שתף קטע נבחר

 

ואנחנו שניים / ראיון עם האחים פומרנץ

אחד היה אמור להיות טניסאי מצליח, ובשני מעטים האמינו שיוכל לשחק כדוריד ברמה גבוהה, בעיקר בגלל עודף משקל והיעדר גובה. הערב (21:30), הם ינסו לעזור למכבי ת"א לרשום ניצחון היסטורי על טאטאבניה ההונגרית בפתיחת שלב הבתים של גביע ה-EHF

אם לא מורה לספורט בשם רפאל גלזר, חן פומרנץ היה אמור להסתובב היום ברחבי הגלובוס במסגרת סבב ה-ATP ולייצג את ישראל בטורנירים הגדולים של הטניס העולמי. אלא שבגיל 14 במהלך באימון אתלטיקה במסגרת כיתת הספורט בה למד בחטיבת הביניים עלומים ברמת השרון, גלזר קלט אותו בזווית העין מטיל כידון, וישר לאחר מכן התקשר לראובן יוספולסקי, מנהל בית הספר לכדוריד של א.ס רמת השרון אז וכיום מאמן הקבוצה הבוגרת.

 

"הוא אמר שלחן יש יד טובה, הוא בנוי מצוין ויש לו סיכוי לא רע להצליח בכדוריד", מגולל את הסיפור יוספולסקי. "רפאל היה מהמאמנים של פעם, כמו שרואים בתוכנית 'אנחנו במפה', מאוד רציני", מוסיף פומרנץ.

 

 

ויתר על טניס. חן פומרנץ (צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת"א) (צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת
ויתר על טניס. חן פומרנץ(צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת"א)

כבר מהאימון ראשון הבין יוספולסקי איזה תכשיט יש לו ביד, ואכן פומרנץ התפתח להיות אחד הכדורידנים הטובים בתולדות הענף המקומי. תשע שנים העביר באירופה, שיחק במועדונים גדולים בשווייץ וגרמניה, ורק באמצע העונה שעברה חזר לישראל.

 

"הייתי שמן ונמוך"

אם הדרך של חן לגדולה הייתה ברורה, זו של אחיו הצעיר, גיל, היא ההפך הגמור. "כל המשפחה עקבה אחרי חן בימי שבת בליגות הנוער. זה דגדג לי והתחלתי לשחק גם", מציין האח הצעיר. "הבעיה הייתה שנתוני הפתיחה שלי היו רעים - הייתי ילד שמן, נמוך ונתקלתי בלא מעט קשיים".

 

אז איך פתאום פרצת והפכת לאחד הטובים בארץ בעמדה שלך (פינה שמאל)?

"התחושות האלה של הקטן, הנמוך והשמן ליוו אותי בראש כל הזמן וזה גם היה הדרייב שלי להצליח. ידעתי שברגע שאשלים את הפערים מבחינת הנתונים הפיזיים, אצליח בגדול, ובאמת בגיל 16-17 פרצתי".

 

הערב (ד', 21:30), השניים ייקחו חלק במשחק הפתיחה של מכבי ת"א בגביע ה-EHF, המפעל השני בחשיבותו באירופה, מול טאטאבניה ההונגרית, לאחר שקבוצתם עשתה היסטוריה והייתה לראשונה בישראל שמעפילה אליו. "להיות בטופ של מפעל אירופי זה כבוד ורמה שהיא כבר גבוהה מאוד", מספר חן שהגיע עם גראסהופרס השווייצרית לחצי הגמר של המפעל ב-2007. "עבורי זה יותר טרי", מציין גיל. "זה שעברנו את סנט פטרסבורג במוקדמות והגענו לכאן זה משהו מדהים".

 

שיתפו פעולה גם בגרמניה. האחים פומרנץ (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
שיתפו פעולה גם בגרמניה. האחים פומרנץ(צילום: ראובן שוורץ)

 

הצהובים הוגרלו לבית 3 בתחרות עם קבוצות פאר כמו מגדבורג הגרמנית שזכתה שלוש פעמים בליגת האלופות, קולדינג הדנית שבעבר נחשבה לאחת העשירות ביבשת, וכאמור טאטאבאניה שמגיעה ממסורת ארוכת שנים של כדוריד בהונגריה. "אם נהיה ריאליים וננצח לפחות שני משחקי בית זה יהיה הישג ענק", אומר חן. "אין מה לעשות, אם משווים את הסגלים והניסיון של הקבוצות האחרות באירופה אלינו, אז אנחנו אנדרדוג ברור".

 

כוכבי רוק

זו לא הפעם הראשונה שהשניים משתפים פעולה באותה קבוצה. בעונת 2014/15 הם שיחקו בגרוסוולשדאדט מהליגה השנייה בגרמניה. חן שכבר היה שם דבר בכדוריד הגרמני, הצליח לשכנע את הצוות המקצועי של קבוצתו לתת צ'אנס לאח הצעיר. "לקראת סוף העונה, שני שחקני פינה יצאו מהסגל. אחד נפצע והשני עזב. פניתי לצוות המקצועי והצעתי להם את גיל. אם הוא טוב שיקבל דקות, אם לא אז לא. הוא הגיע למבחנים והם אהבו את מה שראו".

 

גרתם יחד באותה דירה?

גיל: "לא, כל אחד מקבל דירה משלו. למרות שזו ליגה שנייה, היא עדיין נחשבת לאחת משלוש הליגות הבכירות ביבשת יחד עם הבונדסליגה והצרפתית. מה גם שקשה להכניס שני אחים ואת החברות שלהם לאותה דירה".

 

אפשר בכלל להשוות את מה שקורה בגרמניה לישראל?

חן: "קשה מאוד. רמת השחקנים שם הרבה יותר גבוהה, הכל מקצועני. יש ממוצע של 7,000 צופים בכל משחק, מבקשים ממך חתימות ברחובות. לי עשו קמפיין שלם על שלטי חוצות כששיחקתי בקבוצת האאם. גם ייצגתי את חברת מרצדס בכמה סרטוני וידיאו. עולם אחר".

 

קריירה ענפה בחו"ל. חן פומרנץ (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קריירה ענפה בחו"ל. חן פומרנץ(צילום: ראובן שוורץ)
 

 

בסיום אותה עונה גרוסוולשדאדט התפרקה וגיל החליט לחזור ארצה. "היו לי הצעות להמשיך שם בקבוצות אחרות בליגה השנייה, אבל הן לא היו מספיק אטרקטיביות. ההצעה ממכבי הייתה נהדרת עבורי. הם רצו שאבוא כשחקן מוביל, בניסיון להיכנס לזירה האירופית ולהצליח בארץ. הבנתי שהדרך שלי בחזרה לאירופה תבוא ממכבי אחרי שאראה את עצמי ואמשיך להשתפר".

 

בזמן שגיל שב ארצה, לחן היה סוג של משבר: "במשך תשע שנים הקרבתי את החיים שלי כדי להיות כל הזמן בכושר שיא. אתה כבר נהיה כמו רובוט, אדיש. אין ספק שאני לא רגיש כמו בן אדם אחר. זה משהו שגיל הביא לידיעתי כשהוא הגיע לגרמניה. כשהודיעו על פירוק הקבוצה הרגשתי כאילו הקרקע נשמטת מתחת לרגליים שלי".

 

אז מה עשית?

"החלטתי לקחת פסק זמן מהכדוריד ולצאת לטיול מסביב לעולם. קניתי כרטיס מיוחד וטסתי למקסיקו, ארצות הברית, איי קוק, פיג'י, ניו זילנד, אוסטרליה ודרום אפריקה. אחרי זה חזרתי לגרמניה כדי לסגור את הפרק שלי שם".

 

במקביל, אנשי מכבי ת"א דיברו לא מעט עם חן וניסו לשכנעו לחתום בקבוצה. היה להם ברור שאיתו אין סיכוי שהם לא זוכים באליפות. וכך אכן היה. בינואר 2016 הודיעו הצהובים - חן פומרנץ חתם לעונה וחצי, ארבעה חודשים לאחר מכן הוא הניף את צלחת האליפות.

