ארז קומרובסקי: לחם ב-5 דקות
לחם מלא בלי שמרים בצ'יק צ'אק: האופה ארז קומרובסקי מלמד להכין לחם מקמח מלא, כזה שכל אחד יכול להכין בבית - ובקלות
צילום : אביהו שפירא
לחם מלא ללא שמרים
המצרכים:
4 כוסות קמח כוסמין בר או קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כפית סודה לשתייה
3/4 1 כפות מלח ים
1 כף סוכר
1 כף זרעוני כוסברה, קלויים וכתושים
100 גר' חמאה רכה
1/2 1 כוסות יוגורט עזים (4%) + יוגורט למריחה
1 ביצה גדולה
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם כל החומרים היבשים. טורפים את הביצה והיוגורט. מוסיפים את החמאה לקמח, ומעבדים באצבעות הידיים עד שנוצרים גושים קטנים. מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח והחמאה, ומערבבים במשך 2 דקות בלבד עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
- מניחים את הבצק בצורת כיכר לחם "לא מסודרת" על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מעט יוגורט מעל, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 35-45 דקות.
- מניחים להתקרר מעט, ומעבירים לרשת צינון.
- אוכלים מיד עם עם חמאה, סלמון מעושן או כל מה שבא לכם.
הלחם המהיר של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים