שתף קטע נבחר
 

בית המשפט: "המעסיק הוא שקובע את כללי הבטיחות"

עובדים בחברת דשנים טענו כי הוראות הבטיחות החדשות מסכנות אותם וקראו לשביתה, בית המשפט קבע כי האחריות לבטיחות העובדים מוטלת על המעסיק בלבד, וכי אין הצדקה לשיבוש העבודה. במקביל, דחה השופט טענות על שינוי נהלים מצד ההנהלה. "אין מקום לשיבוש הוראות המעסיק"

בית הדין האזורי בבאר שבע דחה את דרישת עובדי חברת דשנים לפתוח בשביתה בעקבות טענותיהם לתקנות עבודה בלתי בטיחותיות. השופט קבע כי המעסיק הוא הגורם הבלעדי לקביעת כללי הבטיחות, ולכן ועד העובדים לא יכול להתנות את עבודתו בשינוי הכללים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

חברת ייצור הדשנים רותם אלפרט, המיוצגת על ידי עו״ד עמי שחר ועו״ד אוהד גלעדי השותפים במשרד עורכי הדין נ. פינברג ושות׳, הגישה בקשה מבית הדין למנוע את השביתה אותה תכננו העובדים. על פי הוועד, אחת מהסיבות לשביתה הייתה התנגדות ההנהלה לדרישתם כי החשמלאים במתקן יעבדו בזוגות, כיון שמדובר בעבודה מסוכנת. בתגובה, ההנהלה טענה כי מדובר בתקנות לפנים משורת הדין שמבזבזות כח אדם יקר.

 

בית הדין דחה את טענות הוועד, וקבע כי סירב להתדיין עם ההנהלה אודות התקנות. השופט הוסיף כי "ארגון העובדים אינו שותף בקביעת כללי הבטיחות, הם אינם קובעים את הכללים במקום העבודה והמעסיק צריך להיוועץ בארגון העובדים ולא לקבל את הסכמתם".

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

"שינוי בניהול המשימות - חלק בלתי נפרד מהעבודה"

מעבר לכך, בפסיקה נדחו טענות נוספות של ועד העובדים. חלק מהעובדים מועסקים במתקן פיילוט ולוקחים ממנו דגימות לייצור. בחודש דצמבר 2015 הוכפף המתקן לחטיבה אחרת במפעל, וכתוצאה מכך נדרשו העובדים לגבות דגימות בתדירות גבוהה יותר. העובדים דרשו בתמורה "פרימת ייצור", המעניקה הטבה בגובה 125% מהמשכורת, אך נענו בשלילה. כתוצאה מכך, הכריזו העובדים כי לא יאספו עוד דגימות.

 

בית המשפט דחה את טענות הוועד כי הגברת הדרישה לדגימות הינה "שינוי מבני", ובפסק הדין נכתב כי "שינוי בניהול המשימות הנדרשות מהעובד הוא חלק בלתי נפרד מהעבודה".

 

בנוסף, הוועד מחה על העברת עובד ממחלקה אחת לאחרת, מה שחייב אותו ללמוד נושאים נוספים במסגרת עבודתו המקצועית. בית הדין דחה גם את הטענות הללו, וקבע כי "המעסיק רשאי להעביר עובד בתוך קבוצתו המקצועית" וכי אין זו עילה לשביתה.

 

עו"ד גלעדי הדגיש כי "פסק הדין עוסק ומבהיר סוגיות חשובות ורלוונטיות לסיטואציות נוספות בהן אנו נתקלים ביחסי עבודה ביומיום. כך למשל, כאשר קם צורך לשנות את תדירות המטלות שעובד מבצע מדי יום, כאשר מבוצע שינוי בנהלי העבודה, או נדרש מעובד לעדכן את הידע שלו במסגרת העבודה.

 

"במקרים כאלו יכול ארגון העובדים להתנגד ולמנוע את השינויים עד אשר ינוהל עמו משא ומתן, במסגרתו ידרוש גם הטבות כלכליות. פסק הדין מלמד שאין מקום לשיבוש הוראות המעסיק על ידי ארגון העובדים או לדרישה למשא ומתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: jupiter
צילום: jupiter
צילום: שחף הבר
עו"ד אוהד גלעדי
צילום: שחף הבר
צילום: שחף הבר
עו"ד עמי שחר
צילום: שחף הבר
מומלצים