 

קבלת תואר על הדשא בברנבאו

בזמן שהיה בלבטים מה הוא עושה עם המשך הקריירה, החליט חן להתחיל לימודי חוץ לתואר שני. "האמת שכל הבלאגן בגרמניה, גרם לי להבין שיש בספורט המשכיות. יש עוד משחק שמתנהל ברמות היותר גבוהות שזה ניהול הספורט. התחום הזה מאוד קסם לי כי זה בעצם משאיר אותך בספורט גם אחרי הפרישה ממשחק. התחלתי לבדוק על תוכניות בעולם וזו של ריאל מדריד התאימה לי כי יכולתי לעשות אותה מרחוק ולא לפגוע בקריירת המשחק שלי. הגשתי את הבקשה וישר קיבלו אותי. הם אהבו מאוד את הסיפור האישי שלי".

 

ספר קצת על התואר

"קיבלתי הרצאות ממרצים מהפורמולה אחת, מנהלי אירועים של מרוצי המכשולים הגדולים בעולם וכמובן כל הנציגים של ריאל מדריד. הייתי שם שלוש פעמים, נפגשתי עם כל הדרג הניהולי של ריאל - במשך שבוע פגישות של שעה וחצי עם כל נציג במועדון. סמנכ"ל טוויטר ומיקרוסופט הגיעו לדבר איתנו. קבלת התואר הייתה על הדשא בסנטיאגו ברנבאו וזה בכלל היה מטורף".

 

חזר בשביל אליפות. חן פומרנץ (צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת"א) (צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת
חזר בשביל אליפות. חן פומרנץ(צילום: עודד קרני, מכבי קסטרו ת"א)
 

 

בגיל 32, פומרנץ לא מסתפק בתואר שני ובקרוב יתחיל ללמוד לדוקטורט. "עוד לא נרשמתי, אבל הכיוון הוא להתחיל ללמוד לתוכנית באוניברסיטה בשווייץ. הכוונה שלי היא בהתחלה לעסוק בתחום בארץ אבל בהמשך להתקדם לפרויקטים בעולם".

 

גם גיל הצעיר (25) לא הרחק מאחור. הסיפור האישי שלו של מהפך מילד שמנמן לספורטאי מקצוען עם 12.5 אחוזי שומן גוף בלבד, גרם לו לעסוק בנושא. "אני עושה תואר באוניברסיטת אריאל במדעי התזונה. המטרה שלי היא להיות דיאטן קליני ולעבוד עם ילדים וספורטאים צעירים כדי שאוכל להדריך אותם ולתת להם תקווה".

 

שאלת מיליון הדולר בקשר לחן היא האם הוא ימשיך בכדוריד הישראלי בעונה הבאה או שישוב לאירופה. מבחינת נתונים ומספרים אין ספק שמקומו ברמות הגבוהות ביותר של הענף. "לא אשקר, זה עובר בראש. ההצלחה עם מכבי בארץ ובאירופה החזירו לי את האמונה. מצד שני כיף לי פה. כרגע הכל פתוח, יש דיבורים. אני מחפש משהו מאוד אטרקטיבי הן מבחינת הכדוריד והן בסגנון החיים. המטרה שלי היא לעשות הישג וזה אומר לשחקן בבונדסליגה, ליגת האלופות או בליגה הצרפתית".

 

גם גיל לא זנח את החלום לשוב לאירופה. "זה יושב חזק בראש. חשוב לי מאוד להציג יכולת גבוהה בגביע ה-EHF ומשם אולי לשוב בחזרה לחו"ל".

 

כאמור, הדרך חזרה לאירופה מתחילה עבור השניים הערב נגד טאטאבניה. יכולת טובה של שניהם יכולה לסדר לצהובים סוג של סנסציה עם ניצחון היסטורי על אדמת הונגריה, ולקדם את הענף עוד כמה צעדים קדימה בתודעה שלו ביבשת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
חן וגיל פומרנץ
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים