שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: לחם ב-5 דקות

לחם מלא בלי שמרים בצ'יק צ'אק: האופה ארז קומרובסקי מלמד להכין לחם מקמח מלא, כזה שכל אחד יכול להכין בבית - ובקלות

צילום : אביהו שפירא

צילום : אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לחם ללא שמרים ב-5 דקות (צילום: אביהו שפירא)
לחם ללא שמרים ב-5 דקות(צילום: אביהו שפירא)
 

לחם מלא ללא שמרים

המצרכים:

4 כוסות קמח כוסמין בר או קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

1/3 כפית סודה לשתייה

3/4 1 כפות מלח ים

1 כף סוכר

1 כף זרעוני כוסברה, קלויים וכתושים

100 גר' חמאה רכה

1/2 1 כוסות יוגורט עזים (4%) + יוגורט למריחה

1 ביצה גדולה

ארז קומרובסקי והלחם (צילום: אביהו שפירא)
ארז קומרובסקי והלחם(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם כל החומרים היבשים. טורפים את הביצה והיוגורט. מוסיפים את החמאה לקמח, ומעבדים באצבעות הידיים עד שנוצרים גושים קטנים. מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח והחמאה, ומערבבים במשך 2 דקות בלבד עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
  2. מניחים את הבצק בצורת כיכר לחם "לא מסודרת" על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מעט יוגורט מעל, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 35-45 דקות.
  3.  (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מניחים להתקרר מעט, ומעבירים לרשת צינון. 
     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. אוכלים מיד עם עם חמאה, סלמון מעושן או כל מה שבא לכם. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הלחם המהיר של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים