שתף קטע נבחר

 

צרפת לישראל: בטלו את חוק ההסדרה, זו הדרך לסיפוח

נשיא צרפת נועד בפריז עם יו"ר הרשות הפלסטינית. השניים התייחסו לחוק ההסדרה שאושר אמש באופן סופי, והולנד אף קרא לממשלת ישראל לבטל את החוק. אבו מאזן: "החוק מתריס נגד הקהילה הבינלאומית ואני קורא לה להתנגד לו ולא לאפשר ביסוס של משטר אפרטהייד בגדה המערבית"

 

הנשיא הולנד ואבו מאזן נפגשו בארמון האליזה  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא הולנד ואבו מאזן נפגשו בארמון האליזה (צילום: AFP)
 

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נפגש אחר הצהריים (יום ג') עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד בארמון האליזה בפריז. השניים התייחסו במסיבת עיתונאים שקיימו לחוק ההסדרה שאושר אמש בכנסת בקריאה שנייה ושלישית. נשיא צרפת הולנד אמר כי הגדלת ההתנחלויות בשטחים הפלסטיניים סוללת את הדרך לסיפוח, ואף קרא לממשלת ישראל לבטל את חוק ההסדרה.

 

מהו חוק ההסדרה? שאלות ותשובות

 

אבו מאזן הוסיף ואמר כי "החוק השנוי במחלוקת הוא מתקפה נגד עמנו". הוא הוסיף ואמר כי "החוק מתריס נגד הקהילה הבינלאומית" וקרא לה להתנגד לו. "נמשיך לפעול מול טריבונלים בינלאומיים כדי לשמור על קיומנו והישארותנו על אדמתנו", סיכם אבו מאזן. "על הקהילה הבינלאומית שלא לאפשר ביסוס של משטר אפרטהייד בגדה המערבית".

 

מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, סאיב עריקאת, שמבקר גם הוא בפריז, אמר היום לסוכנות הידיעות AP כי החוק מהווה את "המסמר האחרון בארון הקבורה של פתרון שתי המדינות". הוא הוסיף והגדיר את החוק כ"גזל" ואמר כי ממשלת ישראל מנסה להלבין ביזה של אדמות של פלסטינים.

בנייה בשטחים, ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בנייה בשטחים, ארכיון(צילום: AFP)
 

גם שר החוץ הצרפתי ז'אן-מארק איירו גינה היום את אישור חוק ההסדרה, ואמר: "אני קורא לישראל לכבד את מחויבויותיה הבינלאומיות ולחזור בה מהחוק המהווה פעולה נוספת נגד פתרון שתי המדינות וככל הנראה יחריף את המתח באזור".

 

מנגד, בלשכת ראש הממשלה טענו הערב כי החוק נועד להתמודד עם הבעיה של בתים ישראלים ביהודה ושומרון שנבנו שלא בכוונה על אדמה שהיא לא אדמת מדינה. בלשכת נתניהו הסבירו כי רוב הבנייה המדוברת התרחשה לפני כמה עשורים, והחוק קובע שהזכויות לשימוש באחזקת הקרקע תועבר לרשויות עד שיגיעו להסדר מדיני, והבעלים של האדמה יקבלו פיצוי כספי הוגן או אדמות אלטרנטיביות בסמיכות.

 

"זהו פתרון מאוזן לבעלים של האדמה כמו גם למשפחות שנמצאות בסכנה שיפונו ויאבדו את בתיהם שבהם התגוררו במשך עשורים", הסבירו בלשכת רה"מ. "מטרת החוק היא לצמצם את הצורך להרוס את בתיהם של אנשים שנבנו לפני שנים רבות. חשוב להדגיש שהחוק נוגע למספר מוגבל של מקרים קיימים והוא בשום אופן לא רשיון להפקעת אדמות".

 

בלשכת רה"מ הדגישו גם כי החוק לא חל רטרואקטיבית על מקרים שלגביהם יש פסיקת של בתי משפט, כמו עמונה ותשעת הבתים בעופרה. "ישראל היא מדינת חוק", סיכמו בשלכת נתניהו. "ממשלת ישראל מייחסת חשיבות גדולה לכיבוד החלטות בית המשפט ותאכוף את החוק בקרב כל הסקטורים של האוכלוסייה, כפי שהוכח במהלך הפינוי הכואב של עמונה. חוק שחוקק בכנסת יכול להיבחן על ידי בג"ץ אם יוחלט לעתור נגדו".

ראש הממשלה נתניהו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה נתניהו(צילום: רויטרס)
 

מוקדם יותר היום גם האו"ם הגיב על חוק ההסדרה. שליח הארגון למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, אמר כי מדובר ב"חציית קו אדום עבה מאוד". מלדנוב הוסיף כי "לחוק יהיו השלכות דרמטיות עבור ישראל ועבור הטבע הדמוקרטי שלה. מהלך שכזה יסכן את רעיון הקמת המדינה הפלסטינית לצדה של ישראל, במסגרת משא ומתן להסכם שלום".

 

כמו כן, האיחוד האירופי הודיע היום כי פסגה מדינית שתוכננה להתקיים בסוף החודש בבריסל, עם נציגי האיחוד האירופי וישראל - נדחתה בעקבות הבנייה בהתנחלויות וחוק ההסדרה.

 

השר הבריטי לענייני המזרח התיכון טוביאס אלווד גינה גם הוא את אישור החוק, ואמר: "זה מדאיג שהחוק סולל את הדרך להתרחבות התתנחלויות בעומק הגדה המערבית ומאיים על פתרון שתי המדינות. החוק פוגע בעמידתה של ישראל עם שותפותיה הבינלאומיות".

 

גם ארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה הגיבו היום על חוק ההסדרה. "אנחנו מתנגדים לחוק, נמסר מחמאס, "ומחשיבים אותו טרור מאורגן שממשיך את התוקפנות נגד זכות העם הפלסטיני באדמתו. מדובר בניסיון לקבוע עובדות בשטח, לשנות את הדמוגרפיה ולבסס את יסודות המדינה היהודית. אנו קוראים לנקוט צעדים מהירים נגד הפלישה הישראלית הזו לאדמה הפלסטינית".

 

מחיזבאללה נמסר כי מדובר ב"צעד בדרך לשינוי זהות האדמה והעם בפלסטין. ההתנגדות של העם הפלסטיני היא הדרך היחידה לשבור את רצונם של הציונים".

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי קייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פרנסואה הולנד ואבו מאזן, הערב
צילום: AFP
מומלצים