בעיות גב של ספורטאים יוכרו כ"מחלת מקצוע"
בית הדין האזורי בחיפה קיבל את טענתו של שוער העבר, אבי פרץ, לפיה הפציעה בגבו במהלך הקריירה הספורטיבית משפיעה על חייו היום. עו"ד פלדשטיין שייצג אותו: "מדובר בפסק דין תקדימי המאפשר לכל ספורטאי לפנות לביטוח לאומי לקבלת פיצוי"
פסיקה בלתי שגרתית ניתנה לאחרונה בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, הקובעת כי בעיות גב של כדורגלנים הן "מחלת מקצוע". להחלטה הזאת יש משמעות רבה מאוד לכל שחקני הכדורגל שזהו מקצועם, כמו גם לספורטאים נוספים.
כל ספורטאי כזה, הסובל מבעיות גב, יוכל לתבוע את המוסד לביטוח לאומי, בטענה לקשר סיבתי בין עבודתו ככדורגלן/כדורסלן לבין הנזק שנגרם בגבו, ולבקש גמלת נכות בהתאם לחומרת הנזק.
החלטת בית הדין באה בעקבות תביעה שהגיש שוער העבר אבי פרץ נגד המוסד לביטוח לאומי, להכיר בליקוי ממנו הוא סובל בגבו, כפגיעה בעבודה שנגרמה לו בשל "מחלת מקצוע". פרץ (45), שימש כשוער ראשי ומשני בקבוצות רבות בליגת העל ובליגת המשנה, ואף זומן לנבחרת ישראל על ידי המאמן ריצ'רד נילסן. זימון זה לא יצא אל הפועל, בשל פציעה ממנה סבל השוער.
במהלך הקריירה הספורטיבית הארוכה, שיחק פרץ בהפועל באר־שבע, עמה זכה בגביע המדינה, בהפועל חיפה, עמה זכה באליפות, במכבי חיפה, שגם עמה זכה באליפות, בבית"ר ירושלים, מכבי נתניה, הפועל אשקלון, הפועל פ"ת ובני לוד שבה גם סיים את הקריירה. לאחר פרישתו ממשחק, שימש פרץ כמאמן שוערים בהפועל חיפה בשתי קדנציות, במכבי נתניה ובמכבי חיפה.
בתביעה שהגיש באמצעות עו"ד יעקב פלדשטיין מחיפה, טען פרץ כי עבודתו רבת השנים כשוער כדורגל, ובהמשך כמאמן שוערים, תרמה לבעיית גב חמורה. המוסד לביטוח לאומי הכחיש בכתב ההגנה את טענתו של פרץ. לאחר ניהול דיון בתיק, הסכימו הצדדים למינוי מומחה - יועץ רפואי בתחום האורטופדי, על מנת שיחווה דעתו בדבר השאלה מהו הליקוי ממנו סובל פרץ, והאם יש קשר סיבתי בין הליקוי הזה לבין תנאי עבודתו.
בהתאם להסכמת הצדדים, מונה ד"ר אברהם ששון, בעל שם בתחום האורטופדיה ומי ששימש שנים ארוכות עד לשנת 2014 כמנהל היחידה לכירורגיית הגב ועמוד השדרה במרכז הרפואי סורוקה, כיועץ רפואי בתיק. בחוות דעתו ציין ד"ר ששון כי הוא מסתמך על מחקרים הנוגעים לבעיות גב של כדורגלנים מקצוענים בליגה הטורקית הראשונה. בין השאר ציין כי הוא רואה סבירות של יותר מ-50 אחוז של קשר בין התפתחות המחלה בגבו של פרץ, לבין מקצועו ומהות האימונים שעבר.
בעקבות הגשת חוות הדעת, הודיע המוסד לביטוח הלאומי כי החליט לחזור בו מהדחייה והוא מכיר בבעיית הגב של פרץ כפגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה ("מחלת מקצוע"). בית הדין לעבודה העניק להודעת הביטוח הלאומי תוקף של פסק דין והכיר במחלת הגב של פרץ כ"מחלת מקצוע". בית הדין הורה לביטוח הלאומי לשאת בהוצאות המשפטיות של פרץ, בסך כולל של 2,000 שקלים. לאור פסיקת בית הדין האזורי לעבודה יוכל כעת אבי פרץ לעמוד בפני ועדה רפואית שתקבע את אחוזי נכותו, ובהתאם לכך תשולם לו גמלה.
בא-כוחו של פרץ, עו"ד פלדשטיין: "מדובר בפסק דין חשוב שבעצם מכיר בבעיות גב של שחקני כדורגל כ'מחלת מקצוע' לכל דבר ומאפשר להם לפנות לביטוח לאומי לקבלת פיצוי אם וכאשר מתפתח אצלם נזק בגב. פסק דין זה יכול להשליך גם על ספורטאים אחרים שאופי פעילותם דומה לאופי פעילות של הכדורגלנים כגון קפיצות, ריצות וכדומה שיש בהן כדי להשפיע על הגב".