שתף קטע נבחר

 

החמרה באכיפה נגד מפיצי תכנים מיניים פוגעניים: "מכת מדינה"

הנחיה חדשה של פרקליטות המדינה מחמירה את האכיפה נגד אנשים המפיצים תמונות וסרטונים מיניים ברשת ללא הסכמת המצולמים. ההנחיה מציעה גם שלא להקל עם קטינים המעורבים בעבירות אלו, נוכח התגברות התופעה בשנים האחרונות

 

התופעה הפכה ל"מכת מדינה". פרקליט המדינה שי ניצן (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
התופעה הפכה ל"מכת מדינה". פרקליט המדינה שי ניצן(צילום: נועם מושקוביץ)

 

פרקליט המדינה שי ניצן מחמיר את האכיפה נגד אנשים המפיצים תכנים מיניים פוגעניים באמצעות הרשתות החברתיות. ניצן פרסם הבוקר (ב') הנחיה חדשה הנוגעת ל"חוק הסרטונים", שנועדה להתמודד עם התגברות התופעה של פרסום תמונות, סרטונים או הקלטות בעלי אופי מיני ברשתות ובאפליקציות להעברת מסרונים, כאשר הפרסום לא נעשה בהסכמת המצולמים.

 

על פי הודעת פרקליטות המדינה, ההנחיה החדשה מדגישה את העניין הציבורי שבהעמדה לדין בעבירה כזו, נוכח התגברות התופעה והפגיעה המשמעותית בקורבנות. עוד מציע ניצן שלא להקל גם עם קטינים המעורבים בהפצת תכנים אלה. לצד האכיפה הפלילית ומהלכי החקירה, מתייחסת ההנחיה החדשה גם לצורך בהסרת התוכן הפוגע מרשת האינטרנט.

 

"חוק הסרטונים", שנחקק בינואר 2014, קובע כי הטרדה מינית תהיה גם "פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם, המתמקד במיניותו, בנסיבות שבהן הפרסום עלול להשפיל את האדם או לבזותו, ולא ניתנה הסכמתו לפרסום". בגין עבירה זו, קובע החוק עונש של חמש שנות מאסר.

 

השרה שקד מרצה לילדים על הפצת תכנים    (צילום: יוגב אטיאס)

השרה שקד מרצה לילדים על הפצת תכנים    (צילום: יוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בפרקליטות המדינה מציינים כי הפצת תוכן מיני ברבים, ללא הסכמת המצולם, הפכה בשנים האחרונות ל"מכת מדינה". נמסר כי בשלוש השנים שחלפו מאז חקיקת החוק, הגיעו אל פרקליטות המדינה עשרות רבות של תיקי חקירה בגין עבירות על "חוק הסרטונים", ועד כה הוגשו כ-30 כתבי אישום בגין עברה זו.

 

ההנחיה החדשה קובעת כי ככלל, חשודים שנמצאו לגביהם ראיות מספיקות להעמדה לדין - יובאו לדין פלילי. בהנחיה נאמר כי "קיים אינטרס ציבורי ממשי באכיפתה של העבירה, גם כאשר מדובר בחשודים קטינים נעדרי עבר פלילי. זאת, נוכח פגיעתה הקשה של העבירה והשלכותיה מרחיקות הלכת על הקורבנות, ובשל הצורך להטמיע את האיסור הפלילי גם בקרב בני נוער".

 

עוד נקבע כי סגירת התיק בנימוק שמכלול נסיבות העניין אינו מצדיק העמדה לדין תישקל במקרים חריגים, למשל כאשר החשוד בן פחות מ-15, כאשר היקף תפוצת החומר הפוגע היה מצומצם, כאשר חלקו של החשוד במעגל ההפצה לא היה משמעותי ועוד.

 

ההנחיה מדגישה גם את חשיבות ההתמקדות בחקירה ב"חוליה הראשונה" שהחלה את הפרסום, וכן בחוליה שהפיצה את הפרסום המיני ברבים – להבדיל מהעברת הפרסום לאדם אחד בלבד.

 

ההנחיה החדשה היא חלק ממדיניותו של פרקליט המדינה להתאמת דרכי עבודתה של הפרקליטות להתמודדות עם תופעות מפרות חוק במרחב הסייבר. ההנחיה התבססה על עבודת מטה בראשות מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי.

 

במסגרת הפעילות למיגור התופעה של הפצת סרטונים מיניים, יזם משרד המשפטים, יחד עם פרקליטות המדינה, קמפיין תקשורתי שנועד להעלות את המודעות הציבורית לנושא. כמו כן, התגייסו שרת המשפטים איילת שקד ומאות ממשפטני המשרד להעביר מערכי שיעור בנושא בבתי ספר ברחבי הארץ, שאליהם נחשפו עשרות אלפי תלמידים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
פרקליט המדינה שי ניצן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים