בבית החולים דרשה לנוח בביתה. בשבוע שעבר לקתה בשבץ מוחי ואושפזה במצב קשה מאוד. אתמול בערב נאלצו הרופאים לקבוע את מותה.

 

"כששחררנו אותה הביתה אחרי ניתוח מעקפים כל החברים הקרובים נשארו לידה בבית לטפל בה", סיפר חברה הקרוב יוני שיין. "מי שמכיר את גילה יודע שהיא לא תתן שיחליטו לה, וברגע שהיא דרשה ללכת הביתה ידענו שזה לא ייגמר טוב. אי אפשר להתווכח עם גילה. אני רוצה שיזכרו אותה כמי שעשתה שינוי, פתחה דלתות לאחרים ואחרות, עזרה להמוני נשים טרנסיות".

 

יאיר הוכנר, שביים את הסרט "ילדים טובים" בהשתתפות גולדשטיין, ספד לה: "גילה הייתה אחת הנשים המדהימות שהכרתי והייתה לי זכות לעבוד איתה. אנשים לא יודעים אבל היא אדם מאוד טוב ונוטים לזכור לה בעיקר את הצד הוולגרי והצבעוני. היא אישה מלאת עצמה וחוש הומור. כשבאתי אליה כילד צעיר ורציתי שהיא תשתתף בסרט שעשיתי היא מיד הסכימה בלי 'דאווינים' ובלי יומרות ובלי להיות דיווה. היא הייתה אדם טוב ומקסים".

 

גולדשטיין זכתה בשנת 2003 בפרס "יקירת הקהילה". בשיקולי השופטים נכתב כי הפרס ניתן לה "על היותה נציגה בולטת של דור, אשר לא היסס לחיות לפי זהות מגדרו ובנראות מוחלטת, למרות הדחייה, הרדיפות והתלאות הרבות שעברו בשל כך".

 

באגודת הלהט"ב אמרו היום: "גילה גולדשטיין הייתה אישיות פורצת דרך שססגוניותה ואופייה המיוחד היו ועודם השראה ללהט"בים רבים ולקהילה הטרנסית בפרט. אנו כואבים את מותה של חלוצת הקהילה, ומוקירים לה על החותם שהיא משאירה עם לכתה. בביקור האחרון בבית החולים אף ראינו כי בתעודת הזהות נשאר שמה הקודם והמין 'זכר' אך מעל מיטתה בבית החולים, היה דף ובו כתוב 'נא לפנות לחולה בשם גילה'. זה היה סימבולי ועצוב שגם בערש דווי היא לא הפסיקה להילחם על הזהות שלה". עדינה גולדברג, מחברות הועד המנהל, הוסיפה: "גילה הייתה אישה שהיוותה השראה אישית עבורי ועבור רבות ורבים מאיתנו בחייה ובמותה. דמות היסטורית ופורצת דרך שמאבקה סלל את שבילי הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל. היום אנחנו נפרדות מאם המאבק שלנו, אחותנו הבכורה והכאב הוא גדול".

 

בשנת 2010 השתתפה גולדשטיין בתפקיד אורח בסדרה חסמב"ה דור 3 ובסרט "זה גילה, זה אני" שהוקרן במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה והציג את סיפורה. בשנת 2011 הושק על שמה "פרויקט גילה להעצמה טרנסית" שמסייע לחברי הקהילה הטרנסג'נדרית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
גילה גולדשטיין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים